SONY VAIO VPCF11M1E/H novinka s core i5

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 29 bře 2010 20:53

"Panove ze Sony Czech" by nerekli nic, protoze "panove ze Sony Czech" jsou akorat takovi nastrceni komparzisti, resp. krovi.

"Panum do Sony Czech", to chce ale zavolat se slovni ulohou ve zneni, kolik kusu si musim objednat abych si vybral jeden relativne "dobry", jestli je to 1:10, 1:100 nebo kolik vlastne? :lol: .. ( :shock: :roll: :( )

Jestli tohlencto jeste nekdy v nejakem pomateni smyslu budu objednavat, tak si jich necham poslat minimalne 5 najednou, kazdy z jineho eshopu at mam aspon nejakou marginalni sanci na uspech ... i kdyz treba bude lepsi vsadit sportku, pravdepodobnost vyhry je urcite vyssi a ztraceny cas neporovnatelne nizsi.

swejk21
občas něco napíše
Příspěvky: 36
Registrován: 10 úno 2010 14:40

Příspěvekod swejk21 » 30 bře 2010 14:27

Aksnog: Ten Dell nevypadá špatně, ale já bych chtěl už ty nové procesory, min. i5 520M a asi i BR mechaniku.

Tak jsem už uvažoval, že si konečně koupím svůj první noťas, ale nevím nevím. Ikdyž vesměs všichni píší, že hardwarově atd je skvělej, ale to pískání.

Jakej jinej noťas je tak tomuhle Vaiu roven, jak výbavou tak i kvalitou(tou kladnou)?
Třeba na Mironetu jen po zadání dvou bodů co bych chtěl(1920x1080displej a i5) mě to našlo pouze 2noťasy, tenhle a pak Acer Aspire 8942G-434G64BN. Acer nevím, nějak mě netáhne. Jo,a u Vaia maj napsáno Výprodej. ;o)

Chtěl bych tak do 27tisíc a FullHD ; min. 15,6display ; min.500GB ; 4GB Ram ; i5(min 520) nebo i7 ; BR mechaniku ; trochu schopnou grafiku na hraní her(nové náročné hry ale nehraji) ; aby vydržel tak ze 2-3roky. Když jsem se naposledy tak různě díval, vycházelo mě nejlíp asi tohle Vaio. Nevím co teď Dell, Asus a Toshiba. Acer mě nějak neláká. Nejvíc mě láká Vaio, přijde mě jako něco jiného než většina a taky kvalitu zpracování atd.,ikdyž teď to pískání ;o/ Které značky jsou ještě z těch kvalitnějších?

Metsn: Chtěl bych se zeptat, jak je to s koupí v Singapuru? Možná bych měl možnost dovezení, ale je to fakt jen možná.

Edit: Teď jsem se díval na ty jejich stránky a tam jich teda maj, ale F jen jednu verzu, za to FW new, ale celkem drahé.

Edit2: Tyhle videa jste asi viděli,co?
http://www.youtube.com/watch?v=Z_cJvm6L ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=pFJ8NOo_wiE

Na czechcomputers v diskuzním fóru u tohohle Vaia si zase až tak moc lidí nestěžuje na pískot, pár příspěvků tam je, ale vesměs až myslím na 1 to přejdou, že se to dá a že to je hdd. Spíš mě přijde spokojenost s noťasem. Některé příspěvky mě tam jsou ale povědomé, tak někteří o tom jistě vědí.
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PE ... tml?&all=1

Jinak není už někde na odbornejch webech recenze, třeba na Notebookcheck?

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 30 bře 2010 15:53

Ono C2D P8700 od te i5 520M zas tak daleko vykonnostne nebude. Tady jde z meho pohledu spise o ten pocit novy CPU vs. C2D. Rovnez HD 4670 je srovnatelna s GT 330M a tady dokonce 330M je rovnez predchozi generace kdyz to vezmeme do dusledku, jelikoz je to jen nataktovana 240M, jak ma ted nVidia ve zvyku.

