DELL Latitude D630

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
123
občas něco napíše

DELL Latitude D630

Příspěvekod 123 » 04 zář 2010 19:22

Ahoj,mám možnost zakoupit notebook Dell Latitude D630 za 6500Kč.Je bez záruky avšak ve velmi pěkném kosmetickém stavu bez škrábanců.O této konfiguraci:

Procesor (CPU): Core2Duo T7300 2.0 GHz
Operační paměť (RAM): 2048 MB DDR2
Pevný disk (HDD): 80 GB 7200rpm
Optická mechanika: DVD±RW vypalovací mechanika
Grafická karta (VGA): Mobile Intel 965 Expres
Display (LCD): 14" TFT, rozlišení 1280 x 800 – matný
Síťové karty: 10/100/1000 Mbps, WiFi 802.11 a/g/n, Bluetooth, modem 56 kBit,
Zvuková karta: Ano, 2x reproduktory
Porty: 4xUSB, 1xPCMCIA, VGA, COM, FireWire
Udajně 4 měsíce stará baterie.

Chci se optat ,zda má smysl jít v dnešní době do tohoto notebooku....použítí:net,filmy,starší hry.
Bude to můj první notebook.Chtěl jsem sice něco v 12" -13" palcích ,ale cenově dostupné je jen něco s Atomem,který nechci.
Avšak finance jsou omezené a využití notebooku nebude tak časté...
Budu moc rád když mi někdo poradí či případně "odradí" od koupě.

Díky za případné reakce.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 06 zář 2010 16:43

Verze s Intel grafikou bych se nebál, tam by to jen tak odcházet nemělo, jako v případě Nvidie (krom toho že ty quadra více topí). Pokazit se na desce samozřejmě ale něco klidně může, jako u jakéhokoliv notebooku. Desky se dají (nebo alespoň daly) sehnat na ebay.com.

zkontroluj si stav pantů, D630 trpí "vychechláváním" pantů, takže časem víko nedrží v jedné poloze, ale houpe se klidně +/- centimetr. Panty se dají měnit bohužel pouze s celým víkem. Opět by neměl být problém daný díl případně sehnat v nějakém servisu, popř. ebay.

zkontroluj si stav základny, je sice hodně pevná, ale slabinu přeci jen má - tenká přepážka mezi šuplíkem pro mechaniku a pro baterii. Poznáš jedině při vytažené mechanice i baterii. Po pádu to může prasknout, i když na pevnost celku to nemá moc velký vliv (mi osobně se právě toto stalo :) )

Jestli byl předchozí uživatel "hovado" a dost to tahal v hodně narvané brašně, může být tu a tam popraskaný plastový rámeček kolem LCD. Opět spíše estetická záležitost a na pevnosti neubírá.

Jinak nevím, kde by se mělo co pokazit, nosím to denně přes 2 roky, nejednám s tím zrovna v rukavičkách a až na výše uvedené si opravdu nemám nač stěžovat.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Zpět na „Jaký vybrat notebook“