Zdrav vybírám ntb na každodenní přenášení ale i jako náhrad desktopu. Nejlepší volbou se m prozatím zdá nová řada od Aceru timelinex(15,6) už sem si ho chtěl koupit ale pak jsem zjistil že existuje i travelmate vylepšená verze. -
http://interlink.tsbohemia.cz/Default.a ... iid=105362
Máte s ním někdo zkušenost ? Jaké jsou v nich rozdíly?
díky
Acer aspire timelinex vs travelmate 8572T
Taky jsem si ho všimnul, ale odradila mě cena - o 5k vyšší.
Rozdíly -
Travelmate
+ novější procesor, , vysokokapacitní baterie v základu, dock konektor, rychlejší disk, čtečka otisků
- slabší grafika (ne zásadně), vyšší hmotnost (o 0,3kg), 32bit systém (ale zase Pro verze), menší disk
Škoda že má zase WXGA, jako všechny nový 15,6" Travelmate
Rozdíly -
Travelmate
+ novější procesor, , vysokokapacitní baterie v základu, dock konektor, rychlejší disk, čtečka otisků
- slabší grafika (ne zásadně), vyšší hmotnost (o 0,3kg), 32bit systém (ale zase Pro verze), menší disk
Škoda že má zase WXGA, jako všechny nový 15,6" Travelmate

Ne tak docela, třeba ten dock může být dost užitečnej.
O šasi Travelmatu viz
Ale nedokážu si představit ty slitiny v noťasu, kterej má podobný poměr cena/výkon jako multimediály. Hádám, že jich tam tolik nebude, ale samozřejmě je to fajn.
TimelineX je plast s hliníkovým víkem.
O šasi Travelmatu viz
TravelMate 8572T se vyznačuje pevným, lehkým a odolným šasim z hliníkohořčíkové slitiny. Pevný disk je chráněn zdokonaleným řešením Acer DASP (Disk Anti-Shock Protection) proti nástrahám každodenního používání a současně chrání i data.
Ale nedokážu si představit ty slitiny v noťasu, kterej má podobný poměr cena/výkon jako multimediály. Hádám, že jich tam tolik nebude, ale samozřejmě je to fajn.
TimelineX je plast s hliníkovým víkem.
Pro mě osobně je určitě výhodnější ta GT 330M, přecejenom 24k nebo 22k, z toho už se nestřílí, ale grafika lowend a mainstream, tam už rozdíl je
U GT310M je ten Optimus skoro k ničemu.
Jestli nechceš dávat 25k, tak za 20k máš TimelineX 5820TG s i5 a HD5650, rozhodně výkonnější (co do grafiky) než 14" Travelmate.

Jestli nechceš dávat 25k, tak za 20k máš TimelineX 5820TG s i5 a HD5650, rozhodně výkonnější (co do grafiky) než 14" Travelmate.
Tak na tenhle acer jsem taky koukal. Nechápu, proč tam dávají ten 32-bit a tolik ramů, tím mě zklamal, že od koupě asi sejde. Další, co mě trošku odradilo, byla ta grafika - HD5650 bude asi lepší než GT330M, ale nevím, tuším, že při srovnávacím testu vyšla ATI lépe. 5820TG je jasný favorit, ale bohužel pískal tak, že všechny stáhli z prodeje, takže teď nevím. Potřebuju přepínat grafiky, což dle výdrže vypadá, že tento umí, nebo jste se někdo dočetl jinak?
díky
díky
Zpět na „Jaký vybrat notebook“