Kvalita zpracovani u Fka bezesporu je, ale zaroven ji nepovazuji za nikterak zavratnou. Neustale na tom pracuje plast, kdykoliv oteviras viko nebo kdykoliv na NB jen trochu zapusobis opacnymi silami. Kdyz jej prizvednes za jeden roh, tak okamzite se ti druhy od stolu take neodlepi, je to uz holt trochu vetsi deska z plastu (rekl bych, ze z hlediska krouceni na tom mozna bylo i lepe FW). Ta horni lista nad klavesnici mi nalevo 'trochu' nedolehala a videl jsem to i u toho 2. kusu v Datartu, lec to nebylo tak markantni. Je to porad levnejsi multimedial, zazraky od toho ani v tomto smeru cekat nemuzes, bez ohledu zda to ma na viku Vaio nebo ne. Toto je uz mozna sice hledani detailu, ale chci tim rict, ze perfektni to urcite neni. Jinak ano, je to krasny elegantni notebook, mozna nejhezci z nabizenych alternativ, sameho mne ty zbytecne problemy s projevy elektroniky a v mem pripade i nesnesitelne piskani vetraku velmi mrzi, ale krasa v tomto pripade, alespon pro mne, urcite neni vsechno. Mozna, ze "levnejsi" modely (bohuzel asi i vcetne F) uz dnes se znackou Vaio zas tak spolecneho nemaji a zacinam mit cim dal vetsi pocit, jak uz pred casem zminoval i Metsn, ze leccos je u nich jen na "doplneni portfolia" a kvalita nebude takova jako u nejvyssich rad.

Jinak se divim, ze mas po tom co se tady napsalo od zacatku tohoto threadu, jeste odvahu si Fko dotahnout nekde z druhe strany zemekoule. Tim te neodrazuji, jen to uz bohuzel nevidim tak ruzove.

Ta videa jsme videli a to druhe "high-pitched noise", resi piskani, ktere se ozyva z reproduktoru a v novejsich seriich je jiz opraveno updatem driveru zvukovky primo z vyroby (cili problem se vubec netyka toho piskani co se posledni dobou resi tady, to ma puvod zcela jinde).

Na CZC pisi lide ruzne veci, ja mam na to svuj nazor. Pokud mas pocit, ze budes s NB spokojen, tak si jej objednej, sam jsem to udelal, uz skoro-2x, je to jedina moznost jak to zjistit. Bohuzel, jak uz jsem popsal drive, je to skutecne v pripade Fka loterie, takze treba to budes ty, co ten jackpot trefi.

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 30 bře 2010 16:28

Whill:
"Mozna, ze "levnejsi" modely (bohuzel asi i vcetne F) uz dnes se znackou Vaio zas tak spolecneho nemaji a zacinam mit cim dal vetsi pocit, jak uz pred casem zminoval i Metsn, ze leccos je u nich jen na "doplneni portfolia" a kvalita nebude takova jako u nejvyssich rad."

jen malé OT - nejen poslední dobou a nejen u Vaia.
kamarád si koupil před 2-3 lety Vaio CR11, toho času cca něco přes 30k a řeknu ti, zpracováním je to pěknej šmejd, ať už konstrukce těla i víka, které se všude možně prohýbá, i když to je 14ka, nebo klávesnice, která se prohýbá snad všude a celá jakoby "plave". Spíš mám pocit, že ty nynější levné vaia jsou na tom lépe :)

Na druhou stranu musím říct, že třeba předešlé FZ na mě působilo lépe, než FW a moc bych se nedivil, kdyby F bylo zase o něco horší.
Částečně za to ale může pravděpodobně fakt, že FZ byla 15.4 16:10, takže menší, méně namáhaná).
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 30 bře 2010 17:01

Ja tou kvalitou s odkazem na znacku Vaio spise myslel ty problemy se "zpivajici elektronikou" a vetrakem .. to jsou podle mne zasadni problemy v navrhu a zustava mi nad nimi u znacky jako je Sony rozum stat. Treba se to u vsech kusu neprojevuje stejne intenzivne nebo neco se neprojevuje vicemene vubec, ale ty problemy tady bohuzel nekde v podstate navrhu zakopany jsou. Me se moc nechce podstupovat riziko, ze budu cekat, ktery den se to nenapadne, nahodne a nepravidelne piskani a syceni, ktere z toho slysim pri blizsim prozkoumani (ale tj. ucho uz 10cm nad klavesnici), zacne ozyvat pres pul mistnosti - NBD zaruku to nema, takze problem je pak hned na svete.

