Ahoj,
pomocou paragon partition managera som sa snazil zmensit C:\ oddiel vo win7, bohuzial pocas zmensovania sa ntb sekol, tak nezostavalo nic ine len ho resetnut. Nasledne uz ale nenabootoval, tak som pomociu testdisk-u v linuxe obnovil velkosti particii do povodneho stavu + pomocou win7 instalacneho media spustil recovery a nasledne fixmbr a fixboot.
Na disku je particia hp_recovey, vyzera ze je v neporusenom stave, obsahuje subory atd... bohuzial pri bootovani notebooku pomocou f11 zjavne bios vobec neakceptuje tu hp_recovey particiu.
Chcel by som sa Vas sytat, existuje nejaka moznost ako z tejto hp_recovery particie este nabootovat? Popripade nejaky hack ako
dostat data z hpfactory.wim - resp ho prinutit bootovat.
Preliezol som stranse vela for ale nic pouzitelne sa mi nepodarilo najst.
Vdaka.
hp_recovery
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Re: hp_recovery
Jedine že by si ju spravil aktivnu a vtedi by sa spustila inštalacia, inak to zmenšenie C:/ sa da urobit aj cez spravu diskou priamo vo W7
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
bohuzial, to som uz skusal, nastavil som ju ako aktivnu, reboot.. a nic ...
pritom data tam su, ked som na to pustal este recovery tool tak nezistil, ziadne chybajuce subory.
Tak teda neviem co s tym. Najviac by bodlo ak by mal niekto podobny ntb a hodil niekde image celej tej particie bez hprecovery.wim
bol by som dacny, popripade este nejaky mbr dump.
pritom data tam su, ked som na to pustal este recovery tool tak nezistil, ziadne chybajuce subory.
Tak teda neviem co s tym. Najviac by bodlo ak by mal niekto podobny ntb a hodil niekde image celej tej particie bez hprecovery.wim
bol by som dacny, popripade este nejaky mbr dump.
Ah boze,
ja sa cely cas bavim o tom, ze chcem obnovit recovery particiu bez nutnosti pouzivat nejake DVD v buducnosti.
Predpokladam, ze recovery dvd spojazdni recovery partciiu, inak v tych mediach nevidim akykolvek iny zmysel. K ntb bola dodana instalacia win7 + dvd s drivermi.
Co sa tyka obnovy tej recovery particie, tak som zvedavy co za dvd mi dorazi, lebo v HP sami nevedeli ci to ich recovery dvd len nainstaluje nanovo windows alebo to aj obnovi recovery particiu do factory stavu.
ja sa cely cas bavim o tom, ze chcem obnovit recovery particiu bez nutnosti pouzivat nejake DVD v buducnosti.
Predpokladam, ze recovery dvd spojazdni recovery partciiu, inak v tych mediach nevidim akykolvek iny zmysel. K ntb bola dodana instalacia win7 + dvd s drivermi.
Co sa tyka obnovy tej recovery particie, tak som zvedavy co za dvd mi dorazi, lebo v HP sami nevedeli ci to ich recovery dvd len nainstaluje nanovo windows alebo to aj obnovi recovery particiu do factory stavu.
tiež mám notebook HP a trápim sa s rozdelením partície C
je tam disk 500GB a je takto rozdelený:
celkom - voľných
C: System 451 - 413
D: RECOVERY 13,7- 1,96
E: HP TOOLS 99 - 92,7
cez program vo win7 - správa diskov som chcel rozdeliť a zmenšiť partíciu C napr. na 80GB a vytvoriť novú 370 GB.
problém mám v tom že správa diskov mi umožňuje rozdeliť disk len takto: C musí mať najmenej 244 GB tak tomuto nechápem prečo nemôže byť menší.
A potom ešte otázky novú partíciu by som mohol dať pod písmeno D a ostatné by som posunul o jedno ďalej. Je to možné alebo to celé zblbne.
díky
je tam disk 500GB a je takto rozdelený:
celkom - voľných
C: System 451 - 413
D: RECOVERY 13,7- 1,96
E: HP TOOLS 99 - 92,7
cez program vo win7 - správa diskov som chcel rozdeliť a zmenšiť partíciu C napr. na 80GB a vytvoriť novú 370 GB.
problém mám v tom že správa diskov mi umožňuje rozdeliť disk len takto: C musí mať najmenej 244 GB tak tomuto nechápem prečo nemôže byť menší.
A potom ešte otázky novú partíciu by som mohol dať pod písmeno D a ostatné by som posunul o jedno ďalej. Je to možné alebo to celé zblbne.
díky
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“