HP Probook 6550b - rady a zkušenosti
Dotaz na majitele HP 6550b
Mam dotaz na stavajici majitele tohoto NTB ohledne pripojeni k LCD televizi s HDMI portem:
1. prenasi se i ZVUK z Display portu do HDMI pri pripojeni napr. do LCD televize?
2. jaka je kvalita obrazu na LCD oproti pripojeni HDMI-HDMI, je videt nejaky rozdil?
2. jaky typ redukce nebo kabelu Display port / HDMI pouzivate?
Uvazuju o tomto NTB, ale chci ho pouzivat i jako multimedialni centrum pripojene k LCD televizi (prenos videa, hudby, ...).
Diky moc za odpovedi.
1. prenasi se i ZVUK z Display portu do HDMI pri pripojeni napr. do LCD televize?
2. jaka je kvalita obrazu na LCD oproti pripojeni HDMI-HDMI, je videt nejaky rozdil?
Uvazuju o tomto NTB, ale chci ho pouzivat i jako multimedialni centrum pripojene k LCD televizi (prenos videa, hudby, ...).
Diky moc za odpovedi.
Zdravím,
zajímalo by mě, jestli už někdo zkoušel na tomto ntb pracovat v programech jako Archicad, Revit, SketchUp, popřípadě i Photoshop... A neměli jste náhodou někdo možnost srovnání práce v těchto programech na této grafické kartě a na kartě ATI radeon 5650 s 1 GB paměti? Zajímalo by mě, jestli 540v je reálně opravdu o tolik lepší na tyto programy?
Děkuji moc za oodpověď, budu vám vděčná. Studuji architekturu a na tento rok si chci pořídit nový ntb. "Ležím" v tom už skoro měsíc, a stále se nemůžu rozhodnout jaký koupit... Hodně dlouho se mi líbil Acer 4820TG (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76268), už jsem si ho skoro koupila - hodně mě lákala ta výdrž na baterie a menší rozměry a váha, ale pak jsem oběvila toto HP a právě jsem četla že by měl být na pprogramy typu Archicad... lepší... tak by mě zajímalo jak je to ve skutečnosti. U Aceru mi pal taky trochu vadí, že servis mají akorát v Brně, lepší by byla Praha...
P.S.
Ještě mám dotaz, jestli jste náhodou někdo nezkoušel na tomto notebooku hru The Sims 3, jestli jde na tomhle v pohodě... To je tak jediný co si tak párkrát za rok z her pustím (ostatně architekti mohou potvrdit, že na hry stejně není čas )
zajímalo by mě, jestli už někdo zkoušel na tomto ntb pracovat v programech jako Archicad, Revit, SketchUp, popřípadě i Photoshop... A neměli jste náhodou někdo možnost srovnání práce v těchto programech na této grafické kartě a na kartě ATI radeon 5650 s 1 GB paměti? Zajímalo by mě, jestli 540v je reálně opravdu o tolik lepší na tyto programy?
Děkuji moc za oodpověď, budu vám vděčná. Studuji architekturu a na tento rok si chci pořídit nový ntb. "Ležím" v tom už skoro měsíc, a stále se nemůžu rozhodnout jaký koupit... Hodně dlouho se mi líbil Acer 4820TG (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76268), už jsem si ho skoro koupila - hodně mě lákala ta výdrž na baterie a menší rozměry a váha, ale pak jsem oběvila toto HP a právě jsem četla že by měl být na pprogramy typu Archicad... lepší... tak by mě zajímalo jak je to ve skutečnosti. U Aceru mi pal taky trochu vadí, že servis mají akorát v Brně, lepší by byla Praha...
P.S.
