Acer aspire one 531h - Ntldr is missing

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
merkurer
občas něco napíše

Acer aspire one 531h - Ntldr is missing

Příspěvekod merkurer » 18 kvě 2010 19:01

Zdravím všechny a naléhavě Vás prosím o pomoc. Mám netbook - acer aspire one 531h - a řekl jsem si, že si zavedu dva systémy na jeden v acronisu rozdělený hdd. (mělo se jednat o xp homeka které jsou k tomu a win7). Tak jsem si zapl acronisa a že dám rozdělit hdd na dva (tomu jednomu jsem přidělil 30gb na win7). Když se mě to již ptalo jaký typ to má být (toho druhého hdd), tak jsem zvolil AKTIVNÍ. Noťas se typicky restl a začala se provádět operace, vše proběhlo úspěšně, jenže když se restl aby mohly nabootovat xpéčka tak se ukázala černá obrazovka NTLDR IS MISSING a klávesy kterými to restartovat. Restart nepomohl, koukl jsem se tedy do biosu, jestli náhodou není na bootování nastaven ten prázdný nově vytvořený aktivní oddíl. NE. Vše bylo tak jako doposud - Ideo:Hitachi.... a na druhém místě Ideo2 ( Vím jistě že to je oddíl s erecorvery zálohou systému). I kdyź jsem to nastavil na ideo2 tak pořád stejná hláška. A Ta největší sranda na konec - když jsem si řek, že zapnu tedy erecorvery a přehraji soubory operačního soubor tak ať mačkám jak mačkám před naskočením téhle tabulky F12 tak nic! Ani erecorvery již nereaguje ! Prosím poraďte, budu vdéčný za všechny odpovědi.

merkurer
občas něco napíše

Lock please

Příspěvekod merkurer » 18 kvě 2010 21:08

Lock please ---) vyřešeno (na jinym fóru mi odpověděli hned ;) ! )

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Acer aspire one 531h - Ntldr is missing

Příspěvekod stavač » 18 kvě 2010 21:29

Nie si ani prví a ani posledny čo sa ti to stalo, pokial si nezničil skrytí oddiel tak sa to dá zachránit a to takto bud si pripojíš ex. mechaniku alebo vybereš sata disk a daš na deskop, do mechaniky si založ Recovery CD bud Acronis 2010 alebo norton Ghost15, v nastrojoch skrity oddiel spravíš aktívny alebo možeš použit aj program Cute partition manager a pri štarte netboka sa ti spustí automaticky inštalacia, ked ti acronis neponičil C:/ WinXP tak označ ako aktivnu čast C:/ a malo by ti to nabehnút, ked sa rozhodneš o recovery skriteho oddielu že to spustíš tak v nastrojoch bud acronis alebo nortona si možeš vytvarat particie, ked si poničil aj skrity oddiel tak si stiahni XP podla tvojej verzii a aktivuj hu ved kluče maš na spodu notbuku alebo si pohladaj po nete Recovery XP na tvoj netbook, možeš sa aj rozhodnút aj pre W7
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

merkurer
občas něco napíše

Příspěvekod merkurer » 21 kvě 2010 18:37

Hej tak přece jen ti moc díky za odpověď ... :) jelikož podle toho jinýjho fóra mi to nějak nešlo - to tvý jsem ješté netestoval ale věřím že to může fungovat :) .... Nemáš néjaký tip na dobrýho správce disků kterej umí bootovat i z flashky ?

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 21 kvě 2010 19:50

Ked kúpiš orginál trebarz Norton Ghost15 tak sa inštaluje z CD a v tom programe si vytvoríš spuštacie botovacie Recovery CD, tebe uplne v pohode stačí len toto CD, flešku si pripravíš tak jak na boot WinXP a tak to nabotuješ bez problemov, v nom sú nastroje pomocov nich si trebarz určíš ktori oddiel chceš mat aktívny, pomocov spuštacieho CD Recovery si možeš tvorit backups-recovery a tiež vytvorene backups inštalovat, v nastrojoch je Change Active Parttition ktorí otvoríš a tam uvidíš particie ktore sú pod čislom, napríklad PQSERVICE majú 1 a ked ich chceš spravit aktivne tak klavesov tukneš 1 a je to aktívne, keby si bol zo slovenska tak ti to spuštacie CD pošlem lebo ja ten program mam oficialny, najrychlejšie je použit net a máš to
Obrázek
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

merkurer
občas něco napíše

Příspěvekod merkurer » 23 kvě 2010 22:02

Opět díky moc za odpověď :) ! Tak já to nějak zkusím skutit ... :) Třeba to stá*nu a z isa to udělám... :) Takže myslíš že to stačí udělat přes novicorp např. a nebo ručně viz.

Kód: Vybrat vše

http://www.jiribrejcha.net/2009/03/nainstalujte-si-windows-7-nebo-vista-z-usb-flash-disku/
?

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 23 kvě 2010 22:53

http://www.jiribrejcha.net/2009/03/nain ... ash-disku/ [/code] ?[/quote]

To je príprava W7 a Vista kde maš DVD, no niesom si tím istí či ti to bude botovat lebo DVD má iny zavadzač než CD, keby si mal v tom programe nortona vytvorene spuštacie DVD recovery tak by to malo fungovat, a tu je chyba:
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=ntfs quick
assign
takato fleška mala by sa formatovat na FAT32 a čiže takto:
format quick fs=fat32

Diskpart
list disk
select disk 1
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=fat32
assign
exit
to je va W7 a Vistu, pohladaj niečo na prípravu Windows XP na flešku

merkurer
občas něco napíše

Příspěvekod merkurer » 24 kvě 2010 12:16

Ok :) Díky moc a dám ještě vědét jak sem dopadl ;) :D :) !

merkurer
občas něco napíše

Příspěvekod merkurer » 29 kvě 2010 23:18

díky moc za věnovaný čas a všechny užitečné rady ! :) Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem si stáhl ubuntu, vytvořil bootovatelný flashdisk a v gpartu přepl na boot. oddíl ten s winama :) Vše šlape tak jak má. Díky. LOCK PLEASE !!!!

Zpět na „notebooky Acer“