Msi GX630 modra smrt

notebooky MSI a vše kolem nich
Medic
občas něco napíše

Msi GX630 modra smrt

Příspěvekod Medic » 01 dub 2010 20:44

Zdravim, a obracim se k vam protože jsem už vážně zoufalý.

Před 7 měsíci jsem si koupil notebook MSI GX630 z alzy. Stal me 18500 Kč. Bohužel mi začala padat modrá smrt, nejčastěji při hraní her.Skusil sem W 7, Vista i XP, 64 i 32, ovladače oficialní i neoficiální. Nic nepomohlo. Tak jsem šel reklamovat poprvé.

Reklamaci mi vzali, vysvětlil jsem jim co a jak, cekal sem mesic. Prislo mi to s tim ze vycistili vetrak a flashli bios.

Problem, porad stejny zadna zmena. V tu domu sem tam mel W7 64. Sel jsem znovu reklamovat a cekal mesic, prilo to a ze je reklamace zamitnuta a ze si tam mam dat w7 32. Kdyz sem se s nema zacal v alze hadat tak mi dali telefon na servis kde to vyridili ze oni s tim nic delat nemuzou, jen mi to zase vzit na reklamaci ale tim se nic nevyresi.

Tak sem volal do servisu, tam mi rekli ze ani prvni reklamace neni uznana, ze cisteni vetraku delaji vsem. A dali mi cislo na nejakeho hlavniho technika ktery mi to nebere :)

Tak ted vazne nevim co s tim.

Ted tam mam teda W7 32, original ovladace msi a filmy. Nic vic. A smrt mi to uz hodilo i pri koukani na film.

Poradite ? Cim to muze byt, kam se obratit ?

genius
občas něco napíše

Příspěvekod genius » 01 dub 2010 21:05

Tak hlavní technik ti to nebere asi proto že servis už v ČR není a je v Polsku a pochybuju otom že voláš právě do Polska :D.

O tom padáni muže to byt ramkou,diskem vlastně skoro čímkoliv, bohužel pokud se to neobjevuje pravidelně je ta možnost, že se to v servisu neprojevilo a proto to neodstranili. Jako jedinou možnost bohužel vidím o5reklamovat v alze a nejlápe se modlit aby to do 30dnu nestihly na Alzu vratit ze servisu z Polska.

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 01 dub 2010 21:12

Hm..opravdu kvalitní servis.To je zcela jistě hardwarový problém.Takže reklamovat stále dokola a čekat na vrácení peněz.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

djmicho
guru

Příspěvekod djmicho » 01 dub 2010 22:01

Ramka, grafika nebo deska ... reklamovat, reklamovat, reklamovat :wink: jestli to nebudou chtít uznat, tak si s nima budeš muset popovidat osobně, popřípadě to natočit třeba video kamerou ( dat několik záberu jak to padá ), přiložit to vypalené na CD a oni budou muset zreklamovat... u ntb mi nechtěli uznat přehřívání HDD, tak jsem jim přiložil několik vytisklých screenu obrazovky + nějaké fotografie, že jde o muj ntb a prostě už museli HDD vyměnit :wink:
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

asaninek
občas něco napíše

Příspěvekod asaninek » 01 dub 2010 22:16

no jasně zajeď si osobně do Wroclawy o tom tvym notebooku pokecat :lol:
vlastnoručně postavený U100 plus :-D

drk22
guru

doma

Příspěvekod drk22 » 01 dub 2010 22:20

Pokud mas notas doma, muzes zkusit najít závadu sám.
Postup následující:
1. zkusit vyměnit RAM, případně pokud sou tma dva moduly zkusit postupně vždy jen jeden
2. zkusit vyměnit HDD
3. zkusit, jestli to dělá pod linuxem (pokud ne bulo by to nejakejma ovladacema ale není to pravdepodobný vzhledem k více verzim woken)
4. nainstalovat nějaký HW monitor a logovat teploty do pádu.

Ty ramky můžeš otestovat i SW.
Taky se mi už stalo, že blbnula ramka uvolněná ze slotu.

pokud nic z toho nezabere, dá se očekávat, že je to něco na desce, ale je daleko víc pravděpodobné něco jiného.

Všechno to předpokládá, že máš nadbytečný HW doma, nebo ho koupíš (druhá disk do rámečku) nebo ti třeba kamarád půjčí (třeba ramku).

