Dobrý den,
poslední dobou se mi stává, že po dlouhé době, co s notebookem nehýbu, a pak ho chci přenést, zbělá kompletně celá obrazovka, načež tedy musím zavřít a otevřít notebook a znovu naběhne obrazovka v pohodě. Čím to je? Máte někdo s něčím podobným zkušenost? Jedná se o ASUS K7010 series.
Zbělení obrazovky , co s tím?
pravděpodobně bude někde studený spoj, buď u grafiky, nebo někde na cestě k LCD. chce to diagnostiku servisu. Osobně sázím ale nato LCD, TN displeje jsou při nečinnosti bílé, kdyby to byla grafika, házelo by to artefakty, nebo by to obrazovku úplně vypínalo. S jistotou se ale bez diagnostiky nedá říct, kde pesně je problém. Zkus trochu pohábat s pantama, když to bude jen ležet, to by ti mohlo napovědět kabel k LCD. JInak viz výše.
EDIT:
srry za překlepy, mám plný stůl papírů, běcí k učení a klávesnici někde vzadu napůl ve vzduchu...
EDIT:
srry za překlepy, mám plný stůl papírů, běcí k učení a klávesnici někde vzadu napůl ve vzduchu...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
jasny....o překlepy nejde, dá se to v pohodě rozšifrovat...
víš co, ono mi to moc problémy nedělá, zavřu,otevřu a je to..spíš do budoucna, jeslti se to může zhoršovat? třeba teď s nm zkouším hejbat, hejbu jak s celým notebookem, tak jen s panty, a nic se neděje...jen prostě někdy udělá to, o čem je řeč....
víš co, ono mi to moc problémy nedělá, zavřu,otevřu a je to..spíš do budoucna, jeslti se to může zhoršovat? třeba teď s nm zkouším hejbat, hejbu jak s celým notebookem, tak jen s panty, a nic se neděje...jen prostě někdy udělá to, o čem je řeč....
Tento problém má presne kamarát, notebook používa ako desktop, takže sa s ním nemanipuluje. A nedávno, keď ho doniesol ku mne domov, otvoril, zapol notebook a hľa: biela obrazovka, o chvíľu zvuk zapnutej Visty. Potom sme otvorili-zatvorili a pár krát ťukli do displeja a všetko fungovalo o.k.
Keď sa notebook používa ako desktop, treba ho občas otvoriť a zatvoriť.
Keď sa notebook používa ako desktop, treba ho občas otvoriť a zatvoriť.
Mám podobný problém, ale u mňa sa to dostalo do najhoršieho štádia. Prakticky už nemôžem ani hýbať s obrazovkou. Ako náhle sa s ňou trochu pohne tak začne blednúť. Keď ju potom trochu postláčam, tak znovu na chvíľu nabehne. Bol som vždy zvyknutý NB po použití zavrieť, no teraz už nemôžem, pretože by som mal problém s blednutím obrazu. Čo môže byť na vine? Ako náhle zatlačím v spodnej časti obrazovky, obraz znovu nabehne. Je tam nejaký zlý kontakt alebo čo?
-
- občas něco napíše