Ještě mám dotaz, jestli jste náhodou někdo nezkoušel na tomto notebooku hru The Sims 3, jestli jde na tomhle v pohodě... To je tak jediný co si tak párkrát za rok z her pustím (ostatně architekti mohou potvrdit, že na hry stejně není čas )
-
- občas něco napíše
540v vs 5650
Ahoj co se týká výkonu
Ati 5650 (3D/CAD)
* 3dsmax-04: 17,63
* catia-02: 14,72
* ensight-03: 19,49
* maya-02: 33,00
* proe-04: 13,05
* sw-01: 30,28
* tcvis-01: 7,94
* ugnx-01: 10,71
3DMark 06 (herní výkon) 7599
540v (3D/CAD)
* 3ds max (3dsmax-04): 24,90
* CATIA (catia-02): 27,78
* EnSight (ensight-03): 18,54
* Maya (maya-02): 62,93
* Pro/ENGINEER (proe-04): 22,96
* SolidWorks (sw-01): 42,99
* UGS Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-01): 11,23
* UGS NX (ugnx-01): 13,61
3DMark 06 (herní výkon) 3962
Jinak u Probook 6550b je o hodně kvalitnější display než u toho Acera. Zkoušel jsem zatím jenom PS CS5 a ten šlape jako hodinky. Jinak The Sims 3 ti poběží bez problémů na obouch modelech. Pokud hra nepotporuje HD+, bude obraz ořezaný, to se dá ale nastavit v ovladačích viz. http://notebookblog.cz/technika/navody/ ... fikou-ati/
Ati 5650 (3D/CAD)
* 3dsmax-04: 17,63
* catia-02: 14,72
* ensight-03: 19,49
* maya-02: 33,00
* proe-04: 13,05
* sw-01: 30,28
* tcvis-01: 7,94
* ugnx-01: 10,71
3DMark 06 (herní výkon) 7599
540v (3D/CAD)
* 3ds max (3dsmax-04): 24,90
* CATIA (catia-02): 27,78
* EnSight (ensight-03): 18,54
* Maya (maya-02): 62,93
* Pro/ENGINEER (proe-04): 22,96
* SolidWorks (sw-01): 42,99
* UGS Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-01): 11,23
* UGS NX (ugnx-01): 13,61
3DMark 06 (herní výkon) 3962
Jinak u Probook 6550b je o hodně kvalitnější display než u toho Acera. Zkoušel jsem zatím jenom PS CS5 a ten šlape jako hodinky. Jinak The Sims 3 ti poběží bez problémů na obouch modelech. Pokud hra nepotporuje HD+, bude obraz ořezaný, to se dá ale nastavit v ovladačích viz. http://notebookblog.cz/technika/navody/ ... fikou-ati/
Zdravim, tak uz ho mam taky. Jsem laik a todle je moje prvni zkusenost s notebookem. Neporadil by mi, prosim nekdo, co mam udelat hned nazacatku...diskutovalo se tady o nejakem zalohovani pro znovuspusteni tovarniho nastaveni a taky jsem si chtel rozdelit disk pomoci programu, jehoz jmeno se tu objevilo, ale neslo mi. Poradi mi nekdo prosim.
RS11:
Mozno preto, ze nikto z nas taku variantu este neskusal => nevie? Je totiz len jedna moznost, a sice ze ten, kto to vyskusal nepozna toto forum a nikto z tych, co toto forum navstevuju este take neskusal.
Mas teda chut sa obetovat (kupit si ten notas, vsetky potrebne redukcie a vyskusat to) alebo sa stotoznis s tym, ze toto forum holt nedokaze obsiahnut vsetky varianty?
C
Mozno preto, ze nikto z nas taku variantu este neskusal => nevie? Je totiz len jedna moznost, a sice ze ten, kto to vyskusal nepozna toto forum a nikto z tych, co toto forum navstevuju este take neskusal.
Mas teda chut sa obetovat (kupit si ten notas, vsetky potrebne redukcie a vyskusat to) alebo sa stotoznis s tym, ze toto forum holt nedokaze obsiahnut vsetky varianty?
C
V úterý sem napíši zkušenosti.
Tady už to také vyzkoušeli:
http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f=1705&t=1047670
Tady už to také vyzkoušeli:
http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f=1705&t=1047670
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem tu několikrát psal, že to poběží i se zvukem. Ostatně mělo by to být napsané i v recenzi.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Jinak součástí ntb je 6 DVD, z toho 3 disky pro instalaci XP a driverů, 1 DVD je Office 2007 Trial, další je Application and Driver Recovery DVD, a instalačka Windows 7 Pro (32 bit).
Neví někdo, zda je to u HP 6545b také tak s těmi DVD? Já mám tedy pouze DVD Office 60 dní, 2x disk DVD Win XP a 1x DVD Recovery. KDe jsou zbylé dva? Jak se tedy dělá ten Recovery disk, před nebo až po instalaci systému a po prvním spuštění? Díky.
Neví někdo, zda je to u HP 6545b také tak s těmi DVD? Já mám tedy pouze DVD Office 60 dní, 2x disk DVD Win XP a 1x DVD Recovery. KDe jsou zbylé dva? Jak se tedy dělá ten Recovery disk, před nebo až po instalaci systému a po prvním spuštění? Díky.
Re: Dotaz na majitele HP 6550b
CarlosX8 píše:Mam dotaz na stavajici majitele tohoto NTB ohledne pripojeni k LCD televizi s HDMI portem:
Diky moc za odpovedi.
Mám 6540b. Notebook připojuji k plazmě, vše bez problému. Zvuk se přenáší, kvalita je vynikající. Používám tento adaptér:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Ale pozor na zoubky u DP. Na alze se dá také koupit rovnou kabel DP->HDMI
HP modul širokopásmého připojení un2420 HSPA WWAN (WD301AA)
Nevíte někdo jak se vyznat a nebo kde zjistit který notebook je pro tento modem?
U lenova to je jednoduché, ale u HP to je hledání pokladu.
HP na svých stránkách uvádí kouzelnou formulku "je určen pro vybrané modely z řad" .
Zajímalo by mne do čeho se dá strčit z těchto řad: 6550, 6555, 6545. Samozřejmě mimo modely které ho už mají v sobě.
U lenova to je jednoduché, ale u HP to je hledání pokladu.
HP na svých stránkách uvádí kouzelnou formulku "je určen pro vybrané modely z řad" .
Zajímalo by mne do čeho se dá strčit z těchto řad: 6550, 6555, 6545. Samozřejmě mimo modely které ho už mají v sobě.
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“