Pokud jde o to fyzicke zpracovani, Fko urcite neni nejaka "mekota" a na svem stole bych jej rad videl (nebyt tech problemu), ale urcite take neni dokonale, to je to co jsem chtel napsat, protoze mam pocit, ze nekteri vidi "Vaio" a jdou do kolen :lol: .. pritom u multimedialu bych to uz vubec neresil, multimedial neni zadna prestiz bez ohledu na znacku. Na neznale oko ale kazde Vaio udela urcite minimalne dojem, to nepopiram, davaji tomu elegantni design, prakticky vsem radam - a proc nemit na stole aspon peknou vec, ze. U toho zpracovani F tady jsou oproti FW vylepseni zejmena ve vystuze v oblasti touchpadu pred klavesnici, snad i ty klouby budou lepsi (kladou ale vetsi odpor pri otevirani nez u FW, tak snad vydrzi). Jen ta celkova pevnost mi prijde tak nejak o chlup horsi. Detaily, ze nekde nedoleha kousek plastu, k tomu nevim moc co bych rekl a ani mne to nejak zvlast netrapi, FW v tomto smeru nebylo take uplne precizni, jestli je to dusledek vyroby v Cine nebo nepresnosti v navrhu to nevim a resit to asi nema smysl, my to muzeme bud tolerovat nebo to nekupovat. Mne nez zpracovani (ktere v tomto pripade stale patri k tem lepsim) opravdu dostaly ty zvuky z elektroniky a k tomu jeste ten vetrak. Kazdopadne diky za zajimave postrehy, ja s jinymi Vaio nez FW a F blizsi zkusenost nemam.

swejk21
občas něco napíše
Příspěvky: 36
Registrován: 10 úno 2010 14:40

Příspěvekod swejk21 » 30 bře 2010 19:07

Whill: Z toho druhého konce světa jsem spíš přemýšlel právě o nějakém jinčím modelu nebo nějakej ten upravenej, ale asi to riskovat nebudu. Pomalu se mě to rozleželo v hlavě.
Jo, jde o pocit nového CPU, ale i tak, staré víc žerou, jiná výroba atd.,ne? Ale defacto nic o tom nevim.
Jasně, závratnou kvalitu zpracování počítám až tak u noťasu za 50litru a víc, u mé cenové hladiny bych chtěl dostatečnou-uspokující.
Jinak s tou odvahou, nenašel jsem zatím odvahu si ho koupit ani tady,natož najisto nechat dotáhnout, to byla zatím jen taková úvaha. Při mojim štěstí s ním určo něco bude. ;o(
Tož každej má svůj názor, ale zase na druhou stranu,každej kdo sem chodí když si ho koupí, tak nedělá nic jiného než se zaměřuje speciálně na to pískání a samé mínusy. A pak je jednoduché vnímat jako hodně,ikdyž to je třeba málo. Tím neříkám ale že to na některých není neúnosné a sám jsem puntičkář na některé věci,takže taky nevím jak bych to vnímal a zachoval ;o)
Já si prostě oblíbím nějakou značku(ať už jde o mobil,výbavu na sport atd.) a prvně hledám v ní a když se mě tam něco zalíbí co bych chtěl, tak mám výběr jasnej. Teda pokud konkurenční značka nenabízí něco o dost lepšího, proč by stálo za to přejít k jiné značce. A když jsem se rozhodl pro můj první noťas, tak mě hned napadlo Vaio(když jsem zjistil že se vleze do mé cenové hladiny) a pak až jako eventualita asi Toshiba, Dell a Asus.
Jestli se můžu zeptat, tvá rvní volba bylo tohle Vaio. To nevyšlo, tak co je na 2.místě??

