Thinkpad R61 - RAM
Thinkpad R61 - RAM
Zdravím,
mám Thinkap R61 s 2GB RAM a chtěl bych si dokoupit dalších 2GB RAM. Tomuhle ale bohužel moc nerozumím a tak jsem se chtěl zeptat, když si koupím tuto paměť
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 10C7010GCE
bude kompatibilní s mým ntb?
Předem díky za odpověď a případně za nějaký tip na jinou paměť.
mám Thinkap R61 s 2GB RAM a chtěl bych si dokoupit dalších 2GB RAM. Tomuhle ale bohužel moc nerozumím a tak jsem se chtěl zeptat, když si koupím tuto paměť
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 10C7010GCE
bude kompatibilní s mým ntb?
Předem díky za odpověď a případně za nějaký tip na jinou paměť.
TP R61 T8100 - 2,1 Ghz / 15,4" WSXGA+ / 2GB RAM DDR2 / 16O GB HDD / nVidia Quadro NVS 140M / Windows Vista Business
djmicho píše:Ano je to DDR2 paměť jakou máte v notebooku, takže OK
a nevíte jak je to s tou frekvencí? Případně, pokud budu mít dvě paměti s odlišnou, tak se to určitě nastaví na tu nižší frevenci obě paměti, nepletu se ?
TP R61 T8100 - 2,1 Ghz / 15,4" WSXGA+ / 2GB RAM DDR2 / 16O GB HDD / nVidia Quadro NVS 140M / Windows Vista Business
Jeste jedna drobnost, vis urcite, ze tam mas jeden 2GB modul a ne dva 1GB?
U Thinkpadu je bohuzel nejaky problem se zjistovanim SPD. Me alespon velikosti pameti ukazuje bud starsi verze CPU-Z 1.50 nebo PC Wizard 2010.
U Thinkpadu je bohuzel nejaky problem se zjistovanim SPD. Me alespon velikosti pameti ukazuje bud starsi verze CPU-Z 1.50 nebo PC Wizard 2010.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan píše:Jeste jedna drobnost, vis urcite, ze tam mas jeden 2GB modul a ne dva 1GB?
Ano vím určitě, že tam je jen jeden modul, na to jsem se radši podíval přímo dovnitř . Jen jsem řešil hlavně tu frekvenci modulu, je to tedy tak, když mi CPU-Z ukazuje DRAM 332,5 Mhz, že to je 667Mhz DDR2 ?
- Chlebovnik
- guru
Ovšem pokud koupíš 800MHz a podtaktuje se na 667MHz, tak zárověň klesne latence. Na druhou stranu pokud by ses měl rozhodovat mezi 800MHz CL5 a 667MHz CL4 například, tak je lepší vzít tu druhou, jelikož pokles latence u té první (při podtaktování) nebude tak znatelný.
Ale to jsou takové niance, rozdíl v reálném životě nepoznáš. Nejlepší by imho bylo koupit ramku se stejnými parametry jako tam máš teď.
Ale to jsou takové niance, rozdíl v reálném životě nepoznáš. Nejlepší by imho bylo koupit ramku se stejnými parametry jako tam máš teď.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
-
- občas něco napíše
Určitě bych doporučil stejnou RAM, jaká je ta první. T61 mívá s odlišnými RAM trochu problémy - často se stává, že pak při vypnutí vypípává chybový kód (většinou 1-3-3-1), občas se nezapne napoprvé a výjimečně se i kouše za chodu. Týká se to všech verzí T61 a R61, ale záleží na konkrétní kombinaci RAMek - dojít k tomu samozřejmě vůbec nemusí.
Institution of Black Magic
Doporučuji koupit RAM v dobrém obchodě, kde nabízejí pár dní na vyzkoušení a případnou výměnu za jiný modul...
Nechci tady dělat reklamu nebo něco takového..Jen, bydlím v Brně a párkrát jsem kupoval nějakou tu RAM a vím že 5ti-denní záruku na výměnu paměti za jinou určitě dávají v Alfacomputer (má myslím ještě pobočku v Ostravě).
Tak mě tady prosím neseřežte nevím jak je to u ostatních prodejců.
Jinak při koupi je dobré se zeptat jak je to v případě nekompatibility, jestli jde vrátit, vyměnit, nebo něco.
Pak stačí doma dát RAM do ntb a přes noc na něm pustit nějaký ten stress test na paměť, kdy se ti třeba 100x ověří testem, že je paměť ok.
Nechci tady dělat reklamu nebo něco takového..Jen, bydlím v Brně a párkrát jsem kupoval nějakou tu RAM a vím že 5ti-denní záruku na výměnu paměti za jinou určitě dávají v Alfacomputer (má myslím ještě pobočku v Ostravě).
Tak mě tady prosím neseřežte nevím jak je to u ostatních prodejců.
Jinak při koupi je dobré se zeptat jak je to v případě nekompatibility, jestli jde vrátit, vyměnit, nebo něco.
Pak stačí doma dát RAM do ntb a přes noc na něm pustit nějaký ten stress test na paměť, kdy se ti třeba 100x ověří testem, že je paměť ok.
Stolní Mini PC: Node 304 (MiniITX), Core i5 3470, 8GB RAM, GTX650Ti, 1TB HDD.
Notebook: Thinkpad R61 14,1", Win 8, dock
Notebook: Thinkpad R61 14,1", Win 8, dock
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“