swejk21: Tak ono Icka od Intelu jsou spise takova evoluce nez nejaky zvrat. To zminene C2D P8700 ma TDP 25W, i5 520M ma 35W ... vyrobni proces 45nm vs. 32nm u nove i5. Jak vidis ta C2D na tom s teplem muze byt i lepe, vyrobni proces je pak spise o tom, ze mensi cislo je vic in
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
... a navic Fko se v te drazsi konfiguraci prodava i s 4jadrem i7, za ktere tady taky nekteri horovali a to se dela stejne jako C2D jeste na starsim vyrobnim procesu 45nm a navic ma TDP 45W. Jedine co ma teda tak trochu smysl zvazovat u duelu C2D vs. i5 je absence HT u C2D a neschopnost pretaktovat v pripade potreby jedno jadro, coz me osobne nechava docela klidnym.
Kazdy kdo tu chodi, tak hleda ruzne zvuky, ten problem tady byl popsan, tak je to jasne. Ono je ale i tak tezke to neslyset, kdyz to je opravdu velice dobre zretelne, nehlede na to, ze u nekoho to zrejme bylo az otravne. Muzes si toho vsimnout i kdyz si chces naposlouchat jen blby vetrak - a jak rikam staci ticho a uz 10cm od NB bys byl u mne schopen ruzne pazvuky zaznamenat a o spodni strane ani nemluvim, ta byla v mem pripade fakt jak to spatne naladene radio. Na druhou stranu jsou lide, kteri si toho nevsimnou nebo nad tim mavnou rukou i kdyz je na to upozornis. Pokud ti ale jde o to abys nekoupil nejaky drek, tak ono v rozhodovani o koupi/nekoupi Fka je asi problem, ze na kazdem Fku, minimalne ohledne tech projevu elektroniky, zrejme neco bude. Jestli myslis, ze nekomu piska treba disk pri otevirani slozek apod. podle diskuzi na CZC, tak mozny to je, ja to nepopiram ale jestli ono si to lidi nepletou s tim cinkavym seekem, ktery jsem tady popsal nejakou tu stranu z5. Take jsem zminoval urcitou vazbu na piskani elektroniky pri cinnosti disku, takze i s timto si to nekteri mohou plest, pokud se to zrovna u nich objevuje nejak hlasiteji. Ty projevy elektroniky co z toho lezou jsou opravdu rozlicne, mel jsem to v pazourech tak vim svoje, vidis, ze i tady uz se nekdo zminil, ze pry neslysel nic a najednou, ze v urcitych pripadech neco zaznamenal. Jak sem psal, ja navic verim, ze klidne 90% lidi to vubec a) nepostrehne b) nebude resit c) povazuje za normalni d) nema srovnani e) neslysi f) ... a tak to proste je. FW bylo v tomto smeru ale zticha a to vim i kdyz jsem tam nic takoveho cilene neposlouchal. Mohu totiz s urcitosti rict, ze jsem zkousel poslouchat vetrak a slysel jsem jen ten - z druhe strany pak sumeni disku. Kdybych to takhle udelal u sveho vraceneho Fka, tak rozhodne neslysim jen sum vzduchu od chlazeni a disk, ale slysim cely elektronicky orchestr, jsou to zvuky nekdy vydavajici skvrceni, prechazejici v ruzne popiskavani ci sum - zrejme dle aktualnich provoznich okolnosti (konkretne hlavne leva strana a stred), kdybych to obratil zespodu, tak slysis temer vsude neco ale opet leva strana a stred prevazuje. Neni to pri bezne praci obvykle postrehnutelne -- i kdyz u toho 2hod. ultrasonickeho zvuku co se u mne objevil si tim zas tak jist nejsem, nemel jsem patricny klid -- ale je to proste k pozastaveni.
Jsem mozna v urcitych vecech detailista, ale na druhou stranu jsem v zivote reklamoval tak 2 el. veci a to byly opravdu vadne ve smyslu, ze vylozene nefungovaly jak mely. Cili koupe NB je pro mne momentalne tak trochu neobvykle rozcarovani. Nejsem urcite z tech co neco vraceji "ze sportu" apod., nebavi mne to a NB bych uz tak trochu potreboval. Zde popisovane problemy ovsem proste cloveka minimalne zarazi. Jestli jsi to tady vsechno cetl, tak vis, ze jsem si to v podstate i chtel nechat (pres ty zvuky z elektroniky), potom jsem ovsem zpozoroval, ze piskani od vetraku neni az tak "obcasne" jak se mi puvodne zdalo a kdyz to chytne spravny drajv, tak u toho nenahluchly v tichu nevydrzi. Vsak viz. moje nahravka na predchozi strane, myslim, ze je dostatecne vymluvna.
Tvou oblibu v urcite znacce, kde vzdy hledas nejdrive, chapu, ja to tak taky mnohdy delam. Treba to neni vzdy uplne racionalni, ale clovek uz je takovy. Od Sony take uz nejake ty veci mam a krome toho, ze udelali me vyhovujici NB, tak se mi navic velice libi jejich design a porad tihnu k tomu jejich pojeti klavesnice. Co mohu zatim rict jineho, nez velka skoda.
Moje prvni volba bylo FW koncem lonskeho roku (3x vraceno kvuli vadnemu bodu, nejake detaily ve zpracovani, ktere jsem tu taky uz nekde popisoval, bych opravdu neresil, podstatne byly vadne pixely). Druha volba byla tohle Fko, nakonec vraceno ne ani tak kvuli projevum elektroniky (zrejme bych se smiril s tim v te mire v jake to bylo v mem pripade slysitelne a doufal, ze to tak zustane), ale kvuli hvizdani od chlazeni - toto se bohuzel projevilo i u dalsiho kusu, ktery jsem mel moznost slyset. Takze co dal .. ja popravde nevim. Treba za mesic budou nejake nove informace, objevi se neco od Sony co bych mohl zkusit misto Fka nebo /nekde/ vyzkousim jeste nejake jine Fko bude-li prilezitost. Kazdopadne do hledacku se mi nyni vice dostava take nejaka ta konfigurace XPS 16. Jak rikam, uvidim, necham to chvili odlezet. Drive jak v kvetnu se tomu pravdepodobne vice venovat nebudu, jelikoz momentalne uz zas nemam prilis casu.
"Tož každej má svůj názor" - to je prave to, je treba si asi udelat vzdy ten vlastni, taky jsem k tomu tak pristoupil, protoze jsem o ten NB opravdu stal. Tim, ze si objednas Fko podle mne nic nezkazis, do eshopu to muzes vratit. Vim, ze je to otrava, ale neni to prakticky zadne riziko a budes mit vlastni zkusenost s vlastnim kusem. Bez toho budes jen do zblbnuti cist neci pocity (vc. tech mych), ktere kazdy ruzne interpretuje a ty si je zase ruzne preberes a stejne nikdy poradne nebudes vedet na cem jsi. ... a v obchode toho clovek proste moc nevysleduje.
Da_Vinci: fakt jsem tohle moc nesledoval, takze opravdu nevim, cili sorry. Jo, myslim ze to bylo ve vlaknu o EB.