Da_Vinci
píše často
Příspěvky: 235
Registrován: 26 led 2010 00:46

Příspěvekod Da_Vinci » 30 bře 2010 21:01

Whill: předem se omlouvám za pozdní reakci, ale už Vaio tak nějak pomalu nechávám plavat....ohledně toho 3D marku-kolega má samozřejmě stejný NB tedy toto eFko a podmínky co se u testu vypínalo a při jakém rozlišení se to dělalo, ty tu už byli popsány dříve i když mám pocit že to bylo v EB vlákně pro porovnání s EB a sem jsem jen vložil výsledky i se zapnutým PhysX

swejk21: možná by tě zajímal Asus G73 na jeho levnější variantu(30k) teď vyšla recenze na pctuningu a dost mě zaujal jen škoda že je to už pěkněj macek.
http://pctuning.tyden.cz/hardware/noteb ... on-hd-5870

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 30 bře 2010 21:03

swejk21: Tak ono Icka od Intelu jsou spise takova evoluce nez nejaky zvrat. To zminene C2D P8700 ma TDP 25W, i5 520M ma 35W ... vyrobni proces 45nm vs. 32nm u nove i5. Jak vidis ta C2D na tom s teplem muze byt i lepe, vyrobni proces je pak spise o tom, ze mensi cislo je vic in :wink: ... a navic Fko se v te drazsi konfiguraci prodava i s 4jadrem i7, za ktere tady taky nekteri horovali a to se dela stejne jako C2D jeste na starsim vyrobnim procesu 45nm a navic ma TDP 45W. Jedine co ma teda tak trochu smysl zvazovat u duelu C2D vs. i5 je absence HT u C2D a neschopnost pretaktovat v pripade potreby jedno jadro, coz me osobne nechava docela klidnym.

Kazdy kdo tu chodi, tak hleda ruzne zvuky, ten problem tady byl popsan, tak je to jasne. Ono je ale i tak tezke to neslyset, kdyz to je opravdu velice dobre zretelne, nehlede na to, ze u nekoho to zrejme bylo az otravne. Muzes si toho vsimnout i kdyz si chces naposlouchat jen blby vetrak - a jak rikam staci ticho a uz 10cm od NB bys byl u mne schopen ruzne pazvuky zaznamenat a o spodni strane ani nemluvim, ta byla v mem pripade fakt jak to spatne naladene radio. Na druhou stranu jsou lide, kteri si toho nevsimnou nebo nad tim mavnou rukou i kdyz je na to upozornis. Pokud ti ale jde o to abys nekoupil nejaky drek, tak ono v rozhodovani o koupi/nekoupi Fka je asi problem, ze na kazdem Fku, minimalne ohledne tech projevu elektroniky, zrejme neco bude. Jestli myslis, ze nekomu piska treba disk pri otevirani slozek apod. podle diskuzi na CZC, tak mozny to je, ja to nepopiram ale jestli ono si to lidi nepletou s tim cinkavym seekem, ktery jsem tady popsal nejakou tu stranu z5. Take jsem zminoval urcitou vazbu na piskani elektroniky pri cinnosti disku, takze i s timto si to nekteri mohou plest, pokud se to zrovna u nich objevuje nejak hlasiteji. Ty projevy elektroniky co z toho lezou jsou opravdu rozlicne, mel jsem to v pazourech tak vim svoje, vidis, ze i tady uz se nekdo zminil, ze pry neslysel nic a najednou, ze v urcitych pripadech neco zaznamenal. Jak sem psal, ja navic verim, ze klidne 90% lidi to vubec a) nepostrehne b) nebude resit c) povazuje za normalni d) nema srovnani e) neslysi f) ... a tak to proste je. FW bylo v tomto smeru ale zticha a to vim i kdyz jsem tam nic takoveho cilene neposlouchal. Mohu totiz s urcitosti rict, ze jsem zkousel poslouchat vetrak a slysel jsem jen ten - z druhe strany pak sumeni disku. Kdybych to takhle udelal u sveho vraceneho Fka, tak rozhodne neslysim jen sum vzduchu od chlazeni a disk, ale slysim cely elektronicky orchestr, jsou to zvuky nekdy vydavajici skvrceni, prechazejici v ruzne popiskavani ci sum - zrejme dle aktualnich provoznich okolnosti (konkretne hlavne leva strana a stred), kdybych to obratil zespodu, tak slysis temer vsude neco ale opet leva strana a stred prevazuje. Neni to pri bezne praci obvykle postrehnutelne -- i kdyz u toho 2hod. ultrasonickeho zvuku co se u mne objevil si tim zas tak jist nejsem, nemel jsem patricny klid -- ale je to proste k pozastaveni.

