Zdravim,
chci jsi koupit nový notebook na hry od značky MSI měl jsem už od nich jeden a byl jsem max. spokojen tak bych chtěl u nich zůstat ale potřeboval bych radu od zkušenějších který z těchto notebooku je podle vás lepší na hry?
http://www.alza.cz/msi-gt740-053xcz-d156164.htm
a nebo
http://www.alza.cz/msi-gx740-242cz-d178920.htm
Čekám na vaše názory a moc za ně děkuju
Notebook MSI na hry, potřebuju radu
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
To je ten problém
Právě že nemám ještě dostatek zkušeností tak nevím která z nich by byla lepší no. Když obě mají psanou paměť 1GB. A ty máš GX740?
Ne, MSI bych si nekoupil
. Ale mrkni se na http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html, tam se můžeš dozvědět něco o ntb grafikách. 1GB paměť tam není rozhodující, spíš jde o to, že HD5870 je založená na podstatně silnější desktopový kartě. Navíc má GDDR5 paměti oproti GDDR3 u GTS250M. Např. v 3Dmarku06 GTS250M - 7625 bodů, oproti 12711 u HD5870. Prostě je to vyšší mainstream oproti TOP class. Procesor i7 bude trochu výkonnější u některých her, ale skoro bys to neměl poznat 

-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Jen mě napadlo tady dát takovou menší agitku na acer 7745G, má oproti tomu MSI s ati 5850 ješte 2GB ram navíc, 640GB Hdd a hlavně čtyřjádro i7.Cenově je na tom úplně stejně http://eshop.pocitacenaprajzske.cz/?Mod ... iId=102186
At mi nikdo netvrdí opak, ale to čtyřjádro se časem vždy přidá.Vzdyt ho už ted některé hry využívají.
Jediné co by mohlo vadit, je pamět grafiky ddr3 u toho aceru a 5400 otáčkový hdd místo těch 7200.
At mi nikdo netvrdí opak, ale to čtyřjádro se časem vždy přidá.Vzdyt ho už ted některé hry využívají.
Jediné co by mohlo vadit, je pamět grafiky ddr3 u toho aceru a 5400 otáčkový hdd místo těch 7200.
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
To je možný
To je sice hezký ale to MSI má ATI Mobility Radeon HD5870 a má DDR5 takže je lepší než ta v Aceru protože ten má DDR3 a má i lepší rozlišení 1680x1050 oproti Aceru ten má 1600x900
Aha to jsem si spletl ještě s jedním modelem od MSI, co má tu 5850.Beru zpět...Chtít čtyřjádro a 5870 by bylo cenově na úrovni asusu g73
.
Sice vím že se to moc nemá, ale jestli by nebylo od věci se zeptat sám sebe jestli doopravdy potřebuji notebook na hry.Za 30 tisíc bys měl herní stroj, po kterém by žáden z notebooků nesahal ani po kolena.Jsi si určitě vědom že ty grafické karty v NTB jsou tak o 30%. ne-li více, výkonostně níže než ve stolní variantě?

Sice vím že se to moc nemá, ale jestli by nebylo od věci se zeptat sám sebe jestli doopravdy potřebuji notebook na hry.Za 30 tisíc bys měl herní stroj, po kterém by žáden z notebooků nesahal ani po kolena.Jsi si určitě vědom že ty grafické karty v NTB jsou tak o 30%. ne-li více, výkonostně níže než ve stolní variantě?
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Jsem si toho vědom
Jo jsem si toho vědom, ale jsem ještě student a jsem na internátu kde musím několikrát do roka vyklízet pokoj takže tahat se se stolním počítačem by asi nebylo ono a taky ho potřebuju kvůli škole.
Re: Jsem si toho vědom
To ti nezávidím, v podstatě ted řeším podobný problém.Semir_Gerkhan píše:Jo jsem si toho vědom, ale jsem ještě student a jsem na internátu kde musím několikrát do roka vyklízet pokoj takže tahat se se stolním počítačem by asi nebylo ono a taky ho potřebuju kvůli škole.
Chci nový počítač, ale taky něco do gymplu a případně na vysokou školu.
Dvě věci jako stolák a notebook by byli finančně pasé, tak hledám nějaký ten kompromis.
Můžu chtít silnou grafiku a silný procesor do NB, ale už bych pak neměl žádné peníze(40 tisíc za nb je docela pálka...)
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Řešil jsem to už jednou
Já to řešil před dvouma rokama. Ale stolák jsem nechtěl tak jsem si koupil MSI GX700-005CZ a mám ho do teď ale už by to chtělo něco lepšího. A taky ho asi nechám svojí sestře na vysokou. Taky proto hledám něco nového.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“