Vostro 3300/3500/3700
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
doonio: Když se na tom nic nedělá, nechá se zapnutá Wifi a 35% jas, tak to ukazuje výdrž 4:50. Jak moc je to real, zatím nemohu říct, ale počítám, že ty 4 hodiny kancelařiny by nemusely být utopie. Hlubší test jsem zatím ještě nedělal. Zatím jsem neměl čas se tomu notebooku pořádně věnovat.
Zde máte pár postřehů:
- fouká pořád
- klávesnice je podivně tvarovaná a při silném zmačknutí se výrazně prohýbá
- klávesy jsou menší než na mém 12" Lenovu. Vim, že Lenovo má klávesnici luxusní, ale abych měl ztísněnější pocit z klávesnice 15,6" notebooku, to mi přijde trochu jako úlet... ale psát se na ní dá a je aspoň tichá
- ta stříbrná část šasi je opravdu kovová... to vostro je díky ní hezčí než ta minulá generace
Zde máte pár postřehů:
- fouká pořád
- klávesy jsou menší než na mém 12" Lenovu. Vim, že Lenovo má klávesnici luxusní, ale abych měl ztísněnější pocit z klávesnice 15,6" notebooku, to mi přijde trochu jako úlet... ale psát se na ní dá a je aspoň tichá
- ta stříbrná část šasi je opravdu kovová... to vostro je díky ní hezčí než ta minulá generace
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
doonio píše:Další dotaz na "Swarma".Je nějaká ulita nebo soft, pomocí kterýho bych třeba mohl přepínat nezi tou integrovanou Intel HD a tou GeForce?Nebo an jakým principu to přepínání funguje(něco jako Nvidia Optimus?)
Dell Vostro rada nema prepinatelne grafiky. bud intel gma HD alebo nvidia 310m.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Prostě to nejde. Ta grafika je deaktivovaná a nejsou k ní připojený výstupy, takže ji nelze nijak použít.
doonio píše:Ale přece řada Vostro má nové procesory Core i5 a ty maj grafický jádro přímo na procáku,né?
Můžeš tu tvou opověď trochu rozvést, protože se mi to nezdá(ale můžu se mýlit)
arrandale cpu a dedikovana grafika nikde neznamena automaticky aj moznost prepinat medzi integrovanou a dedikovanou grafikou. pokial tam vyrobca neprida logiku na prepinanie a vystupy z oboch grafik cez mux alebo optimus tak to nejde. obidve riesenia znamenaju naklady navyse. pokial nejaky notebook ma prepinanie grafik tak sa tym vyrobca nikdy nezabudne pochvalit.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
aha, já jsem myslel že vždy když je tam dedikovaná, že je automaticky ta možnost přepínat, no holt jsem zase o něco chytřejší, ale o to víc nerozhodnější.Jak se může +- změnit ta výdrž na baterii s dedikovanou a oproti tomu s tou Intel HD? Je to rozmezí několika desítek minut,neob to může být i třeba 2-3 hodiny?(berme to při běžné práci-kancelařina,wi-fi,...)
A ještě takový osobní dotaz, tento nb se prodává se 4GB RAM, ale s 32 bit W7, čistě teoreticky využiju při max. zatížení vše 4 GB RAM, nebo 32 bit verze těch W7 si vždycky vezme o ěnco míň(třeba 3,5GB a víc to nedovolí?)
A ještě takový osobní dotaz, tento nb se prodává se 4GB RAM, ale s 32 bit W7, čistě teoreticky využiju při max. zatížení vše 4 GB RAM, nebo 32 bit verze těch W7 si vždycky vezme o ěnco míň(třeba 3,5GB a víc to nedovolí?)
plných 4GB nevyužiješ
(4GB je max. pro 32bit OS, ale započítávají se tam i různé další vyrovnávací paměti, apod. takže ve výsledku zůstane použitelné pro ram cca 3 a něco)
rozdíl ve výdrži u integrované grafiky a lowendové dedikované je klidně třeba 25%. U silnějších grafik i víc.
(4GB je max. pro 32bit OS, ale započítávají se tam i různé další vyrovnávací paměti, apod. takže ve výsledku zůstane použitelné pro ram cca 3 a něco)
rozdíl ve výdrži u integrované grafiky a lowendové dedikované je klidně třeba 25%. U silnějších grafik i víc.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- občas něco napíše
swarm píše:doonio: Když se na tom nic nedělá, nechá se zapnutá Wifi a 35% jas, tak to ukazuje výdrž 4:50. Jak moc je to real, zatím nemohu říct, ale počítám, že ty 4 hodiny kancelařiny by nemusely být utopie. Hlubší test jsem zatím ještě nedělal. Zatím jsem neměl čas se tomu notebooku pořádně věnovat.
Zde máte pár postřehů:
- fouká pořád
Zdravim vsechny
tak jsem se stal majitelem DELL Vostro 3500 ...
mam ho 2 dny a prvni zjisteni ... PORAD SE TOCI VENTILATOR A FOUKA.
prodal jsem desitky notebooku a toto je prvni za nekolik let, ktery to dela ..
nedalo mi to ... a dneska jsem zavolal na podporu DELL
priznali, ze je to chyba ve ventilatoru a v konstrukci chlazeni a zitra mi to prijdou vymenit. Tak vam reknu, co vsechno mi vymeni, a jake to pak je.
Jinak notebook je lehky, dobre zpracovani, jen mi snad trosku nesedi rozmisteni klavesnice
Vydrz na 6-clankovou baterku tak 3-4h. samozrejme v plnem sviceni.