Jsem mozna v urcitych vecech detailista, ale na druhou stranu jsem v zivote reklamoval tak 2 el. veci a to byly opravdu vadne ve smyslu, ze vylozene nefungovaly jak mely. Cili koupe NB je pro mne momentalne tak trochu neobvykle rozcarovani. Nejsem urcite z tech co neco vraceji "ze sportu" apod., nebavi mne to a NB bych uz tak trochu potreboval. Zde popisovane problemy ovsem proste cloveka minimalne zarazi. Jestli jsi to tady vsechno cetl, tak vis, ze jsem si to v podstate i chtel nechat (pres ty zvuky z elektroniky), potom jsem ovsem zpozoroval, ze piskani od vetraku neni az tak "obcasne" jak se mi puvodne zdalo a kdyz to chytne spravny drajv, tak u toho nenahluchly v tichu nevydrzi. Vsak viz. moje nahravka na predchozi strane, myslim, ze je dostatecne vymluvna.

Tvou oblibu v urcite znacce, kde vzdy hledas nejdrive, chapu, ja to tak taky mnohdy delam. Treba to neni vzdy uplne racionalni, ale clovek uz je takovy. Od Sony take uz nejake ty veci mam a krome toho, ze udelali me vyhovujici NB, tak se mi navic velice libi jejich design a porad tihnu k tomu jejich pojeti klavesnice. Co mohu zatim rict jineho, nez velka skoda.

Moje prvni volba bylo FW koncem lonskeho roku (3x vraceno kvuli vadnemu bodu, nejake detaily ve zpracovani, ktere jsem tu taky uz nekde popisoval, bych opravdu neresil, podstatne byly vadne pixely). Druha volba byla tohle Fko, nakonec vraceno ne ani tak kvuli projevum elektroniky (zrejme bych se smiril s tim v te mire v jake to bylo v mem pripade slysitelne a doufal, ze to tak zustane), ale kvuli hvizdani od chlazeni - toto se bohuzel projevilo i u dalsiho kusu, ktery jsem mel moznost slyset. Takze co dal .. ja popravde nevim. Treba za mesic budou nejake nove informace, objevi se neco od Sony co bych mohl zkusit misto Fka nebo /nekde/ vyzkousim jeste nejake jine Fko bude-li prilezitost. Kazdopadne do hledacku se mi nyni vice dostava take nejaka ta konfigurace XPS 16. Jak rikam, uvidim, necham to chvili odlezet. Drive jak v kvetnu se tomu pravdepodobne vice venovat nebudu, jelikoz momentalne uz zas nemam prilis casu.

"Tož každej má svůj názor" - to je prave to, je treba si asi udelat vzdy ten vlastni, taky jsem k tomu tak pristoupil, protoze jsem o ten NB opravdu stal. Tim, ze si objednas Fko podle mne nic nezkazis, do eshopu to muzes vratit. Vim, ze je to otrava, ale neni to prakticky zadne riziko a budes mit vlastni zkusenost s vlastnim kusem. Bez toho budes jen do zblbnuti cist neci pocity (vc. tech mych), ktere kazdy ruzne interpretuje a ty si je zase ruzne preberes a stejne nikdy poradne nebudes vedet na cem jsi. ... a v obchode toho clovek proste moc nevysleduje.

Da_Vinci: fakt jsem tohle moc nesledoval, takze opravdu nevim, cili sorry. Jo, myslim ze to bylo ve vlaknu o EB.

