SONY VAIO VPCF11M1E/H novinka s core i5
Tak ja tez neodolal a protoze mam tento ntb uz delsi dobu v hledacku, sel jsem se na nej podivat. V sony centru na Karlove namesti, tam jsem byl sam a dva prodavaci. Pak v alza a v mironetu, kde bylo narvano. Resil jsem nejenom hlucnost, ale i ostatni parametry, ktere se vycist nedaji. Pro me osobne kvalita displeje a klavesnice.
Hlucnost: memel jsem moc sanci to zkoumat s uchem na klavesnici a ani nechci, normalne tak nepracuju...a zaver je, ze i v alze byla spouta ntb slyset a tenhle ne, takze asi pro me dobry, muj sluzebni dell precision tez neni bezhlucny
Displej (rychly prvni dojem): u te levnejsi varianty prilis nevidim rozdil oproti ostatnim znackam, u te drazsi je to o necem jinem, ten se mi libi moc.
klavesnice: tak tady nejvetsi prekvapeni, i kdyz vim, ze u sony byva dobra...zkousel jsem asi 20 ruznych ntb a klavesnice u F pro me jednoznacne nejlepsi, podobne EB...zklamanim byla toschiba A a U rada, to byla pro me mozna levnejsi varianta nakupu ntb, ale s takovou klavesnici fakt ne.
Neni to zadny pokus o objektivni hodnoceni, jen muj pohled na problem, kery se mi zda zveliceny...Asi ho zkusim koupit, pro klid duse pres net (i kdyz mi v sony centru nabidli lepsi cenu), jen nevim, ktery model..chci ten lepsi displej na te drazsi variante (na fotky mam sice doma S-IPS, ale stejne), ale zase se mi tam nehodi ta "kozena" podlozka kolem touchpadu. Pokud ho poridim, samozrejme napisu, co a jak.
Hlucnost: memel jsem moc sanci to zkoumat s uchem na klavesnici a ani nechci, normalne tak nepracuju...a zaver je, ze i v alze byla spouta ntb slyset a tenhle ne, takze asi pro me dobry, muj sluzebni dell precision tez neni bezhlucny
Displej (rychly prvni dojem): u te levnejsi varianty prilis nevidim rozdil oproti ostatnim znackam, u te drazsi je to o necem jinem, ten se mi libi moc.
klavesnice: tak tady nejvetsi prekvapeni, i kdyz vim, ze u sony byva dobra...zkousel jsem asi 20 ruznych ntb a klavesnice u F pro me jednoznacne nejlepsi, podobne EB...zklamanim byla toschiba A a U rada, to byla pro me mozna levnejsi varianta nakupu ntb, ale s takovou klavesnici fakt ne.
Neni to zadny pokus o objektivni hodnoceni, jen muj pohled na problem, kery se mi zda zveliceny...Asi ho zkusim koupit, pro klid duse pres net (i kdyz mi v sony centru nabidli lepsi cenu), jen nevim, ktery model..chci ten lepsi displej na te drazsi variante (na fotky mam sice doma S-IPS, ale stejne), ale zase se mi tam nehodi ta "kozena" podlozka kolem touchpadu. Pokud ho poridim, samozrejme napisu, co a jak.
No tak to já to řešil stejně jestli dražší nebo ne asi si to tu nečetl celé nakonec jsem po pár testech usoudil že ta levnější postačí za ty prachy to nestojí i když bych mohl mít levněji z UK,ale ta dražší verze trpí větším hlukem což si stěžovali právě bývalí Delláci,ale o ten mě až tak taky nejde jde spíš o ten pískot a častou změnu otáček ventilátoru.To může lézt na nervy.Něco se dočteš i tady.
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PB ... 4BB13.html
Jinak se dá zakoupit i verze bez koženky(ne u nás) co ti na ní vadí mě se to naopak líbí .Ten LCD je pravda o něčem jiném, ale jen barevně.Když jsem je měl vedle sebe i s modelem FW tak je u dražší verze F nejhůř čitelný a červená příliš sytá.Nej display má FW a levnější F má trošku jiné úhly pohledu než jiné NB jak tu někdo psal musí se víc sklopit a dívat se malinko z podhled a když se poladí tak to docela slušný draží se taky dá poladit, ale ta čitelnost zůstává stejná..zřejmě příčina matného displeje,který má zase samozřejmě jiné výhody.
