Pár slov k servisu Aceru: teď jsem měl na TM 8371 mimozáruční opravu - malý si hrál s kostkou a odnesl to displej. Průběh asi takovýto:
- úterý 13.7. nahlášeno servisu
- středa 14.7. předáno PPL
- čtvrtek 15.7. oznámeni z Aceru, že notebook dorazil k nim
- pátek 16.7. přišla cenová nabídka (pro info - 3.500 vč. DPH)
- pondělí 19.7. jsem jim to potvrdil
- čtvrtek 22.7. mail z Aceru, že je hotovo a že to předali PPL
- pátek 23.7. info z PPL, že v pondělí přivezou
- pondělí 26.7. PPL notebook dovezlo. Displej vyměněn, vše v pořádku.
Jelikož to není hlavní pracovní notebook, tak jsem celkem spokojen; i tu cenu jsem čekal trochu vyšší - kolem 5k.
Kvalita aceru?
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně.
Jinak z toho výpisu servisu den trvala diagnostika a tři dny oprava. To je podle mě ok čas.
Jinak z toho výpisu servisu den trvala diagnostika a tři dny oprava. To je podle mě ok čas.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Doma máme dva acery jeden 3 roky starý travelmate, který není používán z důvodu mechanického poškození displeje(Jinak je stále funkční) a jako náhrada byl letos koupen acer 5740G v plné palbě.
Nemůžu říct špatného slova na acer potažmo 5740G, které je v té výbavě vzhledem k internetové ceně kauf roku a doporučil bych ho každému, kdo chce počítač a nechce se starat o stolní+periferie.Vlastně u nás je takhle používán+vesměs každodenní přenos do práce.
Jsem i v postatě rád že se na acer stále dívá přes prsty , protože se to pak vesměs projevuje v recenzích způsobem, že se proklepne dvakrát, třikrát a hledá se jakákoliv chyba, teploty se měří zasunutím rektálního teploměru do usb portu a jiné u, ostatních značek, nevýdané hokusypokusy.Když se vada nenajde mám pocit že to autoři recenzí chtějí dát jako mínus ...
Sám za sebe říkám že můj další počítač bude příští rok nějaká 17 acer a to z toho důvodu, že nabízí to co chci bez zbytečných cingrlátek, neplatím za značku, neplatím za pro mě zbytečný software, za bluray mechaniku a za full háde kamerku.Chci jen silný procesor, konektivitu s usb 3.0, dostatek ramky a "vrm(V rámci možností) herní grafiku+výdrž 4 hodiny na surfování po netu v autobusu.15 acer tohle nenabízejí a když jo, tak za neuvěřitelné pálky a bez výdrže.
P.s.:A když to bude šmejd, tak jsou 2 roky dost dlouhá doba na to aby se to objevilo.
Nemůžu říct špatného slova na acer potažmo 5740G, které je v té výbavě vzhledem k internetové ceně kauf roku a doporučil bych ho každému, kdo chce počítač a nechce se starat o stolní+periferie.Vlastně u nás je takhle používán+vesměs každodenní přenos do práce.
Jsem i v postatě rád že se na acer stále dívá přes prsty , protože se to pak vesměs projevuje v recenzích způsobem, že se proklepne dvakrát, třikrát a hledá se jakákoliv chyba, teploty se měří zasunutím rektálního teploměru do usb portu a jiné u, ostatních značek, nevýdané hokusypokusy.Když se vada nenajde mám pocit že to autoři recenzí chtějí dát jako mínus ...
Sám za sebe říkám že můj další počítač bude příští rok nějaká 17 acer a to z toho důvodu, že nabízí to co chci bez zbytečných cingrlátek, neplatím za značku, neplatím za pro mě zbytečný software, za bluray mechaniku a za full háde kamerku.Chci jen silný procesor, konektivitu s usb 3.0, dostatek ramky a "vrm(V rámci možností) herní grafiku+výdrž 4 hodiny na surfování po netu v autobusu.15 acer tohle nenabízejí a když jo, tak za neuvěřitelné pálky a bez výdrže.
P.s.:A když to bude šmejd, tak jsou 2 roky dost dlouhá doba na to aby se to objevilo.
Ondr4H píše:Doma máme dva acery jeden 3 roky starý travelmate, který není používán z důvodu mechanického poškození displeje(Jinak je stále funkční) a jako náhrada byl letos koupen acer 5740G v plné palbě.
jakou to máš konfiguraci toho Aceru 5740G? já mám Aspire 5740G,intel core i5, 4GB RAM, ATI HD5650 - speciální edice na czc.cz. za cenu 16990 si myslím víc než dobrá volba a po měsíci používání si nemůžu stěžovat. Řešil jsem to jako náhradu za MSI - rok používání - 6 různých HW závad - vrácení peněz. Před tím jsem měl 5 let Acera a za celou dobu nic, takže návrat k této značce pro mě byla jasná volba, doufám že nezklame.
Ten 5740G je v nejvyšší výbavě, vše co ty + další 2GB ramky a 640GB Hdd.Jsem neuvěřitelně zmaten ze stránek aceru, protože ta verze s 6GB ram tam není a ted dávají standartně pouze 4GB a ati 5470...Jestli to není chyba netuším, ale v poslední době jsem z ceníku aceru kolikrát nic kloudného nevyčetl.U notebooku 7745G(Který mě zaujal poměrem cena/výkon) je napsán procesor i7 pouze ve variantě dvoujádra a je tam uvedená baterka pouze šestičlánková, když ve všech internetový obchodech je tato verze psána s i7 jako čtyřjádrem a 9. článkovou batérií.
Mimoto už nám jede přes pět měsíců a nemá žádnou chybu.Jak říkám, dva roky jsou dlouhá doba na projevení závady u věci jako notebook.
Mimoto už nám jede přes pět měsíců a nemá žádnou chybu.Jak říkám, dva roky jsou dlouhá doba na projevení závady u věci jako notebook.
Tak ja mám nb acer tm 5730G na kúpa bola z dôvodu vysokej školy a tento nb ponúkal všetko potrebne (hlavne matny display a výdrž batérie) Notebook pracoval tak mesiac bez závady po mesiaci sa na display objavoval dlhy pas rozhádzaných farieb a táto chyba sa zhoršovala. Tak nebolo ineho východiska len dať ho na reklámaciu. takže z Trenčína do Brna. Na moje prekvapenie reklamácia vybavená za necely týždeň. Vymenili cely display. O vtedy je tomu už rok sa nevyskytla žiadna chyba okrem teploty, ale na ktoru som si už zvykol a kupil si chladiacu podložku.
Teraz v najbližšom mesiaci mam v pláne kúpiť o radu vyšši nb Acer TM 5740G, ktorému by som iba vytkol, 3 usb.
Takže moj názor na acer je v skutku dobrý a ak sa nájde nejaká chyba s reklamáciou nie je problém.
Teraz v najbližšom mesiaci mam v pláne kúpiť o radu vyšši nb Acer TM 5740G, ktorému by som iba vytkol, 3 usb.
Takže moj názor na acer je v skutku dobrý a ak sa nájde nejaká chyba s reklamáciou nie je problém.