zpomalení her...čim to je???
zpomalení her...čim to je???
Čau. Mam problém s tim, že když hraju hru tak zezačátku jede v poho a v průběhu hraní se mi najednou děsně zpomalí...takže musim z hry vyjet (zavřít okno) a znovu na ní najet a na chvíli jede v poho a pak zase.. Mam sestavu Asus, 1Gb ram, AMD turion 64 x2 1,6GHz, Ge force 7600 go 256mb ram, teplota grafárny cca 88°C...pokud máte nápad čim to může bejt budu rád...dík
-
- guru
Na grafice 88°C?! No tak to je maraz... Každopádně je celekm jisté, že se grafika přehřívá, takže to zpomalení hry nastane, když je teplota už moc vysoká a čip se sám podtaktuje, aby se ochladil.
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
Takiy si myslim, tohle je extrém..dyt si za chvíli vypálíš díru do stolu..
Mam dotaz trošku k tématu, trošku mimo:
Je možný aby ty teploty lhaly? Mam Speedfan, ale ukazuje mi jen teplotu HDD a Temp 1 (což vážně nevim kde je umístěný), ale jde mi o to, že třeba pařim nějakou gamesu, z notesu jede poměrně teplej vzduch ale temp 1 je 30°..a někdy zase jen leží, spíš chladí a Speedfan ukazuje temp1 50°..
Mam dotaz trošku k tématu, trošku mimo:
Je možný aby ty teploty lhaly? Mam Speedfan, ale ukazuje mi jen teplotu HDD a Temp 1 (což vážně nevim kde je umístěný), ale jde mi o to, že třeba pařim nějakou gamesu, z notesu jede poměrně teplej vzduch ale temp 1 je 30°..a někdy zase jen leží, spíš chladí a Speedfan ukazuje temp1 50°..
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
Re: zpomalení her...čim to je???
krush píše:Čau. Mam problém s tim, že když hraju hru tak zezačátku jede v poho a v průběhu hraní se mi najednou děsně zpomalí...takže musim z hry vyjet (zavřít okno) a znovu na ní najet a na chvíli jede v poho a pak zase.. Mam sestavu Asus, 1Gb ram, AMD turion 64 x2 1,6GHz, Ge force 7600 go 256mb ram, teplota grafárny cca 88°C...pokud máte nápad čim to může bejt budu rád...dík
ja bych se kouknul jestli neni zaprasenej (pokudho mas v zaruce normalne bych to resil servisem)
No me to dela taky. Hraju lineage pri frekvenci CPU 1,6GHz a najednou se podtaktuje procesor na 600MHz
. Hra se zacne sekat, ale za par min se znovu rozbehne na 1,6GHz. V Biosu mam nastaveny maximalni vykon. Nainstaloval jsem si SwitchSpeedXP, kde jsem nastavil aby to jelo pri hre na max, ale nepomaha to. Jsem z toho zoufalej.

-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Mám podobnej problém se stejnou grafikou ale FS amilo pi1556 ve hrach(ne ovšem u všech, farcry nejcasteji, UT04 ob čas, a asi nejmin se mi prehriva při C&C3 - a jiny hry na booku nemám
). Diky riva tuneru vim ve hre kolik mam zrovna aktualne teplotu grafiky, když teplota vystoupá na 94stupnu tak se jádro na chvíly podtaktuje a teplota spadne na 88 nebo min a takhle dokolečka
.
Co jsem tak ruzne vypozoroval na diskuzích tak tohle je celkem běžný problém u geforcek go 7600. Tak jse chci zeptat jestli kvuli tomu že se ve hrách grafika přehřívá, a tím i spomaluje, někomu uznali reklamaci a co s tím chlazením pak v servisu udělali, přece jenom na NB chladič jen tak neviměníš za výkonější, nebo jestli vyměnily grafiku za kus co topí méně ????

Co jsem tak ruzne vypozoroval na diskuzích tak tohle je celkem běžný problém u geforcek go 7600. Tak jse chci zeptat jestli kvuli tomu že se ve hrách grafika přehřívá, a tím i spomaluje, někomu uznali reklamaci a co s tím chlazením pak v servisu udělali, přece jenom na NB chladič jen tak neviměníš za výkonější, nebo jestli vyměnily grafiku za kus co topí méně ????
to nebude nejspíš grafikou. Nejsem si jistej ale dost pochybuju, že to je chyba GeForce 7600 a pochybuju, že tato serii nějak extra topí. Špatné chlazení u FJs a ASUSu je to realita (aby míša nerejpnul u ACERu je zase špatné šaši). Pokud se ti topí tak moc reklamoval bych a pokud by topil i po reklamaci tak bych žádal o vracení pěnez, přece nebudeš mít něco co ti v zimě bude sloužit jako topení
Jinak chlazení za lepší určitě nevymění
to ani nejde, spíš je to špatně navržený a nebo možná by pomohlo vyčistění chladičů. to bys mohl taky zkusit.

Jinak chlazení za lepší určitě nevymění

tento účet již není aktivní.
ElectricKota: Zkus se podivat , jestli nemas v notebooku prach a kompletne to vycisti. 94C jsem jeste na GK nemel, to uz je vazne dost. Nekdy se zanese v prasnem prostredi i 14 dni. A jinak samozrejme reklamace. Notebook musi podavat kontinualne plny vykon.
A zkontroluj, jestli je za notebookem dost mista na odfukovani horkeho vzduchu. Jednou jsem nechal za vetrakem knizku a po kratkem hrani byla teplota skoro 90C.
Muzes mi prosim napsat, jak se jmenuje ten programek na mereni teploty v aplikacich a hrach?
Maxxz. Vazne? To jsem nevedel
Vrele dekuji za vsem prinosnou poznamku. 

Muzes mi prosim napsat, jak se jmenuje ten programek na mereni teploty v aplikacich a hrach?
Maxxz. Vazne? To jsem nevedel

Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
No prach ve vetraku nemám určitě, nedávno jsem měnil paměti tak jsem to tam pro jistotu všeco profouk a vyčistil, i když ani nebylo co... NB mám na stole a pod nim mam ještě podložku aby k němu ze spoda šel líp vzduch. Jinak riva tuner si najdi třebas v googlu, pak je ještě dobrej everest ale tomu občas blbne osd a nemá záznamy teplot v grafech. A do reklamace se mi moc nechce, přece jenom už ho mám 4 měsíce takže už je konečně programově zajetej a teď jsem svůj druhej komp prodal a bez pc pracovat fakt nemůžu a reklamace jsou vždy zdlouhavý... je to hold prekérka
jinak me napadlo kdybych ho šel reklamovat tak jak to bude s pamětma co jsem tam koupil a ty starý prodal? Přecejenom 2x512mb ddr2 533mhz nemaj takovou hodnotu jako novy corsairy 2xgiga 667