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 30 bře 2010 22:01

swejk21 píše:Metsn: Chtěl bych se zeptat, jak je to s koupí v Singapuru? Možná bych měl možnost dovezení, ale je to fakt jen možná


Se SonyStyle Singapore zadne zkusenosti nemam, ale vzhledem k tomu, ze se trochu prekvapive zda, ze neumi CTO, mi nakup tam neprijde nijak zajimavy.

Neda se nic delat, Sony se vytahuje se svymi ultra-portable modely, ktere jsou stale zcela bezkonkurencni, ale v mutimedialech tak trochu tapou. FZ byl nadherny notebook a uz se zdalo byt naslapnuto na lepsi casy, FW melo vyborny displej a stale i pekny design...ovsem sve "caste" problemy si jiz naslo, no a s F to neni prozatim nijak ruzove. Pokud bych sel do F, pockal bych si az Sony udela refresh...treba nektere problemy vyresi. Otazkou je, zda se tento refresh doveze i do CR.

Ja mam stale v hledacku EB.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 30 bře 2010 22:15

OT:
jj, FZ byl multimediál, jak má vypadat.
elegantní, kvalitní tělo, pěkný displej...
akorát zvuk to mělo hrozný (horší než má D630 s mono repráčkem :D)
FZ31m jsem držel i za roh...
prostě jeden z mála sony notebooků pod (resp. okolo) 30k, který i mne zaujal... bejt k tomu ještě NBD, klidně bych ho koupil...
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 31 bře 2010 00:46

Metsn: No tak ono hvizdajici vetrak a 'zpivajici' elektronika neni prece o tom, ze by Sony tapalo v multimedialech, to je spise fuserina bez ohledu na to, do ktere modelove rady by tyto "bonusy" zakomponovali. Vdyt F je jinak temer perfektni (panove ze Sony, co a proc jste to tomu udelali?). FW nevim jake melo obecne se projevujici nestravitelne problemy (esi ten kloub, no tak dobry, ale s multimedialem prece denne nekde nelitam aby to nevydrzelo a taky je to o tom jak se k tomu chovam), ale jinak jak FW, tak dnes parametrove uz zejmena F ci drazsi u nas prodavane FW, mi pripadaji jako snad jedny z nejlepsich NB co se daji v multimedialech aktualne najit (pominu-li repracky, ale ty mi osobne jsou volne). Kdyz k tomu pripoctu perfektni klavesnici, slusne matne plasty a propracovany Sony design s velkym D, kde je videt, ze to necmaral na stole ukrajinsky delnik podle zlomeneho pravitka, tak mam jasno.

Pro mne aspon trochu prijatelna nonVaio-alternativa v multimedialech, kombinujici slusnou vybavu a jakz-takz vkusny vzhled, je zatim jedine XPS 16. Ten Asus co tu vyse odkazuje Da_Vinci vypada pro mne nestravitelne, to je jak by vzal tesar kvadr a od oka z toho neco vysekal :lol: Nebyt tam ten wallpaper, tak na tom notebooku neni pekneho vubec nic. Me se to musi take aspon trochu libit a vedle Sony je bohuzel temer vse jako chudy pribuzny. Jen vzhled ale taky nestaci, viz. problemy F ... mozna jeste neni nejhorsi uvaha vratit se v case a zamerit se na to drazsi FW, i vzhledem k lepsimu displeji, ale nevim nevim, jestli (mi) ta jeho cena za to stoji.

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 31 bře 2010 10:03

Do FW bych jiz nesel, uz jen z duvodu ze jednou z dalsich vlastnosti Sony je uplna nepodpora starsich modelu.

