Small PCB IO Board - Vyřešeno

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Zax19
píše často

Small PCB IO Board - Vyřešeno

Příspěvekod Zax19 » 23 črc 2010 22:44

Ahoj, potřeboval bych vědět co tahle věcička dělá a jakou by mohla mít souvislost s přehříváním NB.

S NB nic nebylo, akorát byl očividně zaprášený. Teploty byly vyšší, ale nikdy se mi nevypnul, tak jsem ho vzal na vyčistění. Po vyčistění jsem si ho chtěl vyzvednout, ale bylo mi oznámeno, že "technikovy se tam něco nelíbilo", "vada na základní desce"... ne zrovna informativní dialog x).

Podíval jsem se tedy na net a tam visí, že čekám, až jim z Německa přijde "Small PCB IO Board", nemohu ale vygooglit jakou to má v počítači funkci, jestli to nějak souvisí se stabilitou a co že to najednou je třeba vyměnit, když s tim NB nic nebylo.

Díky moc za info :) .

EDIT: spoiler řešení - Kolem a kolem je "SMALL PCB IO BOARD" ~ provizorní název prakticky čekoholi, pro co se musí poslat do Německa.
Naposledy upravil(a) Zax19 dne 02 srp 2010 14:15, celkem upraveno 2 x.
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V

Zax19
píše často

Příspěvekod Zax19 » 28 črc 2010 11:51

*bump*

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 28 črc 2010 18:29

Podľa mňa je small PCB board len imaginárna súčiastka, ktorá slúži na vytiahnutie peňazí od zákazníka. Pri prevzatí požaduj aby Ti ukázali vadný diel, ktorý bol vymenený.
Ak Ti nič neukážu a budú za to pýtať peniaze tak im rovno povedz že ich prístup je netransparentný a že si silne presvedčený o podvode. Potom silno trieskni dverami :wink: ---POZOR LEN MOJ OSOBNÝ NÁZOR--- :!: :!: Možno tam naozaj bolo niečo poškodené.....

McGoff
píše často

Příspěvekod McGoff » 28 črc 2010 18:56

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 28 črc 2010 19:01

niektore notebooky aby sa zmensila velkost mainboardu (a znizili naklady) maju cas portov (Input/Output, IO) na samostatnom plosnom spoji (PCB), ktory je k mainboardu pripojeny kablom. nieco na tento sposob:
Obrázek
podla toho nazvu by som tipol, ze pojde o nieco podobne.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 28 črc 2010 21:26

jarkov1 píše:Podľa mňa je small PCB board len imaginárna súčiastka, ktorá slúži na vytiahnutie peňazí od zákazníka

Pokial vidim tak nic o pozarucnej oprave za ktoru by mal platit nepise takze to ma zadara a opravu ako aj diel plati vyrobca, ten diel bohuzial nema kompletny nazov servisy vecsinou take nazvy zakaznikom ani nedavaju lebo to nieje prenich dôlezite .Ak sa jedna o tu A300vku v podpise tak ta by mala byt v zaruke bezproblemov a dany diel moze byt graficka karta, fingerprint, usbcka, touchpad board prosto hocijaky komponent nachadzajuci sa mimo dosky ... bohuzial "Small PCB IO Board" je iba cast nazvu takze sa neda zistit co konkretne z toho ale toshiba tak oznacuje vsetky komponenty mimo dosky takze ---
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 28 črc 2010 23:41

Aha, ja som si myslel, že ten notebook bol daný na vyčistenie po záručnej dobe na náklady zákazníka 8)

Zax19
píše často

Příspěvekod Zax19 » 29 črc 2010 10:14

Děkuji za reakce...
McGoff:
Do vyhledávače jsem se díval, tj. jak říká také Ghost, ten název jako takový jsem rozluštil. Šlo mi spíš o konkrétní spojitost s tím, že book má vyšší teploty (které jsem přiřazoval hlavně zanešení, opotřebení past....). Třeba jeden USB vstup se mi podařilo při nehodě lehce vykloubit o milimetr či dva, ale stále fungoval a nevěděl jsem, jestli si to tam nenechali třeba kvůli tomuhle.

MaTToS:
Ano, je to v záruce, jinak jestli je pravda, že ten název je takhle obecné označení, tak se holt smířím s tím, že 99% lidí tyhle konkrétní věci nezajímají.

UPDATE:
Hehe, tak dneska jsem zjistil, že to je hotové a brzo bych ho měl mít doma. Snažil jsem se vyzvědět, co byla závada, a vypadá to, že bylo třeba vyměnit dva díly (na internetu je 2x SMALL PCB IO BOARD), a to dokonce grafiku a základní desku.
Jestli k tomu dostanu nějaké podrobnější informace na papíře až to příjde nevím, ale vypadá to tedy na univerzální pracovní název pro cokoliv. Nechtěl jsem působit drze, tvrdit že si něco servis vymýšlí, ale asi patřím k menšině lidí, co se o opravu zajímají, navíc obvykle potřebuji mít věci pod kontrolou (je to v mé povaze), tak jsem se tu radši zeptal, abych věděl :) .

Až book přijde, doplím info, jinak děkuji za reakce a alespoň tu něco bude, kdyby tuhle informaci někdo hledal....

UPDATE2:
Tak book mám doma, pořád se celkem zahřívá, po nákupu obvykle teplota v zátěži nevylezla nad 60° CPU 70° GPU, teď cpu skoro 70, GPU se drží na 79 (protože to je teplota kdy se větráček roztočí na maximum).
Povrch se pořád rozehřívá, ale né tolik jako předtím, tak to snad nějak půjde.

Jak jsem se po telefonu od obsluhy dozvěděl, že byla vyměněna grafika a základní deska, tak sama obsluha to špatně odhadla z pojmenování těd dílů. To co mělo v názvu "VGA" jsem na netu opravdu našel jako grafiku, díl s "MB" v názvu nebyla základní deska, ale akumulátor. Za ten akumulátor jsem rád, ale možná by ta základní deska taky pomohla, protože pořád se teplota "roztahuje" po booku celkem výrazně, nová základní deska by s tím mohla pomoct...

Kolem a kolem tedy "SMALL PCB IO BOARD" ~ provizorní název prakticky čekoholi, pro co se musí poslat do Německa.

Zpět na „Hardware“