Rušení signálu Wifi
Rušení signálu Wifi
Bydlím v panelákovém bytě a pořídil jsem si router s wifi abych mohl fungovat na notesu po celém bytě. Signál mám všude, internet všude běží skvěle, ale pokud jde o hry, je to o náladě. V podstatě někdy mám "vynikající"(maximální sílu signálu) signál všude po bytě, ale jsou chvíle(někdy delší, někdy kratší) kdy mám třeba jen jednu čárku(z 5), což na paření po síti nebo přehrávání videa z PC nestačí..
Proto se chci zeptat, co všechno má vliv na sílu signálu wifi?
Chápu že to kolísá třeba když mi mezi routerem a notesem pobíhaj lidi, ale včera jsem byl doma sám a přesto to na 10 min spadlo na tu jednu čárku..že by soused? Mikrovlnka..? Nevíte?
Proto se chci zeptat, co všechno má vliv na sílu signálu wifi?
Chápu že to kolísá třeba když mi mezi routerem a notesem pobíhaj lidi, ale včera jsem byl doma sám a přesto to na 10 min spadlo na tu jednu čárku..že by soused? Mikrovlnka..? Nevíte?
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
-
- Moderátor
-
- guru
Problem se sdilenim dat vidim hlavne v nedostatecne rychlosti, ale kolisani pingu bych se opravdu nebal... Pokud mas kvalitni APcko (ne nejaky smejdsky WiFi dongle do USB v compu), dobrou WLAN kartu v notasu a nemas kolem sebe nejake extremni ruseni, tak budes mit stabilni ping i pres zed. Kde si prisel na to, ze to pres zed vzdy bude nestabilni? Prispevky par lidi na foru bych az tak nebral v potaz...kdovi co maji za AP... Jinak ja doporucuju Linksys (divize Cisco), ty jsou velmi kvalitni (nekde jsem uz o tom psal vic).
Jinak notas neni server
Linux provozujes na notasu, takze nejake zaklady uz by si mohl mit, pokud uz si zabrousil do prikazove radky, co Linuxovy server? Sam provozuju linux (Debian bez GUI) jako server na Pentiu MMX 180MHz, 64MB RAM, coz sezenes nekde za par korun. Bezi mi na tom bez problemu apache, ftpd, samba server (windows sdileni...tj..nasdilene disky), teamspeak server a nekolik dalsich sluzeb. Asi hl.vyhodou by pro tebe mohlo byt, ze lidi z panelaku budou mit k dispozici data kdykoli a ty nebudes uvazany s notasem na kabelu
Jinak nevim, ajek jsou naroky her na propustnost site, ale co vim od zakazniku, tk ping staco do asi 50ms, coz je na WiFi bez problemu.
Jeste bych doplnil, ze pokud mas v notasu WLAN kartu podporujici tez 802.11a, tk to je zatim nejlepsi volba co se tyce spolehlivosti (je to v pasmu 5GHz).
Jinak notas neni server

Jinak nevim, ajek jsou naroky her na propustnost site, ale co vim od zakazniku, tk ping staco do asi 50ms, coz je na WiFi bez problemu.
Jeste bych doplnil, ze pokud mas v notasu WLAN kartu podporujici tez 802.11a, tk to je zatim nejlepsi volba co se tyce spolehlivosti (je to v pasmu 5GHz).
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
mam doma ADSL/Wifi modem od O2 je to nejakej D-Link je na nem pripichlej stolni comp pres kabel a notas od Asusu pres wifi a co se tyce Pingu tak ten notas ma podstatne lepsi ping nez ten comp.... ale notas je max 4m od AP a zadny zdi, meril jsem to na LUPA.cz
a muzu rict ze ten stolni PC ma radove ping 700-500ms!! a to na nem jedu Ultimu Online a v pohode!
Je mozny ze si ty cisla blbe pamatuju, ale vim ze ten notas mnel lepsi ping.... vecer na to juknu, lupa si pamatuje mereni, nastesti.
a muzu rict ze ten stolni PC ma radove ping 700-500ms!! a to na nem jedu Ultimu Online a v pohode!
Je mozny ze si ty cisla blbe pamatuju, ale vim ze ten notas mnel lepsi ping.... vecer na to juknu, lupa si pamatuje mereni, nastesti.
Naposledy upravil(a) PCtvor dne 10 črc 2007 11:21, celkem upraveno 1 x.