Shanim 9clankovou
jinak opravdu doporucuju, ale je nutne nechat vymenit to chlazeni.
takze zitra bude vic info odeme.
Pekny den Vik
-
- občas něco napíše
Viktorinek píše:swarm píše:doonio: Když se na tom nic nedělá, nechá se zapnutá Wifi a 35% jas, tak to ukazuje výdrž 4:50. Jak moc je to real, zatím nemohu říct, ale počítám, že ty 4 hodiny kancelařiny by nemusely být utopie. Hlubší test jsem zatím ještě nedělal. Zatím jsem neměl čas se tomu notebooku pořádně věnovat.
Zde máte pár postřehů:
- fouká pořád
Zdravim vsechny
tak jsem se stal majitelem DELL Vostro 3500 ...
mam ho 2 dny a prvni zjisteni ... PORAD SE TOCI VENTILATOR A FOUKA.
prodal jsem desitky notebooku a toto je prvni za nekolik let, ktery to dela ..
nedalo mi to ... a dneska jsem zavolal na podporu DELL
priznali, ze je to chyba ve ventilatoru a v konstrukci chlazeni a zitra mi to prijdou vymenit. Tak vam reknu, co vsechno mi vymeni, a jake to pak je.
Jinak notebook je lehky, dobre zpracovani, jen mi snad trosku nesedi rozmisteni klavesnice
Vydrz na 6-clankovou baterku tak 3-4h. samozrejme v plnem sviceni.
Shanim 9clankovou
jinak opravdu doporucuju, ale je nutne nechat vymenit to chlazeni.
takze zitra bude vic info odeme.
Pekny den Vik
Zdravim vsechny zajemce o tento notebook,
Tak mi dneska vymenili chladic s ventilatorem ... a mam jedno velke zklamani. ventilator nehucel presne 10 minut ... pak zacal a huci jeste vic nez ten predchozi ...
mam notas presne tyden a vratit nejde. protoze uz byl opravovany.
takze na prd a oni tvrdi ze je to proste konstrukcni vlastnost.
TAKZE DOPORUCUJU NEKUPOVAT, pokud potrebujete tichy notas tak jak ja. kdyz delate hodne vecer, kdyz je klid, tak slysite jen ventilator coz je na hlavu tak si kupte radsi nejaky jiny.
Duvod proc to huci je ten, ze chipset je na desce z druhe strany, na cipu neni zadny chladic, cip ma vysokou teplotu a tim padem ventilator, ktery chladi uplne neco jine (CPU) se proto porad toci. zkusim to vyresit nejakym tenkym hlinikovym plechem, ktery by se pres to dal dat, aby se ten cip trosku chladil jen jeste nevim jak to presne upevnim k desce.
S pozdravem Vik
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je teda fakt slabota - takový návrh chlazení bych u tak předraženého notebooku nečekal. Teď už máš asi smůlu, protože vrátit to nepůjde a tiché kusy imho neexistují. Ten DELL, co jsem měl na recenzi, byl tím foukáním děsně otravný. Až teď tu mám na test něco, co fouká stejně... jenže v tom, co mám teď, je aspoň 4jádro Core i7 a Radeon HD5850, takže má trochu nárok foukat.
TO Viktorinek:
Nemůžeš upnout třeba na youtube video, jak moc to hučííí(při práci, při filmu, při nicnedělání),moc si to nedokážu představit. V každým případě mě tvoje poznatky dost zkamali, ymslel jsem, že když už to vyměnijou, tak to potom bude OK. Teď už mám v hledáčku už jen Latitude E6410, to už je sice trochu pálka, ale taky rád rpacuju večer při troše ticha, a tohle se mi akceptovat nechce.Ale díky za zkušenost
Nemůžeš upnout třeba na youtube video, jak moc to hučííí(při práci, při filmu, při nicnedělání),moc si to nedokážu představit. V každým případě mě tvoje poznatky dost zkamali, ymslel jsem, že když už to vyměnijou, tak to potom bude OK. Teď už mám v hledáčku už jen Latitude E6410, to už je sice trochu pálka, ale taky rád rpacuju večer při troše ticha, a tohle se mi akceptovat nechce.Ale díky za zkušenost
-
- občas něco napíše
doonio píše:TO Viktorinek:
Ahoj.
zkusim to zitra nejak nahrat.
je to krasny lehky notas, moc vzhledove povedeny, super klavesnice.
Sel jsem z lenova do dellu kvuli 3 lete zaruce NBD. ale tezce me to zklamalo ale tak co uz. zkusim to prodat. ja delam dost v noci a toto je opravdu moc. zkusim to nejak nahrat a dam vedet.
Taky se divam po E6410, jen ta cena ...
chci minimalne I3 350. a 3-4GB RAM a 320-500 disk a hlavne MATNE LCD
Jak dkyby mi ty požadavky z oka vypadly, přesně tak, novej Core iX procesor, 4GB RAM a min. 320 GB místa, mátné LCD mi až tak nevadí.Bohužel já musím vybírat jenom od fy Dell (máme s nima ve firmě nějakou rámcovou smlouvu, takže veškerej SW tam už máme od nich nahranej, máme různý slevy na dock,LCD,atp... proto musím volit DELL ).Viktorinek píše:chci minimalne I3 350. a 3-4GB RAM a 320-500 disk a hlavne MATNE LCD
Říkal jsem si, že to Vostro vyzkouším- koupím někde na netu, vyzkouším bzučení a do 14 dnů vrátím- je to vychcaný, ale jinak nemám moc možnost jak to zjístit
PS: Prosím tě nebydlíš někde poblíž Brna