Pokud nebudu brát v potaz hry (nevím, jak jsou tyto náročné), tak bych ti mohl vřele doporučit IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
[odkaz] (4:3 SXGA+ displej, udávaná výdrž 5,2hod, 33 000Kč bez DPH) nebo IBM Lenovo ThinkPad Z61m - UA0HACF
[odkaz] (wide WSXGA+, 37 000Kč bez DPH)

Pro CAD, Photoshop, filmy... je lepší wide, ale na druhou stranu má o hodinu kratší udávanou výdž, cca o 300g vyšší hmotnost a cca 5 000kč vyšší cenu.
Grafika X1400 určitě není vyloženě výkonová herní grafika, ale pro CADy je podle mne naprosto vyhovující (teda pokud nebudeš tvořit nějaké sestavy o několika tisících dílech). Navíc pokud si nainstaluješ speciélně upravené FireGL ovladače (SoftFireGL), které hodně zvýší výkon v OpenGL (využívá většina CADů)

S origo ATi ovladačema jsem v SPECViewperf9.0.3 při testu pro Catii naměřil 6.17b, s upravenýma ovladačema 19.40b

Sám si můžeš spočítat kolikaprocentnáí nárust výkonu to představuje

Jinak není to jen číslo, je tam dost výrazně vidět i vizuální rozdíl

Jednou se mi dokonce podařilo naměřit něco kolem 24b, ale neznámo proč už to pak tolik nešlo
Pokud chceš kvalitní odolný noťas s výbornou šasí, matným displejem o vyšším rozlišení, dlouhou výdrž na baterii (lze ještě prodloužit dokoupením 9ti článkové baterky), velmi tichý a chceš ho na CAD a běžné použití, tak je to velmi dobrá volba

Jen si nejsem moc jistý s těma hrama...tady by se mohl vyjádřit někdo jiný, bo já o hrách nemám přehled... Každopdáně pro nějaké hodně náročné hry to určitě nebude.