Ahoj,mám možnost zakoupit notebook Dell Latitude D630 za 6500Kč.Je bez záruky avšak ve velmi pěkném kosmetickém stavu bez škrábanců.O této konfiguraci:
Procesor (CPU): Core2Duo T7300 2.0 GHz
Operační paměť (RAM): 2048 MB DDR2
Pevný disk (HDD): 80 GB 7200rpm
Optická mechanika: DVD±RW vypalovací mechanika
Grafická karta (VGA): Mobile Intel 965 Expres
Display (LCD): 14" TFT, rozlišení 1280 x 800 – matný
Síťové karty: 10/100/1000 Mbps, WiFi 802.11 a/g/n, Bluetooth, modem 56 kBit,
Zvuková karta: Ano, 2x reproduktory
Porty: 4xUSB, 1xPCMCIA, VGA, COM, FireWire
Udajně 4 měsíce stará baterie.
Chci se optat ,zda má smysl jít v dnešní době do tohoto notebooku....použítí:net,filmy,starší hry.
Bude to můj první notebook.Chtěl jsem sice něco v 12" -13" palcích ,ale cenově dostupné je jen něco s Atomem,který nechci.
Avšak finance jsou omezené a využití notebooku nebude tak časté...
Budu moc rád když mi někdo poradí či případně "odradí" od koupě.
Díky za případné reakce.
DELL Latitude D630
Verze s Intel grafikou bych se nebál, tam by to jen tak odcházet nemělo, jako v případě Nvidie (krom toho že ty quadra více topí). Pokazit se na desce samozřejmě ale něco klidně může, jako u jakéhokoliv notebooku. Desky se dají (nebo alespoň daly) sehnat na ebay.com.
zkontroluj si stav pantů, D630 trpí "vychechláváním" pantů, takže časem víko nedrží v jedné poloze, ale houpe se klidně +/- centimetr. Panty se dají měnit bohužel pouze s celým víkem. Opět by neměl být problém daný díl případně sehnat v nějakém servisu, popř. ebay.
zkontroluj si stav základny, je sice hodně pevná, ale slabinu přeci jen má - tenká přepážka mezi šuplíkem pro mechaniku a pro baterii. Poznáš jedině při vytažené mechanice i baterii. Po pádu to může prasknout, i když na pevnost celku to nemá moc velký vliv (mi osobně se právě toto stalo
)
Jestli byl předchozí uživatel "hovado" a dost to tahal v hodně narvané brašně, může být tu a tam popraskaný plastový rámeček kolem LCD. Opět spíše estetická záležitost a na pevnosti neubírá.
Jinak nevím, kde by se mělo co pokazit, nosím to denně přes 2 roky, nejednám s tím zrovna v rukavičkách a až na výše uvedené si opravdu nemám nač stěžovat.
zkontroluj si stav pantů, D630 trpí "vychechláváním" pantů, takže časem víko nedrží v jedné poloze, ale houpe se klidně +/- centimetr. Panty se dají měnit bohužel pouze s celým víkem. Opět by neměl být problém daný díl případně sehnat v nějakém servisu, popř. ebay.
zkontroluj si stav základny, je sice hodně pevná, ale slabinu přeci jen má - tenká přepážka mezi šuplíkem pro mechaniku a pro baterii. Poznáš jedině při vytažené mechanice i baterii. Po pádu to může prasknout, i když na pevnost celku to nemá moc velký vliv (mi osobně se právě toto stalo

Jestli byl předchozí uživatel "hovado" a dost to tahal v hodně narvané brašně, může být tu a tam popraskaný plastový rámeček kolem LCD. Opět spíše estetická záležitost a na pevnosti neubírá.
Jinak nevím, kde by se mělo co pokazit, nosím to denně přes 2 roky, nejednám s tím zrovna v rukavičkách a až na výše uvedené si opravdu nemám nač stěžovat.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“