Likas, co uvadzas ty - automaticke podvoltovanie a podtaktovanie CPU v saving mode, tak to robia vsetky notebooky od čias Pentium M, cize ziadna novinka ... ale nie je to dobre riesenie pouzivat vykonny ntb v saving mode lebo sa vlastne dobrovolne pripravujes o vykon za ktory si platil. My sa tu v tomto threade snazime podvoltovat a schladit CPU/GPU v plnej zatazi bez straty vykonu ... Inac tvoj Turion TL-60 by sa dal podvoltovat a schladit o nejakych 5-10C v zatazi (ako uvadza djmicho), skoda ze nemas intel, tam sa daju znizit uz aj tak nizsie teploty aj o 10-20C ... A tvoja 8400M GS sa podvoltovat na 99% neda, a to z dvoch dvôvodov: 1. mas HP a HP lockuje biosy , 2. teraz som pozeral bios z Acerovskej 8400M gs a zistil som ze tato karta sa neda podvoltovat, nepodporuje nizsie VID, uz defaultne je nastavena na najnizsie mozne - 1,15V pre vsetky mody.
Edit: do prveho prispevku v tomto vlakne som doplnil odkazy na podvoltovanie roznych typov procakov... takze cekujte ...
Edit2: vsetci tí, co mi pisete sukromne spravy o podvoltovani CPU/GPU, tak svoje otazky radsej davajte do tohto vlakna aby si ich mohli precitat aj ostatní ... kazdemu rad odpoviem (ked budem vediet
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Lenovo Thinkpad T530, 15.6" HD+, Core i7 3610QM, 256GB SSD Samsung 840 PRO, NVidia NVS 5400M ... + dock + 24" 1920x1200 LCD Samsung
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...