HP Pavilion dv5 1230 - pípání při bootování
HP Pavilion dv5 1230 - pípání při bootování
Ahoj, mám asi 3/4 roku starý notebook HP Pavilion dv5 1230, záruka tedy ještě je (ikdyž u pavilionu radši nb vyhodit a vyjde to nastejno =D ). Dneska se opět objevil nějaký problém, protože po zapnutí nb (naběhla úvodní obrazovka, bios taky v pohodě) se notebook při přechodu do načítání Woken zastavil a začal pravidelně hlasitě pípat. Tahle situace se mi už stala asi před čtvrt rokem, nijak významně jsem to neřešil. Jakmile začal nb pípat, tak jsem chvíli počkal (koukal co se děje =) a pak ho normálně napájecim tlačítkem vypnul. Potom jsem ho zapnul znovu, všechno naběhlo v pohodě a notebook zatim jede dál. Zkoušel jsem nějaké testy pro ověření stability i testy od HP v biosu, všechno je v pohodě. Ještě před prvnim objevenim problému jsem flashoval BIOS, možná to mělo vliv, teď si ho znova flashnout netroufám. Neví někdo co by to pípání mohlo znamenat? Díky za odpovědi =)
pípání notebooku
Ahoj, měl jsem hp pavilion dv7 a tohle se mi stalo, akorát notebook se už nerozjel. Naběhne úvodní obrazovka, hlasité pípání a notebook se dál nerozjel. V reklamaci mi byla hlásená vada pevného disku.
pípání
Jedná se o "beep" error kódy. Většinou jde o střídání dlouhého pípnutí s krátkým, kombinace toho je chybovou hláškou. Taktéž některé typy notebooků HP na nás blikají numlockem a capslockem. Zkus problém s pípáním líp popsat, takhle to může být prakticky cokoliv od disku, ramky až po problém na desce...
Tak pípání se nestřídalo..pípalo to pořád stejně, dlouze. Pokud by k rozluštění záhady pomohly další problémy, tak: po delším čase, co je pc vypnuté, mi začne při zapnutí zrnit displej (jaky by byl vadný kabel), ale po chvíli naskočí vždy ve stejný moment (takže to vypadá na vadnou kartu). Jinak poslední dobou se mi stává, vlastně teď už vždy, že při režimu spánku se po probuzení notebook totálně zasekne, vyskočí modrá smrt, ochrana pc před poškozením, a počítač se restartuje. To s režimem spánku se mi stalo po přechodu na Win 7, které mám doteď (ale prý stačí pro řešení přeinstalovat systém, zatím ten režim nepoužívám). Taky je možné, že se loučí celá základka, protože notebook se od výroby pěkně smaží (snažim se ho chladit, ale při hraní se pod 85°C na procesoru opravdu nedostanu, disk má teplotu neustále 39°C při hraní (je chlazen externím větrákem). Ještě jsem si vzpomněl na jeden problém - občas se mi stává, že zmáčknu power, naskočí podčárka _, která bliká.. a nic se neděje, musím to restartovat.
To je asi vše, zkoušel jsem jinak testy disku (v biosu), grafiky na shadery, RAM (v biosu) a žádný problém..
To je asi vše, zkoušel jsem jinak testy disku (v biosu), grafiky na shadery, RAM (v biosu) a žádný problém..
hm.. to pípání nemá ani interval ? Třeba pět pípů?
Každopádně podle závad tam něco špatně je.. máš to v záruce, já bych s tím servisem moc neváhal.
Zamrzání po probuzení je problém Vist.. pokud jsi upgradoval tak bohužel i s tím problémem. Takže to bych až tak moc neřešil.
Spíš to rozpadání grafiky.. což může být bord, kde je grafika integrována, ale občas to taky dělají RAMky.
Testy v BIOSU jsou spíš na parádu ) Na ty paměti zkus memtest86x a nech to alespoň jeden den běžet! Jakmile ti to bude házet faily nebo se ti to při testu zasekne či rozhodí znaky na obrazovce je to pamětí. Na HDD zkus GSmartcontrol.. jsou tam dva testy a hlavně lze vyčíst z paměti disku jestli tam nejsou už nějaké faily nebo nezačínají nějaké problémy. Jinak na stabilitu systému zkus everest aspoň deset minut, to topení je docela dost, ale máš tam AMD.. zkus otestovat
Každopádně podle závad tam něco špatně je.. máš to v záruce, já bych s tím servisem moc neváhal.
Zamrzání po probuzení je problém Vist.. pokud jsi upgradoval tak bohužel i s tím problémem. Takže to bych až tak moc neřešil.
Spíš to rozpadání grafiky.. což může být bord, kde je grafika integrována, ale občas to taky dělají RAMky.
Testy v BIOSU jsou spíš na parádu ) Na ty paměti zkus memtest86x a nech to alespoň jeden den běžet! Jakmile ti to bude házet faily nebo se ti to při testu zasekne či rozhodí znaky na obrazovce je to pamětí. Na HDD zkus GSmartcontrol.. jsou tam dva testy a hlavně lze vyčíst z paměti disku jestli tam nejsou už nějaké faily nebo nezačínají nějaké problémy. Jinak na stabilitu systému zkus everest aspoň deset minut, to topení je docela dost, ale máš tam AMD.. zkus otestovat
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“