MSI GX640 nebo radši ne...?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit

MSI GX640?

Ano
4
57%
Ne
3
43%

Celkem hlasů: 7

Tominas
občas něco napíše

MSI GX640 nebo radši ne...?

Příspěvekod Tominas » 17 črc 2010 14:41

Ahoj, rád bych si teď pořídil notebook na VŠ, tak se na vás obracim s radou... Chtěl bych primárně, aby se to dalo využít na net, nějaký ty aplikace do školy (du na informatiku) a podobně... Na druhou stranu bych si ale docela rád i zahrál nějaký ty novější hry... Zaujal mě notebook MSI GX640, samozřejmě hlavně kvůli tomu výkonu... Jenže jsem slyšel, že kvalitou je na tom MSI docela špatně a hlavně že konkrétně tenhle se hodně přehřívá a tím že se snižuje životnost... Dá se ale pořídit chladící podložka... Tak bych se rád zeptal, jestli si myslíte, že to s tim přehříváním bude tak hrozný? Mně osobně to samo o sobě až tolik nevadí, ale bojim se tý životnosti, rád bych, aby to pár let vydrželo, když už za to dám tolik peněz... A myslíte, že ta chladící podložka pomůže i tý životnosti?
Jinak mam z určitých důvodů bohužel hoodně omezenej výběr a tak jediný, co by připadalo v úvahu místo toho MSI je Asus K52JK. Myslíte, že by to byla lepší volba? Že je to třeba i o něco kvalitnější? Zas si tam asi tolik nezapařim no, zvlášť za pár let, ale pořád lepší než pokud by mi to MSI za těch pár let vyhořelo... :?

drk22
guru

hm

Příspěvekod drk22 » 17 črc 2010 15:19

A npřepsal si se, zrovna K52JK je lowendovej a(u)sus s pomalou grafikou...
Ohledne obav o životnost po par letech, tak tam se obávám že za pár let bude ten NB docela morálně zastaralej... Jo a pokazit se ti může neprosto jakákoliv značka s tím nic nenaděláš maximálně u některých modelů bude ta šance větší či menší.
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)
MSI GX70 (A10 + HD8970)

Tominas
občas něco napíše

Re: hm

Příspěvekod Tominas » 17 črc 2010 15:48

Nepřepsal, opravdu mam na mysli K52JK, ale jak už sem psal, mam hodně omezenej výběr a tak kromě toho Asusu a MSI bych moh už jedině Acer Aspire 5745G (ten s i5 procesorem), ale od Acerů mě hodně lidí varovala, tak sem ho vyškrtnul... Nebo je ten Aspire na tom už líp?
Jinak si ale myslim, že ten Asus by na takovou tu kancelářskou práci měl stačit, je levnější a říkal sem si, že by s nim mohlo bejt míň problémů...
A o tom zastarávání samozřejmě vim, problém je, že si rozhodně nebudu moct pořídit novej NB a tak si myslim, že je lepší mít zastaralej, ale funkční, než žánej :)

drk22
guru

asi takto

Příspěvekod drk22 » 17 črc 2010 16:32

Shrnul bych to asi takto. Ty tři uvedene NB jsou každý pes jiná ves. Společnou mají jen nízkou cenu.
Kdybych si to pořizoval pro sebe, koupím MSI. Sám mám GT řadu asi rok a o nějakém horším provedení nemůže být řeči (tahám to každý den do práce). Až doštuduješ (5let?) bude to muzeální kus, něco jako Pentium M s grafikou na úrovni integrované dnes. Ono docela hodně záleží jaké máš štěstí na kus a taky jak se k tomu člověk chová a pokazit se může cokoliv.
Pokud bych chtěl něco co hodně vydrží, dáse všude tahat a nekoukal na výkon ve hrách asi bych se nekoupil ani jeden z nich.
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)

MSI GX70 (A10 + HD8970)

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 17 črc 2010 18:19

No sice se při hraní her dost zahřívá(90 stupňů),ale i tak to není špatný model.Víko a opěrka dlaní je pevná,ale spodní deska je dost měkká.Ovšem zcela nezbytná bude chladíci podložka.(třeba Zalman NC 1000).
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“