Výdrž, kvalita, 14", do 20 000,-

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Stichy
občas něco napíše

Výdrž, kvalita, 14", do 20 000,-

Příspěvekod Stichy » 09 črc 2010 23:15

Sháním notebook v rozmezí 13" - 15,6", ideálně 14". Do 20 000 Kč. Prioritou při výběru pro mne byla výdrž na baterii.
Zaujaly mě řešení s dvěma grafikama a byl jsem už prakticky rozhodnutej pro Acer TimelineX 4820TG. Když jsem ho ale viděl na vlastní oči, hodně mě zklamalo dílenské zpracování, ohýbající se plasty, víko atd. Chtěl bych aby ntb něco vydržel a abych ho mohl používat minimálně dalších 5 a více let. V hledáčku jsem měl ještě Lenovo edge, které mne zklamalo stejným způsobem.
K původním kritériím jsem tedy přidal kvalitní zpracování.
Notebook budu používat hlavně na práci, občas nějakou méně náročnou hru. Očekávám od něj hlavně výpočetní výkon. Pokukuju ještě po MSI X620 a ThinkPadu SL410 s dedikovanou grafikou, ale nejsem si moc jistý jeho výdrží. Stále taky přemýšlím o TimelineX 3820TG, který mi díky absenci mechaniky a menším rozměrům přijde pevnější než 4820TG, oceňuji u něj především výkon.
Za každej tip budu rád.

LuigiHD+
občas něco napíše

Příspěvekod LuigiHD+ » 10 črc 2010 10:29

Zdravím, ten Acer je vážně velice povedený (myslím tu 3820TG) - u něj už neplatí Acer = šmejd, tělo je tedy v rámci možností dobré, navíc se díky absenci mechaniky vytvořil prostor pro druhý chldící okruh, tudíž se tento notebook nezahřívá ani při vyšší zátěži. Teď záleží, jestli ta absence mechaniky nebude pro tebe nevýhodou. Jinak je to vážně povedený model, jak už se ostatně můžeš dočíst v recenzi přímo zde na notebook.cz http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... nex-3820tg

Co se týká toho Lenova Thinkpad SL410, tak jsem jeho majitelem (dofám, že jsi měl na mysli ten, co mám ve statusu...). Je to vážně špica - zpracování je tradičně ( jak je u řady thinkpad zvykem) výborné, pevnost je vysoká, chlazení užasně tiché a efektivní, klávesnice asi nejlepší, co jsem u booků do 25 000 viděl, s výkonem jsem také spokojen a co se týče té výdrže, tak s tím původním 6-ti článkem, co jsem k němu dostal (tušim, že je to cca 48 Wh), se dá s trochou šetrnosti (tj. jas lehce šnížený) při běžném používání (Wi-fi, 2-3 spuštěné aplikace jako př. word, icq, skype + webový prohlížeč) dostat až někam ke 4 hodinám. Samozrejmě, kdyby ses nebál investovat do 9-ti článkové baterie (viz: http://www.lenovoshop.cz/lenovo-tp-batt ... 35590.html), která má 94Wh, tak se můžeš dostat na téměř dvojnásobek, tudíž při střízlivém odhadu až na takových 7h.To už je paráda. Škoda je, že ten 9-ti článek už vyčuhuje zezadu.

Holt výběr je na tobě...ten Acer je vážně pecka....s tou přepínatelnou grafikou se dostaneš k 8h, obsahuje generace Intel core iX ( na rozdíl od toho Lenova), a dobře chladí.

Sl410ka je taky paráda, což ze zkušenosti můžu ze zkušenosti potvrdit.Teď záleží, na co budeš notebook používat.

EDIT: To MSI bych asi vyřadil rovnou. Sice bude mít z výše uvedených modelů nejvyšší výdrž, ale zpracování bude bída, ten nízkonapěťový CPU je velmi slabý.
Lenovo ThinkPad SL410 --> Intel Core 2 Duo P7570 2.26GHz, 4GB RAM, 14" 1366 x 768 px, 320GB HDD, DVD/RW, ATI Radeon HD 4570, Windows 7 x64

Stichy
občas něco napíše

Příspěvekod Stichy » 10 črc 2010 19:12

Jo, přesně tuhle konfiguraci sl410 myslím, zatím mi pro něj hraje vše nejvíc. A popřemejšlel bych o tý 9-cell baterce. Ten acer je opravdu pecka jak řikáš, kdybych ho neviděl na vlastní oči, tak už ho mám doma, ale když jsem to viděl...Po pravdě budu mít v batohu radši o půl kila víc, za tu cenu, že ntb bude mít pevný tělo. Myslím, že ten acer nemůže absolutně nic vydržet. Navíc další mínusovej bod pro acer je tak klávesnice, ze všech co jsem vyzkoušel se mi na ní psalo asi nejhůř. Vzhledem k tomu, že na tom budu dost programovat, tudíž psát, tak nevim nevim. Naopak klávesnice od lenova to je luxus pro prsty.
Jinak to MSI jsem si prohlížel taky na vlastní oči a zpracováním a pevností mě docela příjemně překvapilo. Jestli s ním někdo máte zkušenosti, napište.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“