Vybírám notebook na VŠ(autocad, 3D grafika), hry a filmy.
Představoval bych si:
-15-16" fullHD display
-procesor nejméně i5-520M
-ram nejméně 4gb
-co nejlepší grafická karta (gt330m, HD3850 a výš)
-slušná výdrž na baterii
Vím, že chci hodně za málo peněz, ale doufám, že se něco najde, jsem ochoten částečně slevit z požadavků. Předem díky za rady a návrhy.
Notebook- hry, škola do 28k
Pískající Sony F11M1E/H je hádám to, z čeho vycházíš, ale výdrž nic moc a je to 16,4" (na VŠ 3,2 kg je dost) - ale rozměry má překvapivě stejný jako u 15,6", jenom je robustnější.
Jinak budeš zřejmě muset slevit buďto z rozlišení (volný pád z Full HD na WXGA - Acer 5820TG, ale to na autocad je fakt málo), nebo z výdrže (2,5 hodiny dá většina notebooků, jinak holt budeš muset najít zásuvku)
Nebo z procesoru, pak bys mohl vzít nejlevnější verzi G51JX za 21k. Jestli nechceš stříhat video, mělo by ti i3 330M v pohodě stačit. Moc toho na výběr nemáš, Full HD je výsada větších úhlopříček a na patnáctce si hodně připlatíš. Počítej s tím, že to bude kompromis.
Jinak budeš zřejmě muset slevit buďto z rozlišení (volný pád z Full HD na WXGA - Acer 5820TG, ale to na autocad je fakt málo), nebo z výdrže (2,5 hodiny dá většina notebooků, jinak holt budeš muset najít zásuvku)
Nebo z procesoru, pak bys mohl vzít nejlevnější verzi G51JX za 21k. Jestli nechceš stříhat video, mělo by ti i3 330M v pohodě stačit. Moc toho na výběr nemáš, Full HD je výsada větších úhlopříček a na patnáctce si hodně připlatíš. Počítej s tím, že to bude kompromis.
Díky za radu. S tím pískajícím sony jsi to trefil, nebýt těch problémů, mám nejspíš jasno. Jinak to rozlišení bych slevil tak na max 1600x900, výdrž bych taky přežil, ale na procesoru bych slevovat nechtěl. Jinak se mi ještě celkem zamlouvá ASUS G51JX-SZ166V, ale tam bude ta výdrž už asi o dost slabší a trochu se bojím teplot.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“