Zdravim,
mam Acer 8004 a mechanicky se poskodila ctecka SmartCard. Karta nejde zasunout a kdyz tak ji to neprecte. Ti padem mi pocitac nenabootuje a je obecne k nicemu.
V servisu mi tvrdi, ze musi vymenit celou desku za 20tis, coz mi prijde moc.
Neresil jste tohle nekdo nekdy? Tedy jak obejit ctecku smartcard, nejak zresetovat bios nebo pripojit jinou a pomoci ni to jednorazove odemknout?
Diky za kazdou radu
Acer TravelMate 8004 - Pomoc - nefunguje ctecka smartcard
-
- občas něco napíše
Čao,
Hmm mám též ten Acer a tohoto jsem se vždycky obával, proto si nikde nedávám žadné heslo na tož ještě SmartCartu. Docela prekérní situace, vůbec netuším jak tento problém řešit.
Hmm mám též ten Acer a tohoto jsem se vždycky obával, proto si nikde nedávám žadné heslo na tož ještě SmartCartu. Docela prekérní situace, vůbec netuším jak tento problém řešit.

Acer TravelMate 8006LMi
Pentium® M 755 2.0 GHz • 1.25 GB DDR • ATI® 9700 128 MB • 15" SXGA (1400x1050) • HDD 100 GB (Momentus 7200.1) + Zalman NC 1000 • XP Pro SP2
Pentium® M 755 2.0 GHz • 1.25 GB DDR • ATI® 9700 128 MB • 15" SXGA (1400x1050) • HDD 100 GB (Momentus 7200.1) + Zalman NC 1000 • XP Pro SP2
Reseni - smardcard je na Pi**
Takze reseni snad existuje. S trochou asertivity jsem nakonec obdrzel nabidku ze:
Takze to nakonec vyjde na par stovek. Clovek se pak ovsem musi ptat - k cemu tam tohle zabepeceni je? Kdybych notebook ukradl, tak staci vyndat disk a precist ho jinde, nebo si v servisu nechat funkci vypnout.
...je možné zrušit funkci kontroly Smart karty a umožnit bootování bez ní..
Takze to nakonec vyjde na par stovek. Clovek se pak ovsem musi ptat - k cemu tam tohle zabepeceni je? Kdybych notebook ukradl, tak staci vyndat disk a precist ho jinde, nebo si v servisu nechat funkci vypnout.