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PB ... 4BB13.html
Jinak se dá zakoupit i verze bez koženky(ne u nás) co ti na ní vadí mě se to naopak líbí .Ten LCD je pravda o něčem jiném, ale jen barevně.Když jsem je měl vedle sebe i s modelem FW tak je u dražší verze F nejhůř čitelný a červená příliš sytá.Nej display má FW a levnější F má trošku jiné úhly pohledu než jiné NB jak tu někdo psal musí se víc sklopit a dívat se malinko z podhled a když se poladí tak to docela slušný draží se taky dá poladit, ale ta čitelnost zůstává stejná..zřejmě příčina matného displeje,který má zase samozřejmě jiné výhody.
Ahoj mam tento notebook necelý týden, jsem s ním velice spokojen, větráček jede potichu, žádný pískot jsem zatím neslyšel jenom při otočení notebooku je něco málo slyšet ze zadní strany, ale to nestojí za řeč. Jediné co mě vadí je, řekl bych nekvalitní repráčky neboť při filmech,hudbě to jakoby drnčí, nevím jestli by to reklamace vyřešíla. Jinak velice dobrý ntb.
Ptejte se, na případné dotazy se budu snažit odpovídat
Ptejte se, na případné dotazy se budu snažit odpovídat
Da_Vinci: No, cetl jsem to temer cele, ale tak, jak to pribyvalo, ne najednou..to se neda si vsechno pamatovat. Vykon by se hodil, i za cenu vetsiho hluku. Ale hlavne se mi nelibi kombinace stribrne telo a cerne klavesy. Ta kuze se mi proste nelibi, patri podle me do auta na sedacky a ne na ntb....to je na kazdem, co se mu zamlouva..
Vim, ze vybirat ntb podle toho, jak vypada, ale za tolik penez nechci hnusnou krabici, kdyby jo, muzu mit za ty samy penize precision 6400 od dellu:-) s triletou NBD, ale doma tu mrchu velkou nechci a mensi delly zas nemaji numericky blok, ktereho se nechci vzdat.
Jaks myslel to "hur citelny"? Me prisel fajn, mozna je to tim, ze nemam rad leskle displeje a jsem zvykly na matne..
Vim, ze vybirat ntb podle toho, jak vypada, ale za tolik penez nechci hnusnou krabici, kdyby jo, muzu mit za ty samy penize precision 6400 od dellu:-) s triletou NBD, ale doma tu mrchu velkou nechci a mensi delly zas nemaji numericky blok, ktereho se nechci vzdat.
Jaks myslel to "hur citelny"? Me prisel fajn, mozna je to tim, ze nemam rad leskle displeje a jsem zvykly na matne..
Myslím že uvažujem podobně i já koukám na vzhled,zvuk atd... taky jsem chtěl raději černý, ale po realným okouknutí mi přijde stříbrno šedý hezčí i praktičtější i třeba kvuli prachu.A výhoda černé kvůli odírání barvy stříbrného taky padá jelikož i černý má metalický nástřik.To je subjektivní věc oba jsou pěkný černá je černá,ale někdy fádní a s kůží je takový luxusnější .
Myslel jsem to tak že prostě lesklý display(též jsem preferoval matný a mám ho doteď)má lepší optické vlastnosti a má ostřejší obraz a lépe se na něj kouká pokud nemá axtra odlesky samozřejmě.A není to jen moje doměnka už to tu bylo zmiňováno.
A ten výkon u černého nebude taky o tolik větší naopak i520 je paradoxně na jednojádrové aplikace výkonější a dvoujádrové shodný pokud neuvažuju větší cache.Takže i7 má největší výhodu při využití 4 jader, ale není to zas tak drastické, i5 je zase modernější míň žere/hřeje no a třeba se povede zaktivovat i int.grafiku což nechápu proč neudělali hned.
