Nejde zapnout

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
lumber
občas něco napíše

Nejde zapnout

Příspěvekod lumber » 24 črc 2010 16:52

Potřebuji poradit s notebookem acer extenza 5220. Dal mi ho kamoš at se mu nato podivam. Nejde startem zapnout. Když je na nabíječce, tak ve předu svítí, ale nezapnu ho. Neví někdo co stím?

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 25 črc 2010 00:58

No tak v tomto případě. Bych notebook rozebral (otevřel celí zadní kryt) a kouknul jestly vše sedí jak má. Také jsem měl extensu 5220 měl jsem jí rozebranou úplně na díl a zas sem jí složil a vše funguje už 5let. Zkus skontrolovat jestly je v pořádku HDD.

djmicho
guru

Příspěvekod djmicho » 25 črc 2010 02:35

To je zas rada :roll: Při stisknutí tlačítka zapnutí se kontrolky rozsvítí (popřípadě ventilátor zahučí atd) ? Pokud ne tak je v čoudu deska nebo procesor (je zvláštní, že dnešná desky jsou bez CPU tuhé :) )Jestli probliknou tak zkontrolovat RAM (nefunkčíní HDD nevadí, ntb najede a ukaže check disk aspon, takže ten příčinou nebude).. popřípadě vadná grafika, i když to je v případě intelu dost nepravděpodobný
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 28 črc 2010 08:44

Vadná deska.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

chatrna.chyse

Příspěvekod chatrna.chyse » 28 črc 2010 15:41

Ahoj,
mám podobný problém.

Měj jsem připojenou kameru k nb (usb) a zničeho nic se nb vypnul a nešel pustit.
Když ho "pustim", tak se zapne jen podsvícení displeje a je slyšet cvakáni disku. Nenačte ani bios. Poraďte co s tím? Předpokládám, že to je základní deska. Jelikož nb už není v záruce, má cenu to opravovat? Popř kolik to tak může stát?

Moc děkuju za odpoveď...

Mr.Disaster
občas něco napíše

Příspěvekod Mr.Disaster » 28 črc 2010 17:31

2 roky zpět jsem měl podobný problém, tohle snad pomůže

servis píše:Provedená práce:
Demontáž NB, oprava DC měniče, výměna PMC, výměna vadného HDD za 160 GB P/N:WXE908A26354 S/N:WD1600BEVE-00UYT0. Testy OK,. Zákazník si musí do NB nainstalovat systém a SW.

Cena opravy je: 5093,20Kč vč. DPH (+ revize el.bezpečnosti dle platného ceníku - obvykle 50Kč+DPH)

Ještě bych rád doplnil, že se jednalo o Fujitsu Siemens (viz. můj podpis) ale myslím si, že u Aceru to bude cca stejné
Fujitsu Siemens AMILO A1667G => Acer Aspire TimelineX 5820TG => Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 28 črc 2010 18:48

chatrna.chyse píše:Ahoj,
mám podobný problém.

Měj jsem připojenou kameru k nb (usb) a zničeho nic se nb vypnul a nešel pustit.
Když ho "pustim", tak se zapne jen podsvícení displeje a je slyšet cvakáni disku. Nenačte ani bios. Poraďte co s tím? Předpokládám, že to je základní deska. Jelikož nb už není v záruce, má cenu to opravovat? Popř kolik to tak může stát?

Moc děkuju za odpoveď...
Jestli je to deskou,tak oprava se nevyplatí.Radši si kup nový.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

chatrna.chyse

Příspěvekod chatrna.chyse » 28 črc 2010 21:09

Ajj, tak to mam opravdu radost, zkusim se v tom trochu pošťourat, snad už to víc nerozbiju :-)

Děkuju moc, za rychlé odpovědi.

Kdyby kohokoliv ještě napadlo čím by to mohlo být a bylo by to opravitelné, byl bych opravdu strašně moc rád.

kvetinac

re

Příspěvekod kvetinac » 29 črc 2010 14:38

Roztoci se alespon vetracek nebo je uplne mrtvy? Muze to byt spousta veci, od zakladni desky pres pamet az po samotne tlacitko. Oprava se nevyplati. Takze to dejte na "operaci" nekomu, kdo se tim alespon trochu zabyva, sam tam nic neopravis. Pokud skutecne nejaka soucastka odesla, muze kamarad zacit rozbijet prasatko na novy, opravu nedoporucuji, bude draha...

Zpět na „notebooky Acer“