Asus G73JH
G73JH TY084V
Tak pokud se nepletu, měli ten nejlevnější model (cca 25 000, ASUS G73JH-TY084V - 430M, 4GB, 500GB, HD+) v Česku přesně 2 prodejci - Alza.cz a Xcomputer (což je stejný prodejce jako AGEN Computer) a ani jeden z nich ho teď nemá - ze dne na den ho vyhodili z nabídky. Na Xcomputer jsem psal včera a odepsali mi, že ho dodavatel již nemá a že nemůžou potvrdit dostupnost (= neví, jestli vůbec někdy ještě bude) a na Alzu jsem psal dneska, tak uvidíme, co odpoví.
Osobně mi ta cena 25k za 5870 v notebooku vyrazila dech, a i když jsem ještě výměnu mého současněho stroje neplánoval, s touhle nabídkou to beru jako nutnost
Navíc na moje využití (filmy, internet, office a hry) nepotřebuju ani čtyřjádro ani víc jak 4GB paměti. Ten HD+ display (1600*900) je sice kvalitativně prý asi o něco horší než full-HD, ale zase je to pěkných pár procent fps navíc (podle testu na anadtechu tak 15-25%). Většinou jsem stejně na externí 22", takže kdyby to němělo display vůbec, tak bych to asi taky přežil (a na ebay za 3 tisíce koupil ten HD+ )
Edit: Tak už odpověděli i z Alzy a o dostupnosti verze s i5 taky bohužel teď nic neví
Osobně mi ta cena 25k za 5870 v notebooku vyrazila dech, a i když jsem ještě výměnu mého současněho stroje neplánoval, s touhle nabídkou to beru jako nutnost
Navíc na moje využití (filmy, internet, office a hry) nepotřebuju ani čtyřjádro ani víc jak 4GB paměti. Ten HD+ display (1600*900) je sice kvalitativně prý asi o něco horší než full-HD, ale zase je to pěkných pár procent fps navíc (podle testu na anadtechu tak 15-25%). Většinou jsem stejně na externí 22", takže kdyby to němělo display vůbec, tak bych to asi taky přežil (a na ebay za 3 tisíce koupil ten HD+ )
Edit: Tak už odpověděli i z Alzy a o dostupnosti verze s i5 taky bohužel teď nic neví
Naposledy upravil(a) Puff dne 18 čer 2010 16:31, celkem upraveno 1 x.
Zdravim
mam, maly dotaz . Pred par tydny jsem si flashnul notebook biosem od MSI.Problem sede smrti tim byl vyresen , jen prestalo jit HDMIcko a VGA pripojeni k monitoru. Ted po vydani noveho biosu Asusem jsem flashnul zpatky na jejich bios 209. Flashoval jsem pres bios a vse probehlo OK. Bohuzel HDMI i VGA stale nefunguje . V Catalistu se sice externi monitor objevi, ale na externim monitoru se po pripojeni k notebooku nic nezobrazi.
Pocitacum sice jakztakz hovim ,ale do biosu jsem se nikdy moc nepoustel.Mohl by me tedy prosim nekdo zkusenejsi poradit v cem by mohl byt problem . Napada me jen , ze jsem preflashoval biosem od MSI jen grafickou kartu a novy bios od Asusu je biosem pro cely system. Proste neco na zpusob mluveni o voze a koze. Ale jak rikam na bios a flashovani nejsem zadny Einstain.
Diky
mam, maly dotaz . Pred par tydny jsem si flashnul notebook biosem od MSI.Problem sede smrti tim byl vyresen , jen prestalo jit HDMIcko a VGA pripojeni k monitoru. Ted po vydani noveho biosu Asusem jsem flashnul zpatky na jejich bios 209. Flashoval jsem pres bios a vse probehlo OK. Bohuzel HDMI i VGA stale nefunguje . V Catalistu se sice externi monitor objevi, ale na externim monitoru se po pripojeni k notebooku nic nezobrazi.
Pocitacum sice jakztakz hovim ,ale do biosu jsem se nikdy moc nepoustel.Mohl by me tedy prosim nekdo zkusenejsi poradit v cem by mohl byt problem . Napada me jen , ze jsem preflashoval biosem od MSI jen grafickou kartu a novy bios od Asusu je biosem pro cely system. Proste neco na zpusob mluveni o voze a koze. Ale jak rikam na bios a flashovani nejsem zadny Einstain.
Diky
-
- píše často
-
- občas něco napíše
Problém GSOD
Zdravim tak jak jsem se dočetl tak mam problém s GSOD žádný ovladače jsem neistaloval mam tam původní a NB jsem kupoval v květnu tak nevím jaký jsou tam ovladače.Momentálně už je na reklamaci, kdybych se dozvěděl dřív čím to je tak ho tam nedávam a zkusím to sám. Už někdo tento problém vyřešil? Jaké ovladače šlapou bezchybně? Díky
Musim se bohuzel priznat , ze jsem si puvodni bios graficke karty chytre nezalohoval. Koupil jsem si novou hracku , ktera byla diky GSOD rozbita. Na internetu jsem nasel zpusob , jak ji opravit a tak jsem sel do toho. Bohuzel v te chvily stal mozek stranou a ve chvili kdy vstoupil do hry uz bylo pozde. Moje chyba. Skusim si ten bios na grafiku najit na internetu . Dekuji za rady.
Ked sme už pri biose VGA karty, viete kde sa dá zohnať najnovší firmware na 5870 mobility ?
TU sú nejaké k stiahnutiu, ale myslím že sú na klasickú, stolnú verziu
http://www.techpowerup.com/vgabios/inde ... &memSize=0
Erricco píše:Ked sme už pri biose VGA karty, viete kde sa dá zohnať najnovší firmware na 5870 mobility ?
No to ale pozor, ta karta v NB není 5870 ale 5770 nebo 5750, takže ovladače buď přímo na tu mobilní verzi 5870 nebo stolní verze 5770/5750..
ASUS G73JH - i7, 6gb DDR3, fullHD, ATI 5870