NTB pro práci s videem a fotkami, občasné hry

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
stripeksnu
občas něco napíše

NTB pro práci s videem a fotkami, občasné hry

Příspěvekod stripeksnu » 10 srp 2010 14:34

Ahoj, uteklo mi dění u počítačů, už to delší dobu nesleduji. Budu tedy ráda za odbornější radu.

- cenový strop cca 20.000 ale není problém přidat, když to bude mít smysl.
- NBT bude náhrada stolního počítače, občasné přenášení bude, ale váha není problém.
- CPU alespoň i5
- nejčastěji se válím s počítačem v posteli u filmů. Takže dobrý zvuk a dobrý monitor.
- grafická karta co nejvýkonnější a tady se ztrácím. Pracování s fotkami v RAWu, tvorba webu, střih videa. Taky akční hry si ráda zahraju. Když pojedou aktuální věci, s tím že přežiju nižší detaily.
- na vysloveně herní PC na 40 litrů je mi líto peněz, hrozí u mě, že notebook nepřežije nějakou nehodu.
- relativně slušná výdrž baterie a 15" nebo víc.

Zvažuji ještě variantu herní PC plus levný notebook, co vy na to z hlediska financí?

Je mi sympatický Acer TimelineX 5820TG, ráda zvážím jiné návrhy. Díky.

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 10 srp 2010 18:24

kvalitne lcd na notebooku je problem. pokial chces na notebooku hrat hry tak ten timeline je celkom ok az na ten displej a na pracu s fotkami a grafikou si k tomu notebooku dokup kvalitny lcd monitor na stol. na fotky, tvorbu webu a strih videa potrebujes skor vykonne cpu a rychle hdd ako vykonnu grafiku. vykonna grafika je potrebna akurat na tie hry.

co sa tyka rozhodovania desktop vs notebook tak ber to tak, ze rovnaky vykon v notebooku je min cca 3x drahsi ako v desktope.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

stripeksnu
občas něco napíše

Příspěvekod stripeksnu » 11 srp 2010 16:46

Díky za rozbor, pomohl. Dneska jsem koupila ten Acer TimelineX 5820TG tak snad bude dobře a dlouho sloužit. Zatím jen upravuju pro užívání, večer zkusím zapařit.

lukycrust
guru

Příspěvekod lukycrust » 11 srp 2010 18:12

užitočná téma,ak si novým majiteľom aceru TimelineX 5820tg: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... highlight=
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

DonSalieri

Příspěvekod DonSalieri » 11 srp 2010 18:55

Mám dotaz na slečnu "stripeksnu": Mohla byste, prosím, napsat do méhospeciálního topicu ohledně toho 5820tg, jestli Vám též ten book píská? Když dám ucho nad levý Shift, slyším vysokofrekvenční pískání, ale nevím, jestli je to disk a má to tak dělat. Ale je to dost nepříjemný, když sedím u booku celej den a bolí mne z toho hlava. Už jsem psal na reklamaci, že přijedu do Olomouce do TSBohemia a že mi to vyreklamují a podívají se na to a hned kdyžtak dají nový kus.... Prosím, odpovězte v tom speciálním tématu, díky moc!

stripeksnu
občas něco napíše

Příspěvekod stripeksnu » 11 srp 2010 19:08

Snad to nezakřiknu, zatím nic neslyším, ale jen jsem na něm psala - zatím jsem něměla čas nic hrát.

Díky i za odkaz na druhé téma, sleduji je.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“