ACER ASPIRE ONE D250 - problém se zvukem
ACER ASPIRE ONE D250 - problém se zvukem
Prosím o pomoc. Dostal se mi do ruky mini notebook cer Aspire one. Je cca měsíc starý. Známá na něm chtěla rozdělit disk. Místo abych použil program Partition magic, rozhodl jsem se pro komplet přeinstalaci WIN XP Home z mého CD přes externí mechaniku. V biosu jsem přepnul z AHCI na IDE. Instalace proběhla bez závad. Problém nastal po nainstalování ovladače zvuku(stažené přímo ze stránek Aceru). Zvuk se neskutečným způsobem seká. Jako by to ten NTB nestíhal. Chtěl jsem zkusit vrátit systém přers recovery (ALT+F10), ale nejde to =nereaguje (D2D mám v Biosu povoleno). Nevíte někdo jestli Windows v tomto NTB nejsou nějak odlehčené(osekané). Anebo ještě lépe - jak tento problém vyřešit. Děkuji
-
- píše často
Zvuk se ti bude sekat, jelikož to netbook opravdu nestíhá a je to vinou IDE režimu, přepni to zpět v BIOSU, ale před tím budeš muset nainstalovat sata ovládače, které si stáhneš ze stránek aceru a potom ve správci zařízení zvolíš řadiče IDE ATA Atapi, nebo tak nějak a tam dáš aktualizovat ovládač, musíš zvolit že si ovládač vybereš ze seznamu, tam potom dáš z diskety (nebo tak nějak) a vybereš umístění kde sis uložil ty stažené sata ovládače, potom podud si to dobře pamatuji by ti měly v seznamu vyskočit různé zařízení (ovládače) kde musíš zvolit ten s přívlastkem M (mobilní), jsou pod sebou třeba dva stejné ale jeden má v názvu to M a druhý ne a jakmile to zvolíš dojde k instalaci a po restartu už můžeš změnit IDE na původní hodnotu.
Co se týká toho alt+f10, tak to ti nejde, jelikož jsi formátoval HDD a smazal jsi zaváděcí soubor, který odkazoval na oddíl aceru. Takže tady máš odkaz, kde už jsem popisoval jak spustit instalaci z oddílu aceru
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... highlight=
PS: v IDE režimu satrtovla netbook přes 2 minuty (XP profi) a v AHCI už start trval minutku.
Co se týká toho alt+f10, tak to ti nejde, jelikož jsi formátoval HDD a smazal jsi zaváděcí soubor, který odkazoval na oddíl aceru. Takže tady máš odkaz, kde už jsem popisoval jak spustit instalaci z oddílu aceru
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... highlight=
PS: v IDE režimu satrtovla netbook přes 2 minuty (XP profi) a v AHCI už start trval minutku.
Původně: Acer Aspire 5520G-502G25Mi AMD Turion 64 X2 TL-60 2GHz, 2x 1GB DDR2, 250GB, SMulti, 15.4" lesk, VGA NVIDIA 8600M-GS 512MB, NVIDIA 630M
Nyní: Obr Acer Aspire 8942G
Dík za dobrou radu.
Děkuji za dobrou radu Davidovi. Bylo to opravdu nastavením v Biosu AHCI/IDE. Bohužel mi nešlo za běhu Windows mu dát ovladač SATA, který jsem si stáhl ze stránek ACERU. Tvrdil, že nenašel lépe vyhovující. Ale nakonec jsem ho ošidil(slušně řečeno). NTB jsem celý přeinstaloval. Předtím jsem si v nLite udělal instalačku Windows XP upravenou tak, že jsem tam přidal ovladače SATA (ty co se nahrávají obyčejně na FDD).Instaloval jsem z externí mechaniky DVD-RW. Instalace proběhla s již nastaveným AHCI. A start Windows je opravdu velmi rychlý, ale co hlavně: HRAJE TO a v pohodě !!!! Takže tímto ještě jednou děkuji a snad se tato rada od Davida bude hodit i někomu dalšímu. OPRAVDU DÍK
-
- píše často
No ono by to šlo, ale měl jsem to přesněji popsat. Nemám xp, tak jsem to přesněji nedovedl popsat. Je to ve správci zařízení, tam zvolíš zvolíš řadiče IDE ATA Atapi, který rozklikneš a tam po instalaci bude nějaký název a v tom názvu je IDE, tam zvolíš aktualizovat software, potom dáš možnost že ovládač nechceš vyhledávat na netu, potom instalovat ze seznamu ... a poptom zaškrtneš Nevyhledávat, zvolím ovládač k instalaci, dáš další a tam dole dáš z diskety a vlezeš do složky SATA, kterou jsi stáhl z aceru, budou tam svítit dva soubory, myslím že ten první jsem zvolil já, když jsem instaloval kolegovi xp, potom se ti rozbalí plno ovládačů a ty zvolíš nějaký , kdy v názvu bude to M a je to, potom se jen v biosu přehodí nastavení z IDE na AHCI a je to. Nemusel jsi to ani přeinstalovávat . Na druhou stranu už máš instalační cd s ovládači a při příští instalaci to nebudeš muset řešit.
Původně: Acer Aspire 5520G-502G25Mi AMD Turion 64 X2 TL-60 2GHz, 2x 1GB DDR2, 250GB, SMulti, 15.4" lesk, VGA NVIDIA 8600M-GS 512MB, NVIDIA 630M
-
- píše často
Po roce a něco si to již nepamatuji a nemám to na čem testnout. Všude v okolí jsou jenom windows 7. Volil bych primární a zvol jedno z těch M. Pokud to bude špatně, tak ti XP po přehození na AHCI nenajedou, nebo to bude déle trvat. V tom případě vrať v biosu zpět na IDE a postup opakuj se druhým souborem.