Manuálne doplnenie cartridge EPSON SX 215

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
jarkov1

Manuálne doplnenie cartridge EPSON SX 215

Příspěvekod jarkov1 » 04 kvě 2010 00:13

Dobrý deň. Na vianoce som si kúpil tlačiareň Epson, som spokojný, všetko funguje ako má-využívam hlavne skener. Trochu som priplatil aby boli farby oddelené (C M Y K), takže sa dajú meniť individuálne.
Jedna náplň stojí okolo 7 eur v e-shope asi 10. Nieje to málo a doma som našiel čiernu tlačiarenskú farbu, ktorá ma už niekoľko rokov, ale je riedka bez sedimentu. Tak sa chcem opýtať, či je možné ako za starých časov injekčnou striekačkou doplniť cartridge tak, aby sa nenávratne nepoškodila tlačová hlava, ktorá je žiaľ integrovaná v tlačiarni :?

Ps: Ak by sa to reálne dalo, tak by som nemal problém kúpiť aj novú nádobku s farbou. Ide mi o to aby som ušetril, lebo dať 10 eur za cartridge, ktorý toho veľa nevytlačí je dosť, keď si uvedomím, že pred troma rokmi otec dal za toner do laserovky 1000 Sk a pravidlene tlačím texty a labáky a je stále relatívne plný...

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 04 kvě 2010 10:50

No ja mam doma HP s oddelenymi farbami a dokonca aj v obchode, kde renovuju tonery mi povedali, ze tieto nove sa znovu naplnit nedaju.

Cize sa treba zmierit s tym ze za kazdu farbu das dajme tomu po 10€ za zakladny toner (XXL su samozrejme drahsie) a aj to nemas istotu, ze bude plny. Vid moja skusenost so zltym, ktory uz ako novy ukazoval polovicnu napln... :evil: A reklamaciu takehoto niecoho si veru neviem predstavit, pretoze nemam ako dokazat, ze som na nom nic netlacil, pripadne ho nevymenil za novy. :roll:

Inak to upchatie tlacovej hlavy by som asi neriskoval radsej :idea:

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 04 kvě 2010 19:46

No jo, tak ja sa popozerám po nejakých alternatívnych náplniach....

BTW: Máte niekto pozitívne alebo negatívne skúsenosti s takýmto doplňaním?

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 04 kvě 2010 21:10

Rozdiel medzi HP a Epson je taky že Epson ma pumpu čo tlačí napln do tlačovích špičiek a HP ti tlačia priamo kazetí, neviem či tato tlačka ti bude podporovat doplnenie barví lebo to nie je orginal napln, noja skusenost je takato: mal som epsona ktorí som dal synovcovi a jeho mudri foter čiže moj švagor si dal naplnit kazetí no a pri tretom spustení tlačiarne na tlač zošalela tlačiaren a vychrlila atramant do tlačiarne takže tlačiaren putovala do smetiaka
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 05 kvě 2010 13:48

O.K, tak ja radšej nebudem experimentovať :twisted: a kúpim si nejakú alternatívnu kazetu, momentálne tam ešte asi 20% je a takmer všetko tlačím na laserovke.
Plánujem kúpu všetkých náplní na september, lebo asi budeme potrebovať farebne značiť v schémach...

Neviete kde a za koľko sa dájú za lacno kúpiť náplne? Dobrá by bola sada, lebo asi by to vyšlo lacnejšie. Neide mi o kvalitu tlače ale viac o kvantitu :D

Zpět na „Příslušenství“