Toshiba Satellite L650-10H vs MSI GT 628 který?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
dutohlav(R)
občas něco napíše

Toshiba Satellite L650-10H vs MSI GT 628 který?

Příspěvekod dutohlav(R) » 29 črc 2010 20:42

Čaute,
jsem tu sice nový, ale snad mi pomůžete (todle je taky důvod mojí registrace na tomhle fóru, snad za to nebudu ukamenován ;) )
Plánuju pořízení notebooku a po dlouhém a útrpném výběru jsem seznam zúžil na tyto dva:
Toshiba Satellite L650-10H
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78350
a MSI GT 628
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73028

Notebook by měl stát okolo 20k a chtěl bych ho pokud možno co nejvýkonější, ale ne něčím draze vykoupený. Tak se ptám - oplatí si připlatit za MSI (je bez OS, a tak nějak ty W potřebuju, byť nejsem odpůrce alternativních OS ;) takže zesumírovaně je dražší) a získat tak o něco větší výkon? Není ten výkon a cena MSIčka draze vykoupena dílenským zpracováním, přehříváním atp. a když je, tak je to o tolik víc aby se to oplatilo, nebo to člověk ledvac pozná? Já zase nelpím na nastavení "všechno na max, jinak to nemá cenu" už půl roku hraju COD:MW2 na úplně(ale fakt úplně!) nejnižší možné detaily a zas tak moc mi to nevadí - až na to občasné sekání ;), ale chtěl bych trošku víc pozitivní výhled do budoucna než jak teď s Go 7400...

Ještě doplním, že mi nejde o design, honbu za rozlišenímy, ani nevyžaduju mobilitu, stačí mi aby to šlo přenášet.

Takže to zesumíruju, pro L650-10H hraje:
- zpracování,
- procesor (i5-430 vs P8700),
- cena,
- ovladače pro 64bit (popsáno níže)
- ročník grafiky (podpora dx11 a tak, opět níže)
- HDD

a pro GT628
- bluetooth (úplně nutně nepožaduji, ale je to pěkná věc),
- grafika (starší, ale výkonější),

A teď pár věcí co mi vrtá v hlavě.
Pokud koupím MSI, pak jaký OS vybrat? Výrobce plně podporuje pouze ovladače k 32bitovým systémům, ty ale nevyužijí plně RAM (cca 3,5 z 4GB) u 64 bitových ale přece jen schází pouze ovladače grafiky, navíc po mojích zkušenostech to stejně dopadá tak, že člověk využije stránku laptopvideo2go a jede na novějších neoficiálních ovladačích takže je to možná jedno (navíc W7 64 jsou dneska dokonce o cosi levnější než 32 verze)

Je skutečně ta GTS 160M o tolik silnější než HD 5650? Podle notebookcheck celkem ano (Nvidia je už v Class 1, ale ATI je ještě stále Class 2) nicméně v některých testech dokonce HD 5650 nahrála víc bodů a má podporu těch novějších vymožeností (dx11 a tak) - takže mi vrtá v hlavě, jestli si třeba náhodou neporadí s novějšími hrami přece jen lépe (ikdyž testy fps her mluví stále spíš pro GTS 160M).

Nevykompenzuje silnější procesor lehce výkon slabší graifky (u Toshiby) nebo se pletu a ten i5-430 není o tolik výkonější než P8700 a nebo to je u novějších her už takřka jedno?

Rozum velí Toshibu, srdce MSI - je třeba zvýšit výkon wrau!

Omlovám se za trošku delší text. Kdo to přelouskal je borec a kdo mi i poradí je borec ještě větší!
Naposledy upravil(a) dutohlav(R) dne 29 črc 2010 23:56, celkem upraveno 1 x.

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 29 črc 2010 21:54

Nekoupil bych ani jeden.Za 20k bych koupil radši Acer TimelineX 5820.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

nexus94
občas něco napíše

Příspěvekod nexus94 » 29 črc 2010 21:56

A treba Acer 5820TG http://www.alza.cz/acer-aspire-5820tg-4 ... 165793.htm? Vyvazeny vykon, prepinatelna grafika a tudiz i vyssi vydrz a docela dobre dilenske zpracovani. Jen jeden problem je ze nektere kusy piskaji ale tak to se da resit tim ze pokud si to objednas pres net tak mas 14-ti denni lhutu na vraceni penez bez udani duvodu takze bys mohl vracet tak dlouho az bys dostal dobry kus. Piska cca 60% kusu.

