měl bych jednu prosbu. Doma mám vlastní wifi síť, chráněnou (WEP). V rodině jsou 3 notebooky a jeden stolní počítač, kterej je jedinej k routeru připojenej ethernetem (ostatní wifi). Ten má 500 GB disk, a je jenom pro moji sestru, která nevyužívá víc jak 30 GB. Chtěl jsem z něj proto udělat síťovej disk, kam by si ostatní mohli odkládat data, co zrovna nepotřebují. A povedlo se, jenže jenom z části. Na disku C: pevnýho počítače jsem vytvořil složku "nasdíleno", a dal jsem jí síťový atributy. Povolení číst v ní data a zapisovat do ní data z počítačů v síti. A ono to funguje, jenže z části. Přesunout tam 30 kB dokument? To není problém. Přesunout tam 3 fotky? To taky jde. Ale jak tam chci nasypat víc jak kolem 20 MB dat, notebook se mi odpojí od routeru, síťovej disk je v tu chvíli samozřejmě nepřípustnej a nejde se zpětně připojit do sítě. Pomůže až restart routeru. Je to dost otravný, nemůžu takhle odkládat zrovna nepotřebný data a když jsem přeinstalovával systém, musel jsem si půjčovat externí disk, protože na ten náš to prostě dát nešlo.
Nemá někdo zkušenost s tímhle hloupým omezením? Nabídky jsem procházel pečlivě a nic o limitu jsem nenašel, i když jsem se mohl samozřejmě přehlídnout, to nepopírám. Kdybyste věděli, co by mohlo pomoc, budu vám moc zavázanej. Na helplině M$ mně odmítli poradit, že se mám obrátit na výrobce routeru. Nic takovýho bohužel udělat nejde, takže se obracím na vás. Prosím prosím
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)