Vostro 3300/3500/3700
Vostro 3700
Zdravím,
plánuji nákup ntb do 40 000. Občas si zahraji nějakou tu hru, takže bych chtěl něco výkonnějšího. Koukám po Vostro 3700. Je i u tohoto typu problém s chlazením a hlukem? Jak výkonná je grafika NVidia 330M? Nikde nemohu najít recenzi.
děkuji
plánuji nákup ntb do 40 000. Občas si zahraji nějakou tu hru, takže bych chtěl něco výkonnějšího. Koukám po Vostro 3700. Je i u tohoto typu problém s chlazením a hlukem? Jak výkonná je grafika NVidia 330M? Nikde nemohu najít recenzi.
děkuji
Řešil jsem to s Vikrotinkem a myslím s že celá řada Voster je s touto vadou, buď jinou řadu nebo jinou značku.Co třeba Dell Studio?(když teda i hraješ)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76966
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76966
Dell studio mám teď 1510. Nelíbí se mi ty plasty.
Trošku specifikuji požadavky:
- hliníkové šasi - případně hodně kvalitní zpracování
- full klávesnicci - nejlépe bez osekání tlačítek která jsou občas zmenšena
- čtečku otisků prstů a TPM čip (btw existuje nějaká alternativa k TPM?)
- i5 nebo i7 cpu
- 4GBram stačí - když bude víc, nikdo se zlobit nebude
- HDD nemusí být 1TB, může být menší - 320 min. - ale otáčky 7200
- může být bez OS, mám ještě jednu volnou licenci na W7 Ult 64 i 32 bit
- neměl by být leský, nemám rád patlající se materiály
- když bude těžší tak mi to nevadí - jezdím autem
a nějakou výkonnější grafickou kartu.
edit: bez TPM bych se snad i obešel
- i5 nebo i7 cpu
demonicus píše:Dell studio mám teď 1510. Nelíbí se mi ty plasty.
- i5 nebo i7 cpu
edit2: tak jsem se rozhodl (už skoro 100%) pro Asuse http://www.alza.cz/asus-g73jh-ty088v-d165589.htm
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
3300 a 3500 sdílí většinu součástek. 3500 je jen zasazen to větší šasi s větším displejem. Chlazení, základní deska, konfigurace, klávesnice, touchpad, baterka... jsou stejný.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
I já jsem byl rozhodnut pro Vostro 3300, ale co jsem tak vypátral od jednoho kolegy zde na fóru(co to Vostro měl, ale už ho prodal), tak jsem od něj ustoupil a za měsíc mi dojde Latitude E6410. Jako ejstli děláš večer a chceš mít na to klid, tak od něj ruce pryč, ejstli si pouštíš po večerech hudbu až talířky nadskakujou, tak to nepoznáš
Zdravím
asi před měsícem sem zakoupil Vostro 3700 (Core i7, nVidia 330m, 4g ram)
naprostá spokojenost, první dva dny.
NTB píská celkem dost nepríjemně - nevyřesilo to zaplé BT ani RMclock (run HLT nejde zaškrtnout)
Zvuk ve sluchátkách jaksi podivně cvakne občas
Win zamrzá ať už pri přechodu ze spánku a nebo jen tak samovolně např při prohlížení netu ( zkusil sem reinstal z priloženého cd ) beze změn
No a chtěl bych se zeptat, asi určitě je to na reklamaci ? Nebo pokud někdo víte o nějakém řešení ?
díky za jakékoli rady.
asi před měsícem sem zakoupil Vostro 3700 (Core i7, nVidia 330m, 4g ram)
naprostá spokojenost, první dva dny.
NTB píská celkem dost nepríjemně - nevyřesilo to zaplé BT ani RMclock (run HLT nejde zaškrtnout)
Zvuk ve sluchátkách jaksi podivně cvakne občas
Win zamrzá ať už pri přechodu ze spánku a nebo jen tak samovolně např při prohlížení netu ( zkusil sem reinstal z priloženého cd ) beze změn
No a chtěl bych se zeptat, asi určitě je to na reklamaci ? Nebo pokud někdo víte o nějakém řešení ?
díky za jakékoli rady.
zsvolej si na support a uvidíš. podle mě by neměl být u Dellu problém, řekni že tě z toho bolí hlava a že win padá i po čisté instalaci. Nejspš ti vymění desku. Ohledně toho padání po tobě můžou chtít atť uděláš nějakou diagnostku (řeknou ti co a jak)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Tak jsem se začal po neúspěchu u SONY poohlížet po něčem novém. A líbí se mi DELL Vostro 3300, ale to hučení se mi teda nelíbí. A opravdu nemá HDMI (to je pro mně důležité)?
XXXtremer: pískal??? To snad ne. Tuto hroznou zkušenost s pískáním mám teď s posledními modely SONY, 5 notebooků jsem vrátil, protože se to nedalo poslouchat.
XXXtremer: pískal??? To snad ne. Tuto hroznou zkušenost s pískáním mám teď s posledními modely SONY, 5 notebooků jsem vrátil, protože se to nedalo poslouchat.
no, bohužel jsem to nestihl, byl jsem v ČR jen na krátkou dobu a nebyl čas.
Každopádně ale po dalším reinstalu přestal mrznout a ani nepískl dokud sem nenaistaloval ovladače zřejmě od desky/chipsetu takže to snad opraví nějaká aktualizace. Nějak sem si zvykl na to pískání, ale jakmile budu doma volám support.
Každopádně ale po dalším reinstalu přestal mrznout a ani nepískl dokud sem nenaistaloval ovladače zřejmě od desky/chipsetu takže to snad opraví nějaká aktualizace. Nějak sem si zvykl na to pískání, ale jakmile budu doma volám support.
Dell Showroom
Ahoj všem! Nedaří se mi najít, kde by se v Praze dalo zajít podívat a poradit se s výběrem na Showroom NTB Dell. Zajímá mě 13"-14" v nižších cenových relacích (v13, 3300...).
Předem děkuji za radu.
P. S.: EDN, s. r. o. sem našel, ale právě se stěhují.
Předem děkuji za radu.
P. S.: EDN, s. r. o. sem našel, ale právě se stěhují.