Doufam že to tu nerozpoutá další hádku, ale prostě mi to nedalo a změřil sem ping na notesu přez wifi a na PCpřez LAN. (notes ve stejným pokoji jako wifina, ale v cestě skřín)
Notes min 7, max 27, průměr 11ms
PC min 6, max 39, průměr 14ms
Rušení signálu Wifi
-
- guru
Kolikrát si to nechal pingnout? Kolikrát si měření opakoval? Na jaký server pinguješ? Měl si na PC i noťasu srovnatelné podmínky (firewall, procesy na pozadí využívající inet)? Máš zapnutý nějaký firewall na AP/routeru?
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
..dělal sem to jen jednou (na každým 100 pokusů), jo jedou přes jeden router akorát jeden kabelem a druhej bezdrát (takže jestli mam na routeru firewall tak přez něj běželi oba-myslíš šifrování?) a podmínky stejný..mam ty počítače hodně podobně vybavený, notes je jen několikrá výkonější..
(ale ten comp je 2,5Ghz, 512 ram takže to na net nemůže mít vliv..)
Zkusim to znovu, ale každej ten test běžel několik minut, takže mylsim že to nemoh bejt jen výkyv..
..jo a pingoval sem na seznam.cz
(ale ten comp je 2,5Ghz, 512 ram takže to na net nemůže mít vliv..)
Zkusim to znovu, ale každej ten test běžel několik minut, takže mylsim že to nemoh bejt jen výkyv..
..jo a pingoval sem na seznam.cz
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
tak to je moc mi to nedá a ještě sem napíšu, že seš trouba (slušně).
To, že máš WiFi připojení tzn. Že máš Na střeše AP s antenou a z toho ti jde do kompu síťák a ses připojenej a máš pingy 10ms buhví na čem je krásný. Ale o to tu nejde.
Tady šlo celou dobu o to, že má někdo doma ten síťák píchnutej do wifi routeru aby měl bezdrát po bytě. A mohl si třeba prohlížet internet na WC a nemusel za sebou tahat kabel a tady už je to trochu komplikovanější s přenosem toho signalu protože v bytě jsou zdi, skříně a buhví co všechno. Proto má horší ping. Tedy pokud není v tom pokoji a nemá výhled na ten router
To, že máš WiFi připojení tzn. Že máš Na střeše AP s antenou a z toho ti jde do kompu síťák a ses připojenej a máš pingy 10ms buhví na čem je krásný. Ale o to tu nejde.
Tady šlo celou dobu o to, že má někdo doma ten síťák píchnutej do wifi routeru aby měl bezdrát po bytě. A mohl si třeba prohlížet internet na WC a nemusel za sebou tahat kabel a tady už je to trochu komplikovanější s přenosem toho signalu protože v bytě jsou zdi, skříně a buhví co všechno. Proto má horší ping. Tedy pokud není v tom pokoji a nemá výhled na ten router

tento účet již není aktivní.
maxxz - to nemá cenu..
každej další napíše tu samou blbost..
Přesně tak, mě šlo o ten byt, o zdi, o sousedy, odrazy atd..
BTW: stává se vám někomu že vám wifina vypadne..? Se mi to stalo už po druhý, prostě se notas nemůe připojit, nemůže tu sít najít..ale stačí router vytýhnou ze zásuvky a zase zapojit a připojí se okamžitě..

Přesně tak, mě šlo o ten byt, o zdi, o sousedy, odrazy atd..
BTW: stává se vám někomu že vám wifina vypadne..? Se mi to stalo už po druhý, prostě se notas nemůe připojit, nemůže tu sít najít..ale stačí router vytýhnou ze zásuvky a zase zapojit a připojí se okamžitě..
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
jj tohle se mi stavalo na routeru Edimax. Casto se prehrejval a zasekl se.
tento účet již není aktivní.