Edit: tady ti akorát vyšla recenze a i tady kritizují nadměrný hluk
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... 1271811950
sensor_44: to buď rád že nemáš EB serii ta chraptí proti F neuvěřitelně i když je možný že máš nějaký horší v obchodě jsem to zkoušel na nejvyšší hlasitosti a nestíhalo to opravdu až když jsem to "napálil" naplno.Záleží i na nahrávce jak je vybuzená a kvalitní.Zkoušel jsem to na těch třech skladbách ve Win ve složce hudba.On ti možná píská taky jenom to ještě nevíš tak buď rád, že to neslyšíš kdybych ho koupil asi bych to taky nějak zvlášť neřešil možná ani neslyšel to jen tady díky rejpalům už to slyším taky
Myslel jsem to tak že prostě lesklý display(též jsem preferoval matný a mám ho doteď)má lepší optické vlastnosti a má ostřejší obraz a lépe se na něj kouká pokud nemá axtra odlesky samozřejmě.A není to jen moje doměnka už to tu bylo zmiňováno.
A ten výkon u černého nebude taky o tolik větší naopak i520 je paradoxně na jednojádrové aplikace výkonější a dvoujádrové shodný pokud neuvažuju větší cache.Takže i7 má největší výhodu při využití 4 jader, ale není to zas tak drastické, i5 je zase modernější míň žere/hřeje no a třeba se povede zaktivovat i int.grafiku což nechápu proč neudělali hned.
Edit: tady ti akorát vyšla recenze a i tady kritizují nadměrný hluk
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... 1271811950
sensor_44: to buď rád že nemáš EB serii ta chraptí proti F neuvěřitelně i když je možný že máš nějaký horší v obchodě jsem to zkoušel na nejvyšší hlasitosti a nestíhalo to opravdu až když jsem to "napálil" naplno.Záleží i na nahrávce jak je vybuzená a kvalitní.Zkoušel jsem to na těch třech skladbách ve Win ve složce hudba.On ti možná píská taky jenom to ještě nevíš tak buď rád, že to neslyšíš kdybych ho koupil asi bych to taky nějak zvlášť neřešil možná ani neslyšel to jen tady díky rejpalům už to slyším taky
Taky mi vadí šedá barva. Koukl sem na německé stránky Sony a tam není problém nakonfigurovat si Fko podle svého. Dal jsem si černou barvu, rychlejší HDD a vychází na 26k. Proč to sakra nemůže být aji u nás.
https://www.sonystyle-europe.com/SonySt ... rue%29/.do
https://www.sonystyle-europe.com/SonySt ... rue%29/.do
srovnání VAIO F11 - core i -zahřívání TDP (max.W)
chtěl bych se jen zmínit, že max. udaje ve W všech třech nových core i jsou skoro stejné, ba naopak při střední zatížení 4-jádrového může být teplota nižší, než u core i3
http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=47663,47341,43122
http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=47663,47341,43122
na SonyStyle UK dávaj teď zdarma BR vypalovačku.Není to sice pro mě priorita, ale nabídka je to dobrá s tím, že by to měl být i bezchybný kus,takže asi neodolám...
Vaio: právě že jsou jen skoro stejné i7 má o 10W víc a asi na tom něco bude když to všude píší že i7 Vaio topí a tím víc hučí ventilátor.i7 by mohl být "chladnější" pokud pojede na všechna 4jádra tedy pouze na 1,6Mhz, ale toď otázka když topí míň,ale 4x spíš bude pořád topit víc.
Vaio: právě že jsou jen skoro stejné i7 má o 10W víc a asi na tom něco bude když to všude píší že i7 Vaio topí a tím víc hučí ventilátor.i7 by mohl být "chladnější" pokud pojede na všechna 4jádra tedy pouze na 1,6Mhz, ale toď otázka když topí míň,ale 4x spíš bude pořád topit víc.
Becko.O: to už se tu všechno řešilo...za prvé musíš mít anglickou adresu mimo anglii to neobjednáš stejně tak německo(jedině snad nějaká společnost,ale to se prodraží).Čeština jde nahrát pravděpodobně jen od verze Profesional výše,ale já myslím že to nějak půjde.Nebo si připlatíš za vyšší Win nebo si tam nainstaluješ co seženeš .Klávesnice by určitě vyměnit šla,ale proč platit stačí jen dodat kvalitní český potisk a vyjde to nastejno.
klayman: není šedý(jen víko), ale stříbrný a v realu vypadá líp než na fotce,naopak černý je v realu moc obyčejný
Ještě váhám jestli i7 a lepší LCD nebo i5 a HDD 7200ot...ale to lepší LCD mě moc nepřesvědčilo i když na první pohled oslní barvy... a přeci jen mám ještě stolák..asi udělám kompromis ten levnější jsem poměrně slušně vyladil.
klayman: není šedý(jen víko), ale stříbrný a v realu vypadá líp než na fotce,naopak černý je v realu moc obyčejný
Ještě váhám jestli i7 a lepší LCD nebo i5 a HDD 7200ot...ale to lepší LCD mě moc nepřesvědčilo i když na první pohled oslní barvy... a přeci jen mám ještě stolák..asi udělám kompromis ten levnější jsem poměrně slušně vyladil.
Jak objednat z Německa
Chce-li si někdo objednat konfigurovaný Vaio z Německa a tím ušetřit pár tisíc, lze to například udělat takhle:
1) Najít si na googlu nejbližší německou poštu u hranic a zjistit její adresu
2) Každá pošta umožňuje vyzvednout zásilky na jméno
3) Objednat Vaio, nechat si to poslat s DPD!, napsat své jméno a adresu pošty v Německu
4) Po potvrzení objednávky zaplatit převodem €
5) Po obdržení čísla lze sledovat zásilku, kdy dojde
6) Na poště zůstane 14 dní, stačí si ji vyzvednout
Ještě nejlepší je jet předem na tu poštu, domluvit si uložení, předpoklad - trochu ovládat N.
Absolutně nejlepší je mít známého, rodinu v Německu.
Nevýhody:
a) trochu víc komplikované
b) německá klávesnice
c) eventuální reklamace v N, vrácení přes německou poštu
Výhody:
a) úspory několika tisíc
b) hlavně Vaio dle vlastní konfigurace a barvy
Jasně, že koupě v CR je nejjednodušší, ovšem jsou jen dva modely a navíc jen ten dražší v černé barvě - pozor, světlá se šoupá (psali to už uživatelé ve foru)
To, že SONY v CR si účtuje takové ceny, navíc, kde jsou platy tak o 50% i více nižší je nehoráznost - ale vlastně to určují naši lidé ve vedení SONY CR! Známá česká vlastnost.
1) Najít si na googlu nejbližší německou poštu u hranic a zjistit její adresu
2) Každá pošta umožňuje vyzvednout zásilky na jméno
3) Objednat Vaio, nechat si to poslat s DPD!, napsat své jméno a adresu pošty v Německu
4) Po potvrzení objednávky zaplatit převodem €
5) Po obdržení čísla lze sledovat zásilku, kdy dojde
6) Na poště zůstane 14 dní, stačí si ji vyzvednout
Ještě nejlepší je jet předem na tu poštu, domluvit si uložení, předpoklad - trochu ovládat N.
Absolutně nejlepší je mít známého, rodinu v Německu.
Nevýhody:
a) trochu víc komplikované
b) německá klávesnice
c) eventuální reklamace v N, vrácení přes německou poštu
Výhody:
a) úspory několika tisíc
b) hlavně Vaio dle vlastní konfigurace a barvy
Jasně, že koupě v CR je nejjednodušší, ovšem jsou jen dva modely a navíc jen ten dražší v černé barvě - pozor, světlá se šoupá (psali to už uživatelé ve foru)
To, že SONY v CR si účtuje takové ceny, navíc, kde jsou platy tak o 50% i více nižší je nehoráznost - ale vlastně to určují naši lidé ve vedení SONY CR! Známá česká vlastnost.
zapoměl si na malou drobnost.. u nás se prodává v nejvyšší výbavě a ty tu uvádíš cenu s nejnižší výbavou tedy 320GB HDD a 4GB RAM oproti 500GBHDD a 8GB RAM což dělá bratru 35700 a za tu cenu to seženeš v podstatě i u nás tak nevím o jakém okrádání mluvíš vypalovačka BR je u nás taky takž zase rozdíl někde kolem 2tis
navíc jsem u těch 2tis mluvil o levnějším modelu pro které je toto vlákno
je vidět že sis ještě nezvykl na kapitalismus a známou "fintu" ceny OD
navíc jsem u těch 2tis mluvil o levnějším modelu pro které je toto vlákno
je vidět že sis ještě nezvykl na kapitalismus a známou "fintu" ceny OD