Lenovo IdeaPad Y550

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
tunak
píše často
Příspěvky: 356
Registrován: 07 led 2008 00:06

Příspěvekod tunak » 17 srp 2010 21:11

Ahoj,

já jsem si jas displeje nastavil ve Win nastavení napájení. Podle okolního osvětlení reguluju jas jen klávesovou zkratkou FN+šipka nahoru/dolů.

Nastavovat jas a kontrast skrze ovladač grafické karty by ale předpokádám mělo jít. Každopádně mi přijde, že to k ničemu není, protože když jsem zkusil změnit strmost kontrastní křivky, okamžitě ztrácím rozsah stupňů šedi (a předpokádám i barev). Z toho monitoru prostě moc nedostaneš, co moc, dostaneš z něj mín, než z monitoru mého starého thinkpadu. Trochu jsem s tím počtal, ale přesto jsem monitorem strašně zklamán. Když to řeknu bez obalu, nedá se na něj koukat. :(

To je jako s reproduktory, počítač má sice logo Dolby, ale to má podobný smysl, jako logo Zeisse na telefonu Sony nebo logo Leica na jakémkoliv foťáku Panasonicu. :roll:

Kdyby z nás aspoň výrobce nedělal blbce řečičkami o audiovizuálním "výkonu". :!:

tunak
píše často
Příspěvky: 356
Registrován: 07 led 2008 00:06

Re: Lupnutí v repracích

Příspěvekod tunak » 17 srp 2010 21:12

Sleep píše:Zdarec, mám problém, včera mi došel Y550p vše v pohodě ale nějak mi tu lupe repráček... Lupne pokažde když zapnu písničku, lupne ale pouze když je zapojeny na externí repro (lupne repro na notasu), když jsem zkoušel napojit sluchátka, opět lupne (opět repro na nťasu, ne ve sluchatkach). Když vypojím ext. repro nic nelupe vše je v pořádku... nemátě někdo podobný problém.


Já jsem takový problém při provozu na sluchátkách nezaznamenal, sluchátka mám otevřená, takže okolní ruch docela slyším, proto předpokádám, že máš bohužel nějaký hardwarový problém. :(

tunak
píše často
Příspěvky: 356
Registrován: 07 led 2008 00:06

Příspěvekod tunak » 22 srp 2010 09:43

Widlak píše:
cztweety píše:Taky mam tento notas a naprosta spokojenost.

Ale mel bych jeden dotaz.
Kdyz zapnu notas, mam moc jasnej LCD :cry:
Tak mam na pres nastaveni Nvidia nastaven lepsi kontast a jas, ale Wokna si to nezapatuji a ja musim pokazde pri zapinani notasu kliknout na zastupce Nvidia a tohle si nastavit. ( pri hibernaci si to zapamatuje )
Jde to nejak "udelat", aby si wokna nacitali nastaveni dle "Nastaveni Nvidia" ?

Diky Petr


Opravdu se s tímhle nikdo jiný nesetkal? Zkusil jsem snad uplně všechno, ale nic nezabírá. To přenastavování docela leze na nervy pak ..


Tak se omlouvám za předchozí reakci, z ničeho nic mi počítač začal dělat totéž. :shock: Zkusil jsem funkci Win7 "kalibrovat displej" - nepomohlo, při novém startu win je zase vše nechutně přepálený.

Zatím to řeším tak, že mám na ploše ošklivou zelenou ikonu NVIDIA a po každém startu PC v ovladači GK přepínám nastavení na Nastavení barev NVIDIA. :roll: :cry:

Zlatej MacOS, fakt, tenhle bloatware zvanej Win 7 mi začíná lézt krkem. :roll:

klaqa

Příspěvekod klaqa » 24 srp 2011 11:25

Ahoj mám Lenovo Ideapad Y550 a nainstalovala sem si tam hru Alice:madness returns ale po 20 minutách hraní se hodnoty teploty dostanou až na 75 stupňů a počítač se vypne, nevíte čím by to mohlo být? Už mi bylko řečeno že mám špatné patche..bohužel se v tom moc nevyznám takže nemám tucha. děkuji


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 33 hostů