Windows 7 + XP Dualboot na mininotebooku pls help

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
pepo930

Windows 7 + XP Dualboot na mininotebooku pls help

Příspěvekod pepo930 » 19 dub 2010 22:09

zdravim mam na mininotase Acer D250 nainstalovany Windows 7 ale chcel by som nainstalovat popri tom aj windows XP ked chcem Windows XP nainstalovat na tento moj notas tak ma instalacia nepusti dalej ako keby nenaslo disk zmenil som z modu AHCI na IDE mod system windows XP by mi nainstalovalo ale Windows 7 nechce spustit pri tomto mode :( co mam spravit aby mi isiel naistalovat aj Windows XP ale aby popri tom isiel aj Windows 7? Podla vas na akom mode pojde lepsie ten moj mininotas na AHCI alebo IDE? diiik

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 + XP Dualboot na mininotebooku pls help

Příspěvekod stavač » 20 dub 2010 05:52

Ak chceš na sata nainštalovat XP tak si bud daš do novej inštalačky sata ovladače trebarz cez NLITE alebo počas inštalacie si ich tam hodíš cez flopak, nainštaluješ to XP na D:/, na C:/ bude W7 a na D:/ bude XP a k tomu aby si mal na vyber pri nabiehaní systemov potrebuješ soft v ktorom si nastavíš dualboot a to je napríklad BCD 1.7.2 - NeoSmart technológie
http://neosmart.net/dl.php?id=1
na tvoj acer si pohladaj sata ovladače nastranke vyrobcu alebo sa daju zistit v tvojom acry cez program SIW
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

caven
občas něco napíše

Příspěvekod caven » 20 dub 2010 15:00

no taky jsem se s tím trápil a astačí formát všeho, pak instalnout XP a až poté ty sedmy jinak ty XPčka ti přepíšou boot. A tak mi to fachá.

kryspin.motyczka
píše často

Příspěvekod kryspin.motyczka » 20 dub 2010 15:30

panove, nejjednodussi zpusob je, pokud je XP v IDE modu, aktualizovat ovladac disku ovladacem SATA, potvrdit souhlas o tom, ze "...mozna nebude fungovat spravne...", pak restart, v biosu prepnout zpet na sata a bude fungovat vse. neni potreba ani format, ani reinstall, ani pachteni se s novou instalackou pres nLite 8)

hodne zdaru
Apple Macbook Pro 13"

Linux is like Teepee - no Windows, no Gates - Apache inside

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“