To s temi multimedialy jsem myslel prave kvuli te fuserine. Od Sony bych za zvysenou cenu oproti ostatnim ocekaval precizni zpracovani navrhnute v jejich laboratorich v Japonsku. Aby se pak zvysena cena dala obhajovat take tim, ze u Sony se neplati jen za komponenty/libivy design/znacku, ale take za kvalitu zpracovani. Vzdyt se podivej na Z nebo T radu, vzdy kdyz vyjde novy model, tak Sony vypusti hromadu videi s japonskymi inzenyry, kteri vysvetluji jak tu ci onou soucastku vymysleli, modelovali a prekracovali hranice. Pro mne stale jedna z takovych peknych blbustek je napriklad 12ti vrstva MB u Z, na ktery jim uz nestacil ani CAD :)

V jejich multimedialech (nejvice je to viditene u EB) mi to prijde, ze jiz je to jako u vetsiny mobilnich telefonu - kupuji vicemene hotove produkty od nejakych zpracovatelu v Cine a nejake "prevratne" novinky je jiz nezajimaji. To mne u znacky, ktera je prave znama svymi vynalezy, ktere se casto ujmuly, mrzi.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

marian22
občas něco napíše
Příspěvky: 11
Registrován: 20 bře 2010 20:36

Příspěvekod marian22 » 31 bře 2010 15:05

Vypada to tak-že ja som jedinej spokojenej s F-kem.Nikde nic nevrže,všechny
tlačítka cvakají nehlučne,pri zvedaní ntb za roh-jede současne cela hrana a
bez vrzaní,zatvaraní víka O.K.Lišta nad tlačítkama licuje 100%-ne.
Dnes jsem zebral ntb do prace-beží už 7-hodín,kontroluji teploty.Stred malinko teplý,vlevo pri vydechu o neco víc-vše v norme.Dokonce jsem vypnul aj ledničku
abych lépe slyšel.Ozve -neozve se, nejake pískaní.Nic jenom šepot kvetín.
Ale zcela spokojenej /krome HW/ jsem neni.
Otevrem stranku Youtube-titul a hlasi"chyba Flashplayer",hned ho nabízí a tak
ho chci stahnout.Ale - ouhaa nepovede se!Když ten Adobe stahnu z jinych stranek na plochu a chci ho instalovat taky- neuspešne.Vlastne žádne programy z internetu.To vysvetluje,proč se mi nezdaril stahnout 3D Mark 09!Za všechno muže pravdepodobne Mc Afee/má zapnut firewal ..atd./Ve W7 je vypnuty!
Jak se s tím vyporadat? Jak se zbavit Mc Afee? /je to tam jenom na 60 dní?
A co pak - vypne se to samo? Poradte! Ahoj...

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 31 bře 2010 15:46

Odinstalovat McAfee -> vycistit registry pomoci CCleaner -> nainstalovat MSE, pripadne s nim jeste Comodo, pokud jsi zvykly na firewall

Ty instalace jsou zvlastni, ale je mozne ze to vse zpusobuje jen spatny AV. Jinak gratuluji k dobremu kusu :)
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 31 bře 2010 15:50

Metsn: ok, no je to proste skoda. Jak rikas, ze na EB je to videt nejvice, tak jo, EB mi prave tak nejak pripada uz vcelku nezajimave, nebyt klavesnice tak uz tam moc identifikatoru s tim, ze je to Sony, neni. Jak to maji s MB u modelu jako E ci F, jestli si to vubec delaji jeste sami ... to by mne i zajimalo.

marian22: Tak treba mas VIP model, tak at ti slouzi :wink: . Ohledne toho jak to zkousis zvedat za roh ze stolu, tak delej to v zavrenem stavu. Fko ma oproti FW trochu vetsi tendenci se prevazovat na displej, takze pri otevrenem viku mas predni hranu tak odlehcenou, ze by bylo s podivem aby se kroutila. Kazdopadne v konstrukci zas nejake detaily nehledej, je to urcite porad jeden z nejlepe zpracovanych NB, to uz jsem popisoval vylozene malickosti, nekdo si muze pod omamenim perfektniho zpracovani od Sony totiz predstavit neco jineho nez pak dostane do ruky. McAfee je na 60 dni pokud vim, krome toho je to hrozny bastl. Staci jednoduse odinstalovat, tak jako tu zbylou kupu balastu co tam je, nevim co jineho bys s tim chtel vymyslet.


Zpět na „notebooky SONY“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti