Kvalita/pevnost (?) kožených brašen HP a Lenovo - výběr

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
walter n.
píše často

Kvalita/pevnost (?) kožených brašen HP a Lenovo - výběr

Příspěvekod walter n. » 24 dub 2010 20:33

Zdravím, mám prosbu,

dívám se po nějaké solidní brašně, ideálně kožené, pro Lenovo ThinkPad R400 (rozměry cca š. 340 × v. 270 × hl. 40 mm). Nevíte, jak jsou na tom s pevností a kvalitou relativně cenou levné (na to, že jsou právě kožené) kožené brašny od HP a Lenova? Konkrétně:

Lenovo ThinkPad Executive Leather Case http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56311

Hewlett-Packard Executive Leather Case http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49125

Poslední koženou brašnu jsem měl/mám výbornou a betelnou D-Lex LX-503FL (až na ten zámek, který po dvou letech odešel k pánu, pokud nevyreklamuji /záruka 3 roky/, jdu do jiné a nové kožené, jinak vypadá/by vypadala pořád plně funkčně a velmi dobře, takřka jako nová...). http://www.d-lex.cz/d-lex/detail.php?prod_id=25

Batoh nechci, brašnu nosím často i bez notebooku jen s dokumenty (a deštníkem :)).

Díky za reakce

walter n.
píše často

Re: Kvalita/pevnost (?) kožených brašen HP a Lenovo - výběr

Příspěvekod walter n. » 29 kvě 2010 18:19

Jen se doplním - vzal jsem nakonec Lenovo ThinkPad Executive Leather Case. Za tu cenu (cca 2 100 Kč s DPH) výborná betelná a relativně důmyslně vychytaná brašna co se týče ochrany notebooku. Na cestování např. vlakem atp., kde je nutné mít počítač ze všech stran v obalu/tašce/brašně dobře chráněn, hodnotím v tomto duchu velmi velmi kladně (až 9 z 10 kladných bodů minimálně).

Vypadá celkem reprezentativně (ne sice kůží/materiálem vyloženě luxusně jako cenou dražší má předešlá D-Lex LX-503FL nebo obdobné vyšší modely z kůže od Dicoty, ale v základu rozhodně nezklame), nakonec některými detaily vypadá místy v pravdě "ThinkPadovsky" (červeně - ála trackpoint - zakončení předního zipu kapsy či nenápadná signatura ThinkPad vyražená ve spodní části), škoda jen popruhů, které jsou z nylonu a časem se tak budou lehce "šolichat" vlákna, jak známe z běžných nylonek. Z druhé strany je aspoň nárameník celý z kůže, takže se nestane, jako u výše zmíněné D-Lex, kde je nárameník z vnitřní strany pogumovaný (!!, asi aby nesjížděl z ramene), a tak se mi vyžmolkoval asi do jednoho měsíce až na žlutý molitan pod touto vrstvou a na košili zůstávaly už po prvním použití černé fleky z odírané gumy (naštěstí vypratelné, ale nevím jaký diletant něco takového vymyslel).

Samotná taška je od výrobce zabalena v papírové krabici, tedy v první chvíli to vypadá, jakoby by byl vevnitř spíše notebook (ThinkPad), což je fajn - při přepravě je tak lépe chráněna před poškozením. Po vybalení sice působila poněkud rozměry monstrózně, ale je to spíše drobný klam zraku (pokud na ni zvenku položím ThinkPad R400, vypadá spíše jako brašna pro 14" notebook). Jediné, co u této brašny možná v prvním momentu nepotěší (spíš zaskočí), je její váha (cca 2,38 kg dle oficiální informace, nevážil jsem), ale zvykl jsem si, už mi to nepřijde zvláštní (naštěstí). Doplňky (zipy, karabiny) jsou kovové, černě vyvedené, pevnost stehů a celkovou životnost prověří čas.

Toliko jen drobný komentář k jedné nedrahé kožené brašně.

Zpět na „Příslušenství“