dutohlav(R)
občas něco napíše

Příspěvekod dutohlav(R) » 29 črc 2010 22:57

Díky za rychlou odpověď.
No tak specifika toho Aceru jsou téměř úplně shodná s tou Toshibou (až na bluetooth, a nějaký ten konektor, mimochodem, k mému stávajícímu notebooku jsem si dokoupil bluetooth do USB a stejně ho téměř nevyužívám).
To jsem pravda nespecifikoval, ale na výdrž na baterky nehledím, notebook používám spíš "že je jednodužší k transportu" pokud potřebuju něco skutečně mobilně, tak to si vystačím s mojí Nokií 5800. Další vadou na kráse je fakt, že je to Acer, ano jsem ochoten věřit, že se ta značka zlepšila, že už ty notebooky jsou mnohem kvalitnější než dřív, klidně už přestanu lidem říkat ať do toho radši nejdou, že to jsou křusky, ale prostě z toho stále já sám nemám dobrý pocit a takového nebudu nic kupovat. Proto taky potřebuju rozseknout ty dva mnou navrhované notebooky, aby mě pak furt netrápilo vzadu v hlavě: "Jó, ale kdybych vzal ten druhý..."

Nicméně jelikož je ta Toshiba hardwarově skoro stejná beru to jako body pro ni.

Baz
guru

Příspěvekod Baz » 29 črc 2010 23:24

dutohlav(R) píše:Díky za rychlou odpověď.
Další vadou na kráse je fakt, že je to Acer, ano jsem ochoten věřit, že se ta značka zlepšila, že už ty notebooky jsou mnohem kvalitnější než dřív, klidně už přestanu lidem říkat ať do toho radši nejdou, že to jsou křusky, ale prostě z toho stále já sám nemám dobrý pocit a takového nebudu nic kupovat.

Tak to si s MSI moc nepomůžeš, nebo máš s tou značkou nějakou předchozí dobrou zkušenost, že je to srdeční záležitost? :) Bral bych rozhodně toshibu, kdybych měl vybírat mezi těmahle dvěma - Navíc díky (kvůli) vyššímu rozlišení MSI, který možná ani nevyžaduješ (nezmínil ses pokud vím) by pak FPS byly podobný, nebo u nových her i lepší u Toshiby - a snižování rozlišení není nejšťastnější řešení.

dutohlav(R)
občas něco napíše

Příspěvekod dutohlav(R) » 29 črc 2010 23:52

Baz píše:Tak to si s MSI moc nepomůžeš, nebo máš s tou značkou nějakou předchozí dobrou zkušenost, že je to srdeční záležitost?

Nevím, zkušenost s MSI nemám a co jsem četl tak je to pěkný gril (ten GT628), ale pořád mi v hlavě prudí pocit, možná milný, zisku výkonu. Je to prostě něco co nevychází až tak úplně z logiky. Můj kámoš navíc má taky nějaké MSI a po záruce to musel dávat opravovat a to je jdiný MSI o kterém v okolí vím. Už se mi asi nedaří se na věc dívat objektivně. Možná v tom má i svůj podíl design, ale ten mi nejde.

Zatracené podvědomí!!!

Baz píše:Navíc díky (kvůli) vyššímu rozlišení MSI, který možná ani nevyžaduješ (nezmínil ses pokud vím) by pak FPS byly podobný, nebo u nových her i lepší u Toshiby - a snižování rozlišení není nejšťastnější řešení.

Jak jsem podotkl jedu COD:MW2 na nejnižší možné detaily, čemuž se mimo jiné rovná rozlišení 640x480 ;) UT3 jsem jel na tomhle dokonce se zdvojenými pixely (tedy něco na styl 320x240) a prošel jsem to xD Takže po hyper rozlišeních až tak nepasu, mě osobně stačí 1024. Možná bych už aj přešel na těch 1280...

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 30 črc 2010 06:35

Ja mel GT627, coz je to same a chlazeni bylo v poradku. Neprehrival se...jen to zpracovani bylo "levnejsi", ale co by si cekal od notebooku za 20k :)
Take jsem jenoznacne pro Acer 5820TG.

nexus94:
Z jakeho prstu si tohle vycucal? :D
Asus ROG Strix G18

dutohlav(R)
občas něco napíše

Příspěvekod dutohlav(R) » 30 črc 2010 09:27

Tak jsem se přece jen někam pohnul. Podařilo se mi definitivně odstranit z výběru MSI. Testy té GTS 160M na notebookcheck.com jsou dělané právě na MSI GT628, ale s Quadem procákem. Když jsem pak porovnával ne průměrné hodnoty HD 4650, ale výsledky konfigurací s výkonějšími procesory tak měla ATI navrh.

