elitebook 8440p a hluk
-
- občas něco napíše
elitebook 8440p a hluk
Ahoj, mam momentalne notebook hp compaq 6710b ale kedze mu za chvilku konci zaruka, planujem ho predat a kupit novy. Najviac ma zaujal model hp elitebook 8440p. Kedze je to pre mna dost dolezite, vie niekto porovnak ako je na tom z hlukom uvedeny notebook. Jednalo by sa o konfiguraciu z procesorom i7 620m a asi klasickym diskom, mozno ssd. Momentalne mam 6710b a som vcelku spokojny, pri beznej praci ventilator nerusi... Ako je na tom 8440p? Presiel som par recenzii a tam pisu aj aj... aj hlucny aj nie
On má hlavně tento model taky chybu, že po probuzení ze spánku se větrák roztočí na plné otáčky, takže je potom hlučný. I když teď jsem viděl na notebookreview zmínku, že nadcházející BIOS už tento nedostatek opraví. Jinak já mám konfiguraci s i5 a i při hraní her jako FIFA 07 a SWAT 4 mi přišel velmi tichý a také studený. Pokud jsem spustil OCCT, tak už větrák slyšet byl.
Při normální práci jako web, office apod. je naprosto tichý (i při tom hraní nejde téměř slyšet). Otázka je, jak na tom bude ta vyšší konfigurace. To i7 už je asi čtyřjádro, to nedokážu posoudit.
edit: zde je recenze http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... book-8440p
edit: zde je recenze http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... book-8440p
19marek19 píše:dakujem vsetkym, takze je rozhodnute
Vypada ze jsem se take rozhodl pro tent ntb. Spcialne z i7 a nvidia gpu.
Zajimalo by me jak moc se ntb zahriva pri polozeni na mekkou podlozku treba postel, pri zakryti spodnich nasavacich otvoru ?
Dale by me zajimalo jak je reseno prepinani grafik. Je to automatika ? tusim nvidia optimus. Nebo nejakou klavesou zkratkou ? nebo oboje
-
- Moderátor
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
klvy: Tohle u HP nejde.
Jinak 8440p mi utekla a dělal jí někdo jiný.... takže jsem si jednu dnes domluvil (v jiné konfiguraci) a rovnou i s hromadou příslušenství a dokovací stanicí
Jinak 8440p mi utekla a dělal jí někdo jiný.... takže jsem si jednu dnes domluvil (v jiné konfiguraci) a rovnou i s hromadou příslušenství a dokovací stanicí
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Já jsem to tu už někde řešil, přepnul jsem chlazení na pasivní i na baterku..... Ale mě prostě tichý nepříjde, nevim, jestli mě rozmazlil starší ThinkPad, co jsem měl před tím ale podle recenzí a ohlasů jsem čekal o něco tišší a chladnější zařízení, provozní hluk bych dal do záporů, kldině i s teplotou, TP R61 na tom byl lépe... Jsem zvědavý, co s tím udělá SSD, až se pro nějaké rozhodnu..
No tichy je, pokud je clovek zvykly na hluk HDD. Vetrak je prakticky stejne hlucny. Ale pokud do Elitbooku nekdo planuje dat SSD, tak to zrovna neni vhodny kandidat. To bych pak doporucil spis Lenovo, ci Dell, ty jsou v kombinaci s Intel grafikou nehlucne. A pokud si chce nekdo hrat s napajenim atd., pak HP uz vubec ne, protoze u HPcek se vseobecne neda nastavit temer nic. U lenova naopak vse a Dell je nekde na pulce cesty.
Ale abych se vratil k otazce - Elit 8440p mi neprisel jako opravdu tichy notebook a kor se silnejsim CPU - to bude jeste horsi. Proste mi je proti srsti, kdyz Elit s integrovanou GK zapina vetrak casteji, nez muj staricky Dell s nVidii.
Ale abych se vratil k otazce - Elit 8440p mi neprisel jako opravdu tichy notebook a kor se silnejsim CPU - to bude jeste horsi. Proste mi je proti srsti, kdyz Elit s integrovanou GK zapina vetrak casteji, nez muj staricky Dell s nVidii.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“