Vrácení do stavu od výroby-REINSTAL
Vrácení do stavu od výroby-REINSTAL
Dobrý den, mam veliky problem. Můj NTB je Axer Extensa 5620 s předinstalovaným OD Win Vista. NTB používám už asi 2 roky, večer před tím, co se mi to stalo, tak jsem stáhl 2 filmy a vypnul Notebook. Ráno zapl, naběhnul BIOS, potom dlouho nabihal windows a potom potom se mi zobrazila modrá obrazovka a tam něco napsané bíle a přes celou stránku. Zobrazilo se mi to asi na 3 sekundy, takže jsem neměl šanci to přečíst. Zkoušel jsem všechno možné, až jsem si od kamaráda půjčil recovery CD Windows XP, že si ho nainstaluji a potom reinstaluji programem od Aceru "eRecovery" ,ale na NetBook TOSHIBA nabootoval jsem to a nainstaloval. Při instalaci to chtělo vybrat jaké místo na disku mám vybrat, já vybral cca 60 GB. Vše ne v klidu nainstalovalo naběh systém XP. Kliknu na Tento Počítač a zobrazí se pouze disk C. ( před instalací ve win. Vista jsem měl disk rozdělený na Moje Data a Acer, kde byl windows a programy. Takže mám všechny moje soubory někde, neznámo kde. Trochu jsem popřemýšlel a stáhl jsem si program "I Care Data Recovery Software". Spustil a dal Partition Recovery. Nabíhalo to asi 2 hodiny a právě si přetahuji do svého druhého PC celý disk D (Moje Data) ale nic z Céčka tam není. Takže to přes eRecovery nemůže dát do stavu od výroby. Prosím Vás, jak to můžu zase dát zase zpět do Visty ? Třeba jestli existuje nějaký program.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vůbec jsem ten tvůj postup nepochopil, ale obnova z disku se na acerech dělá stiskem Alt+F10 ihned po zapnutí počítače. Pak automaticky naskočí recovery systém. Tato možnost je funkční i v případech, kdy vlastní OS už nelze spustit.
Pokud sis přemazal tuto část disku, tak nevim.
Pokud sis přemazal tuto část disku, tak nevim.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vrácení do stavu od výroby-REINSTAL
No takto to urobíš: pokial si do toho acer nedal druhí windows tak chod do biosu a tam si zapni Recovery D2D,daj reštart a po reštarte stlač klavesi ALT+F10 malo bi to nabehnut do tovarenskeho nastavenia no a potom si už vyberieš z tabulky jak a kde to nainštaluješ.
Ked si tam dal druhí windows tak si stiahni program Cute Partition Manager a v nom si vypališ boot CD, daj boot z mechaniky a založ CD Cute i reštartuj, sprav skrytí oddiel PQSERVICE aktivny, vyber CD a reštart, spustí sa ti tovarne nastavenie
Písalo sa tu o tom velakrát a tak hladaj, zadaj do google Cute Partition Manager amáš to 232Kb subor v RAR
Ked si tam dal druhí windows tak si stiahni program Cute Partition Manager a v nom si vypališ boot CD, daj boot z mechaniky a založ CD Cute i reštartuj, sprav skrytí oddiel PQSERVICE aktivny, vyber CD a reštart, spustí sa ti tovarne nastavenie
Písalo sa tu o tom velakrát a tak hladaj, zadaj do google Cute Partition Manager amáš to 232Kb subor v RAR
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
No, tak to dopadlo špatně. Nabootoval jsem CD s Cute a vzpadalo to asi takto:
|----Begin---| ---End---- | Start | Total |
Hdd 1 | Boot | Filesys |Hd|Cyl|Sec|Hd|Cyl|Sec| Sector | Size |
|----Begin---| ---End---- | Start | Total |
Hdd 1 | Boot | Filesys |Hd|Cyl|Sec|Hd|Cyl|Sec| Sector | Size |
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
pokial si neformatoval disk tak skrytí oddiel je na tabulke FAT32, ked si robyl kompletní format pri inštalacii noveho oddielu tak si ten oddiel zmazal, eRecovery na ne už možeš zabudnút lebo aby si to dokazal nahodit tak potrebuješ skrytí oddiel a k tomu program ktorí zavedieš cez ex. disketovku, ak chceš vediet niečo o technologii NAPP to je skrytí oddiel tak chod na stranku http://acerfans.ru, inak už ked si to tak pobabral a chceš obnovovat system windows tak použi Norton Ghost 15 z ktorím si vytvoríš backups nainštalovaného operačneho systemu ktorí si z C:/ uložíš do D:/ a pomocov spúštacieho Recovery CD to obnovíš pri viste za 20minut, pri WinXP 12minut a pri W7 za 15minut, na to vytvorenie backups ti stačí v pohode Recovery CD Notron Ghost a zohnat ho možeš tak že ti ho niekdo poskitne alebo si ho riadne zakupiš ktore si nainštaluješ a v nom si vytvoríš spuštacie Recovery CD, Norton Ghost 15 stojí zhruba 31€, možeš aj niekoho požiadat aby ti poskitol vytvorene Recovery DVD visti aby si si naspet nahral windows aj z ovladačmi takeho notbuku akeho vlastníš, možeš aj servis acer požiadat o Recovery ale to ta bude stat zhruba 50€ alebo ti aj vytvoria skrytí oddiel čo bude o niečo drahšie, požičaj si od niekoho orginal OM vistu HP SP1 a nakonec tam zadaš zo spodu notbuku licenciu a cez telefon system zaktivuješ podla pokinov pracovníka aktivačneho centra
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk