nově koupená (divná?) R500

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
mkb

nově koupená (divná?) R500

Příspěvekod mkb » 15 zář 2010 01:51

Zdravím,

dnes mi přišla objednaná R500 a jsem tak trochu rozpačitý z pár věcí.

Za prvé, tlačítko ThinkVantage nic nedělá - jako kdyby do ntb nebyl žádný ThinkVantage software dodán (z klasického je zde pouze ochrana disku). Pokud nebyl, proč tu to tlačítko je?

Za druhé mě překvapuje větráček, který se během skoro úplné nečinnosti (běžné surfování po netu, nebo psaní dokumentu) čas od času roztáčí, a tedy hlučí. Mám zkušenost s R400, která je během takovéhle činnosti úplně potichoučká.

A za třetí mě překvapila kvalita zpracování. Oproti R400, jejíž plasty jsou jakoby potažené gumou, je tato R500 "jen" plast, který navíc dost skřípe prakticky po celé konstrukci (citelné je to obzvláště pod klávesnicí). Vzhledem k tomu se celkově ntb netváří zas tak bytelně. Třeba vnitřní rámeček kolem obrazovky je dost na volno, což mimo strachu o jeho výdrž způsobuje také vrzání.

Je to normální? Neexistují něco jako falšované. či levné aušusové TP? Je fakt, že jeho cena byla až podezřele nízká... (18K vč DPH)

lukycrust
guru

Příspěvekod lukycrust » 15 zář 2010 07:02

Odkiaľ si tú TP R500 kupoval???aký tam máš Windows???je dosť divné,že zo všetkých LENOVO aplikácií máš len Active Protection...toto sa dá úplne ľahko doriešiť System Updatom...

ten vetráčik je dosť divný...na mojej R500(intel 4500mhd) je úplne nepočuteľný a počuť iba šum disku.

R500 oproti R400 je celá iba s ABS plastu..vôbec mi nepríde,že ten NB nieje bytelný,skôr naopak...čo sa týka tých vŕzajúcich plastov,to nájdeš u každej rady ThinkPad...spôsobené je to tým,že plastový kryt je oddelený od rollcage a preto môže dôjsť k tomu,že tie plasty proste nelícujú...u mňa to bolo pri čítačke kariet a na displeji je to pravý okraj vnútorného rámčeku.

riešenie je pod miesta (pod palmrest),kde ti to vŕže,podložiť papierom a určite sa to zlepší...mne to pomohlo,ale na ten rámček som sa výkašľal,až tak mi to nevadilo...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

mkb

Příspěvekod mkb » 15 zář 2010 10:47

Notebook byl koupený zde:
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/112 ... l?ad=zbozi

se systémem OEM Windows Vista Business

System Updatem se dá lehce dořešit pouze Active Protection, nebo celý ThinkVantage? Dá se ThinkVantage do notebooku nějakým způsobem "doplnit" (stáhnout od někud), nebo alespoň některé části, jako PowerManager?

Když jsem tam volal a zjišťoval, jak je to třeba s eventuálním prodloužením záruky, tak říkali, že o tomto produktu od Lenova ví, ale nejsou si jistí, jestli to půjde na ty, co mají na skladě. Ty notebooky jsou totiž dovezené z Anglie (já to ale poznám asi jen na anglické klávesnici, na které mám české přelepky) a na skladě je měli už přes půl roku.

Kromě HW vybavení (kdy má snad jen slabší procesor na rozdíl od dražší verze) mi přijde z vnějšku celkově osekané. Chybí čtečka prstu i webkamera. Dohromady s absentujícím ThinkVantage a celkovou rozvrzaností to vyvolává nepříjemný pocit zajíce v pytli, tak se chci radši jen ujisit, že je to opravdu ten nerozbitný notebook, který jsem chtěl.

díky

lukycrust
guru

Příspěvekod lukycrust » 15 zář 2010 11:03

myslel som si,že bol kupovaný v Gigacomputer :cry: ...je to NB s predvádzačiek a nieje nový,ale používaný..a boh vie,ako často šiel zapnutý a ako nepretržito...ale myslím si,že asi často,lebo to značí o tom hlučným vetráčiku...môže byť NB určite zanesený prachom...bolo by dobre,keby si skontroloval teploty CPU programom HWmonitor a trocha NB zaťažil nejakou aplikáciou,alebo hrou a hodil sem screen...

ako je to dlho čo si ho kupoval???

Z LENOVA stránky http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... yle=lenovo si stiahneš SystemUpdate (program slúžiaci na sťahovanie aktualizovanie driverov a aplikácií LENOVO).spustíš a ten urobí všetko za teba...práca so SU je úplne jednoduchá...

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 15 zář 2010 11:03

1) V předinstalovaném Windows by měly být vždy všechny Lenovo aplikace. Pokud ti tam chybí, tak je možné, že to někdo před tebou už měl rozbalené a místo recovery tam nahrál nějaké vlastní Windows.

2) Plast místo pogumovaného povrchu na víku je v pořádku. Tak to bylo u 15" verze vždy. RollCage má jen v základně.

3) Chlazení je častější, protože tam máš pravděpodobně nějakou dedikovanou grafiku, zatímco R400 má jen integrovanou v čipové sadě. Nicméně dá se to řešit přes TPFanControl.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

mkb

Příspěvekod mkb » 15 zář 2010 14:22

Objednaný byl v pondělí a v úterý přišel a dle jejich slov byl dovezen z Anglie a od té doby na skladě někdy od začátku jara.

Tady je screen HWmonitoru po více jak půlhodinky hraní Mafie 2, jestli z toho tedy něco vyčtete: http://img339.imageshack.us/f/hwmonitorb.jpg/

Se System Updatem jsem si už poradil, takže ThinkVantage funguje jak má. Moc děkuju za radu.

Jestli to teda chápu správně, byl tenhle ntb už používán (ať už jako předváděcí, nebo jinak - i tak je ale v zánovním stavu, ani škrábaneček), protože jsem po spuštění neabsolvoval žádné nastavování systému, nic a zároveň chyběly ThinkVantage, které by u ThinkPadu měly zákonitě být. Visty byly už "ready-made"a ihned nabootovaly + byly nainstalovány programy jako OpenOffice, Mozzila Firefox, aj (hádám ale, že tyhle programy jsou někdy součástí instalaček systému, zvlášť u Vist jsem se s tím snad už setkal)
Co by mě ale zajímalo je, jak je to v případě touhy systém reinstalovat. Mám za to, že jsem zakoupil licenci na originální systém a tím pádem bych měl, pokud nedostanu CD, dostat instalačku na oddělené partition na disku (to je asi a recovery?). To tu ale nikde nevidím, popřípadě nevím jak jí hledat.

lukycrust
guru

Příspěvekod lukycrust » 15 zář 2010 19:36

mal si ten HWmonitor spustený aj počas hrania???pokiaľ áno,tak teploty sú v poriadku..

to že bol NB už používaný je jasné,ale ako a kde bol používaný,to sa nedozvieme...ja len predpokladám,že bol z predvádzačiek...ja by som ho ešte v 14 dňovej dobe vrátil bez udania dôvodu a obchodu ako Gigacomputer už neveril...

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 15 zář 2010 23:22

Hlavně se mrkni, zda máš na notebooku nálepku o legálnosti Windows s licenčním klíčem a zda tento klíč souhlasí s tím, na který byly Windows aktivovány. Už to, že jsou tam jakési aplikace typu Firefox, OpenOffice o něčem svědčí, samozřejmě že v čisté instalaci nic takového nenajdeš a nedává to tam ani Lenovo. Lenovo tam dává pouze aplikace ThinkVantage. které zde očividně chyběly.

Můj názor na Gigacomputer je takový, že trošku klamou spotřebitele (skoro nikdo nečte obchodní podmínky, kde by se dočetl, že jejich notebooky jsou použité). Pochybuju, že ti v Gigacoputeru řeknou, jestli to je notebook z předváděček (kde dostával asi dost zabrat) a nebo bazarový kousek.

Ale pozor, na notebook máš záruku pouhých 12 měsíců (standardní záruka na použité bazarové zboží) a navíc ji můžeš dle obchodních podmínek uplatnit pouze u Gigacomputeru, takže pokud na notebooku ještě neběží anglická záruka, tak se okrádáš o možnost donést notebook v případě závady k jakémukoliv servisnímu partnerovi Lenova. A navíc si ani nemůžeš zakoupit prodloužení záruky.

Rozhodni se sám, jestli o takový notebook máš zájem, máš ještě pár dní na jeho vrácení a dostaneš zpět peníze.
Lenovo ThinkPad SL500, C2D P7370, 4GB, nVidia GeForce 9300M, 15,4'' WSXGA+, W7

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“