Osobně se mi osobní aktivní přístup osvědčil víc než čakání na servis.
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)
MSI GX70 (A10 + HD8970)

kasper
píše často

Příspěvekod kasper » 02 dub 2010 08:18

na tohle pomáhá nejlépe
http://www.hiren.info/pages/bootcd odkazy najdeš přes google
vypališ nejlepe v programu http://www.imgburn.com/ k tomuto programu je i čeština na domovské stránce programu

po vyplení s cd nabootuješ z toho cd spustíš dosovské nastroje na ramky memtest a nech ho běžet alespoň 8 hodin pak test od výrobce disku co maš v msi msi nemá výhradního dodavatele disku pak bych spustil mini xp co tam jsou pokud to bude delat i v nich je to ramka

jinak kontakt na servis je 800 142 571 service.cz@msi-polska.pl

zabal notebook přibal kopí-jí faktury a zavolej na linku a dostaneš rma číslo

Silly

hmmm?

Příspěvekod Silly » 19 dub 2010 11:15

Co sposobuje modru smrt??

drk22
guru

Re: hmmm?

Příspěvekod drk22 » 19 dub 2010 13:50

Silly píše:Co sposobuje modru smrt??

No sveho času bylo populární video, kde modrou smt způsoboval Bill Gates na nějaké výstavě :0)

Jinak prakticky nějaká HW či SW chyba, případně odpojení něčeho za chodu (odpojení PCMCIA karty za chodu)... Byly doby, kdy pro aktivní jedince nevidět modrou smrt aspoň jednou denně bylo značně neobvyklé :0)
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)

MSI GX70 (A10 + HD8970)

Medic
občas něco napíše

Příspěvekod Medic » 13 črc 2010 17:24

Zdravim, po dlouhe dobe zase pisu. Snad by ste mi mohli poradit. Mam tu par fotek te modre smrti, docela me zarazilo ze kazda chyba je jina. Nemelo by to byt stejne ? Mam fotky, chyby, asi tak za 1 den, kdybych to mel fotit porad tak mi z toho jebne.

http://uloz.to/5320667/modra-smrt.rar

kasper
píše často

Příspěvekod kasper » 15 črc 2010 10:27

Medic píše:Zdravim, po dlouhe dobe zase pisu. Snad by ste mi mohli poradit. Mam tu par fotek te modre smrti, docela me zarazilo ze kazda chyba je jina. Nemelo by to byt stejne ? Mam fotky, chyby, asi tak za 1 den, kdybych to mel fotit porad tak mi z toho jebne.

http://uloz.to/5320667/modra-smrt.rar

tohle způsobuje některý ovladač nebo nový hardware v notebooku

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 15 črc 2010 10:47

Uz jsi zkousel ten test pameti?

Pokud na to neprijdes, tak si najdi nejaky test, ktery rychle ukaze nestabilitu. Pokud napr. nikdy do konce neprojde 3DMark06, tak ho na reklamacnim pust a ukaz modrou smrt. Rekni, ze si ho chces z reklamace osobne vyzvednout a pri vyzvedavani nepodepisuj papir o prebrani, ale chtej nejprve videt, ze ten test probehne v poradku. Pokud opet spadne, tak ho neprebirej s tim, ze je porad vadny a dal bezi reklamacni lhuta 30 dni. Bud ho opravi nebo nestihnou 30 dni a budes pozadovat penize.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Tominator
občas něco napíše

Příspěvekod Tominator » 16 črc 2010 10:17

Užitočná vec pri BSoD je Event Viewer. Niekedy sa z toho dá vyčítať čo spôsobuje padanie. :idea:

Alebo ešte skús napísať do googla konkrétnu chybu čo ti BS vyhodil. Vždy sa nájde niečo, kde sa to už riešilo. Len treba vedieť aspoň trošku anglicky. :idea:

A možno si mal len smolu na vadný kus. Aj to sa stáva.

Prajem pevné nervy zo servisom

donnybsccz

ahoj

Příspěvekod donnybsccz » 21 črc 2010 19:56

Ahoj mam msi gx633 a doslova mi to dela to same a uz me to totalne sere clovek si nemuze zahrat nemuze nic s podlouzkou buhvi se vsim co jde a porad se prehrejva a hazi modry smrte , je nekde presnej postup pri reklamaci na msi ? do toho polska co vse bych mel mit abych je vychcal a o nic se nesnazili dekuji za odpovedi

djmicho
guru

Příspěvekod djmicho » 21 črc 2010 20:40

notebook, příslušenstvím (i když to neni ani potřeba, ale aby nemohli do ničeho kecat) s kopii záručáku (kupní slouvy) dobře zabalený pro transport...
OT: za málo peněz hodně problémů :D
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

Zpět na „notebooky MSI“