MSI EX610 - nejde mi displej

notebooky MSI a vše kolem nich
tomaswanke
občas něco napíše

MSI EX610 - nejde mi displej

Příspěvekod tomaswanke » 11 srp 2010 21:58

Mám problém. Po dvou letech, kdy mi skončila záruka nastal asi velký problém. Jednoho dne jsem zapnul můj notebook a zapnul se, ale na displeji se nic nezobrazilo. Pokoušel jsem se ho zapojit na externí monitor, taky nic. Mám podezření, že jde o grafickou kartu. Někde tady na fóru jsem četl, že u jiných modelů pomohlo podlepení nějakých kondenzátorů. Pomůže to i u tohoto typu? Pokud ano, kde tyto kondenzátory najdu. Další dotaz je zda je možno vyměnit jen grafiku, nebo musím celou základní desku? Díky moc za rady...

asaninek
občas něco napíše

Příspěvekod asaninek » 12 srp 2010 10:30

Zdravim, bohužel u tohoto typu ntb je grafický čip součástí základní desky, tudíž je nutno vyměnit celou základní desku. Jinak bych jeste zkusil vyměnit paměti, ponevadz pokud by byly vadne tak se ntb chová stejně jak popisuješ.

tomaswanke
občas něco napíše

Příspěvekod tomaswanke » 12 srp 2010 11:17

Jak vyměnil paměti? Jsem laik, můžeš prosím trochu rozvést? Díky...

asaninek
občas něco napíše

Příspěvekod asaninek » 13 srp 2010 10:23

prostě sežen si od někoho pamět RAM o který víš že 100 pro funguje, a vyzkoušej ji zaměnit za ty tvé. Pokud se ti obraz stále nezobrazí tak to bude bud chyba základní desky nebo procesoru.

tomaswanke
občas něco napíše

Příspěvekod tomaswanke » 15 srp 2010 14:27

Nemám možnost sehnat paměti.Je lepší poslat notebook do servisu v Polsku přímo, nebo přes prodejce, kde jsem jej koupil?

drk22
guru

no

Příspěvekod drk22 » 15 srp 2010 14:42

Pokud ti skončila záruka, tak nechápu v čem by ti měl prodejce pomoct. To co popisuješ může mít spoustu příčin. Pokud by například jel externí monitor, mohlo by být vadné podsvícení, či kabely. Stejně tak mohlo odejít něco na desce. To podlepení znamenalo, že chladič, nebo jiná kovová část došla do kontaktu s vodivým povrchem nějaké součástky na desce. To se dá zpravit (bez ohledu na to jestli je cip napajeny na desce či v mxm modulu). Znamená to jen podle návodu rozebrat a zkontrolovat daná místa, případně tam dát izolaci. Stejně tak pokud budou blbě zasunuté paměťové modulu v nb může se chovat podobně atd.. Některé věci zdatní jedinci zvládnou sami, pokud to nezvládneš (proč by si s jinak ptal/a) lepší to poslat do servisu ale počítej nová deska + oprava klidně několik tisíc kč... Většinou se u starších NB vyplatí spíš koupit nový...
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)
MSI GX70 (A10 + HD8970)

tomaswanke
občas něco napíše

Příspěvekod tomaswanke » 19 srp 2010 15:59

Tak jsem udělal vše co jste mi poradili a pořád nic. To zas bude peněz. Není ještě nějaký tip na opravu doma?

Zpět na „notebooky MSI“