předem říkám, že jsem laik a notebook hledám teprve druhou noc.
Hledám notebook, případně větší netbook, do 15 palců, do 13k Kč, který budu využívat na psaní poznámek, čtení dokumentů, pak na internet, skype a občasné sledování filmů.
Co vůbec nevyžaduji je hraní her, od toho mám stolní pc (ano, chci ušeřit na graf. kartě

- kompromis mezi výrží a výkonem, i když bych preferoval větší výdrž, alespoň 4 - 5 hodin, chtěl bych procecor, který utáhne víc puštěných programů a oken (Acrobat reader, MS office, internet)
- pamět 2 GB a víc, DDR3
- velikost do 15´
- kvalitní repro nepotřebuji, stačí port na sluchátka
- Wi-fi (jaký typ, to nemám zdání)
- hodil by se HDMI port, webkamera
- váha okolo 2kg
Ještě mě napadá, nejsem si jistý jestli zvolit lesklý, nebo matný displej. Chci hlavně pracovat s textem, takže jaký by asi byl lepší?
Už jsem trochu hledal a favoritem pro mě byl tento Acer
Ohromila mě avizovaná výdrž 9 hodin (není to překlep?), paměť se mi zdá slušná, ale nejsem si jistý procesorem, někde jsem četl, že Intel Core 2 Solo má problémy při více spuštěných programech, i když jako jeden z mála notebooků, které jsem prohlížel, měl 3MB cache (no, nevím moc, co to značí

Bohužel, už ho v žádném e-shopu nemůžu najít. Potřeboval bych tedy poradit, kde by ho mohli mít, popřípadě poradit podobný a nebo mi ten Acer rovnou rozmluvte a zkuste doporučit jiný