Uvazuji o koupi noveho 500GB HDD - nynejsi momentus 7200.3 320GB mi nestaci jak kapacitou, tak me uz serou ty jeho vibrace a hlasity sum.
Muzete mi doporucit ktery 500GB disk z nynejsi nabidky je na tom s vibracemi a hlukem nejlepe (obcasne seekovani mi nevadi, spis me sere nepretrzity sum). Varianta SSD + externi disk nepripada v uvahu (co pripada v uvahu je 640GB misto 500)...
nedavno som kupil 500GB Seagate 7200.4 a bol som milo prekvapeny jeho hlucnostou. SSD, ktory mam ako primarny, sa to neblizi samozrejme ani zdaleka ale hlucnost este o nieco malo nizsia ako starsi 320GB Hitachi 5K320 co som mal doteraz. toho nepretrziteho sumu sposobeneho otacanim platni vnutri toho disku sa nezbavis inak ako kupou SSD.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Ja som mal kedysi Toshibu 5200RPM 500GB (neviem aký model) a seek bol nepočuteľný, naozaj, mal som pocit, že indikátor je priradený k memory karte . A zvuk motora bolo iba tiché šumenie.
Teraz mám Seagate rovnakých parametrov a je oveľa hlučnejší, zásadný rozdiel je v tom, že seek je v úplne tichej miestnosti počuť.
Ja bych asi zustal u 5400ot. disku. Preci jen uz mam starsi notebook a nevim jestli by ta rychlost byla prinosem. Radsi budu mit pomalejsi disk a absolutni ticho, nez ty vibrace a sum, ktere vydava nynejsi momentus...
I kdyz ten Samsung se mi celkem libi, dela se i v 5k ot. verzi?