Vzhledem k zjištěným údajům, jsem se rozhodl zkusit najít konfiguraci (v dané ceně) s co nejvýkonějším procesorem (za ty peníze co chcu lepší grafiku už neseženu) a to i z toho důvodu abych se vyhnul tomu Aceru (protože papírově je fakt lepší než ta Toshiba, o tom žádná, ale prostě se Acerů ještě pořád bojím) a co se mi zatím povedlo najít, je todle HP:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78485

Ale cenově je fakt už spíš za limitem. Ostatní výbavou (porty, periferie..) je na par s tím 5820TG, ale má o cosi lepší procesor.

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 30 črc 2010 09:56

Hm...pavián? Co k tomu napsat:tak jako byli dříve výrobně špatné Acery,tak paviáni taky.Takže z bláta do louže.Jinak ta Toshiba je velmi měkká na víku i u opěrek dlaní.To ten TimelineX je pěkně celistvý a pevný.Ovšem jestli to nebudeš nikam dennodenně tahat,tak je to vcelku jedno.Vyber na CoD cokoliv s ATI 5650-tam si zahraješ pohodlně.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

dutohlav(R)
občas něco napíše

Příspěvekod dutohlav(R) » 07 srp 2010 12:17

Díky za odpovědi,
sice jsem zatím nevybral, ale vzhledem k tomu, že jsem se dostal k úplně jiným značkám ve výběru asi bych to tady uzavřel, jinak by to bylo matoucí.

rajfka

Příspěvekod rajfka » 07 srp 2010 16:01

http://www.axacomp.cz/p/satellitepro-l5 ... w7-1927855

jen abych to upřesnil a dodal, ať si vybereš co si vybereš, at si vezmeš jakoukoliv značku. Nakonec zjistiš že všechny střeva, jsou v dané cenové kategorii stejné. Všechny vnitřnosti se nakupují od jednich výrobců a ty se potom montují do šasí daného výrobce. Takže pokud nadáváš spolehlivostí na acer v hodnotě 20tk, věř že MSI či HP za 20tk bude mít téměř to samé od stejného výrobce.

Dnes je všechno vyráběno v číně, takže si vůbec nepomůžeš.

Malag
občas něco napíše

Příspěvekod Malag » 07 srp 2010 17:25

Rajfka:

Hloupost. Chces říct, že když tam ten samej HW do krabice od bananů, tak mi vydrží stejně? Ano, komponenty můžou být stejné, ale jsou důležitější věci: pevnost šasi, chlazení atd...

btw.: Nevím, do jaké míry jsi objektivní, ale zatím všude propaguješ pouze toshibu (ve všech cenových kategoriích i pro různé účely)

rajfka

Příspěvekod rajfka » 07 srp 2010 17:58

ano toshibu preferuji to je pravda...

možná kdyby jsi to pochopil jak jsem to psal, tak by jsi se neptal na pevnost a šasi...

psal jsem že jsou stejné vnitřnosti. Samozřejmě že design, barva, provedení, tvar, materiál šasi má každá firma jinej. Ale zase tě trochu poupravím, nevím proč by třeba acer v cenové hodnotě 20tkč měl špatnou kvalitu. Ano uznávám, že u levnějších modelů se šetří a je to tam dost znát, ale zase je to dáno cenou.

Pokud si vezmeš tak Hp bylo vyráběno v Polsku a málokdo to věděl, všechno z Polska bylo dováženo z číny... a taky to tak vypadalo.
Ale samo že třeba čínan může vyrábět leší věcí jak japonec, neházím to do jednoho pytle. Ale rozdíly jsou opravdu minimální.

je to prostě něco jako škodovka a voklswagen, naoko různé firmy, ale ve skutečnosti používají stejno principy atd..

Jinak když někdo řekne, že chce notebook, do 12 tkč, tak mu určitě nikdo nebude nabízet notebook lepších značek, když dané značky v cenové kategorii nemají zastoupení. Všechno se odvíjí od penězích, čím dražší tím kvalitnější, i když to neplatí vždy ale většinou ano.

Jsme na foru a co člověk to jiný názor, vím že se mnou každý nesouhlasí a proto jsme také na foru. Já preferuji značku Toshibu, dle mého názoru má nejlepší poměr cena x výkon x provedení.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“