Zdravím, potřeboval bych pomoc pří výběru notebooku. Kamarád se rozhodl, že je čas, aby si pořídil notebook. Má v plánu ho nosit do školy, tj. ho hodně přenášet (ne každý den, ale zase se nebude válet jen na stole).
Vyčlenil si asi 20000 kč a teď váhá s výběrem. Zde jsou jeho požadavky:
Procesor: Intel Core iX
GPU: jelikož si usmyslel, že si chce na NB i něco zahrát a tím něco myslel např. Starcarft 2, FIFA, Heroes 5, Crysis (toto je trochu nereálné, ale říká, že chce...), tak grafickou kartu asi urovně GT330M a vyšší
Mechanika: výhodou, není nutná
Odolnost se také hodí, už kvůli přenášení, to samé platí o nižší hmotnosti (do 2,5kg)
display: 13" - 15,6"
HDD: neřeší, ale nejspíše 320GB a více (není nezbytně nutné)
výdrž: chtěl by alespoň 4h na office
tichý, spolehlivý
Využití tedy jako poznámkový blog + internetový prohlížeč ve škole, sledování seriálů, filmů a hraní výše uvedený a jim podobných her.
Z výše uvedených požadavků se zjevně jako jeden tipů jeví tento acer: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76265 , který zde byl již mnohokrát rozebírán, chválen, doporučován, recenzován atd.
Já sám s ním mám nějakou zkušenost a proto můžu jeho kvality potvrdit.
Další zástupci by se asi našly i v acerovské řadě travelmate, hp řady pavilion (ty ale přece jen nejsou tak spolehlivé po stránce chlazení) či možná u ideapadů od lenova.
Já sám ale takový přehled nemám a proto bych Vás rád požádal o bližší radu. Myslím, že ten TimelineX se jeví jako nejlepší, ale nevím, jak je to u konkurence.
Děkuji za rady
Notebook do 20000 kč s dph pro studenta
Notebook do 20000 kč s dph pro studenta
Lenovo ThinkPad SL410 --> Intel Core 2 Duo P7570 2.26GHz, 4GB RAM, 14" 1366 x 768 px, 320GB HDD, DVD/RW, ATI Radeon HD 4570, Windows 7 x64
Ten Acer. s těmito požadavky ani nic lepšího nekoupí. Notebooků, kterým jde vypínat grafika, je málo, a bez toho při těchto požadavcích na výkon žádný nedá 4+h práce...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
mám teď pár dní pavilion pv6 3040, stejný výkon jako ten acer a můžu ti říct, že s chlazením rozhodně není problém (rubu Crysis na vysoké detaily, to samé GTA 4), spíše je u něj problém ta hlučnost v zátěži, ale to mě osobně nevadí, takže si nestěžuju.
Každopádně nic lepšího než ten acer v téhle kategorii asi neseženeš, pokud ti nevadí 13" display.
Každopádně nic lepšího než ten acer v téhle kategorii asi neseženeš, pokud ti nevadí 13" display.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“