Díky za odpověď, ale u EC3M1E/BJ, se kterým jsem měl tu čest, vypnutí/zapnutí C3/C6 support na nějaké pískání prakticky nemělo vliv, jen vypnutí znamenalo vyšší otáčky ventilátoru, možná i to znatelnější kolísání. Někdy to prostě pískalo, ať byla fce zapnutá či nikoli, zejména při prakticky nulové zátěži, častěji při provozu na baterii a zejména pár minut po probuzení NB. Vliv také nemělo obsazování USB portů, jak tady bylo rovněž popisováno. U mého kusu bych to občasné pískání i přestál i bez skřípění zubů, nebýt toho jiného problému v podobě dementní regulace větráku, která sice není tak hrozná jako u F série, ale i tak pořád zfušovaná jak u nějaké ťamanské cetky za pár korun. Větrák reaguje asi na bůhví co, nejen na zátěž, protože mění otáčky mnohdy zcela beze smyslu a hlavně FURT.
Přikládám také odkaz na
vadu svého kusu na LCD, kde si všimněte "vlnění" u pravého okraje (jedná se o typický projev při zatlačení na LCD třeba prstem), které bylo patrné při sebemenších otřesech víka, tedy např. už při pouhém psaní na klávesnici na klíně. Nejprve na videu simuluji otřesy víka (poněkud více než bylo třeba, aby se to dalo na videu zpozorovat, i tak to bohužel příliš nevynikne, ale v reálu se nad tím podivovali i mí nepočítačoví členové rodiny), po střihu z dálky také ukazuji, že jemné zatlačení kdekoli na pravou část rámečku způsobilo opět otlaky na LCD v tom jednom konkrétním bodě (tentokrát hledejte mezi dvěmi světlými linkami obrázku na displeji). Něco tam zkrátka zezadu tlačilo na displej, otázkou je, co by to znamenalo pro panel samotný po čase ... možná nějaký vypálený flek, možná poškozené kontakty ... ale mě už je to jedno, už nehodlám dělat Sony nadále betatestera, ani dodatečnou výstupní kontrolu na své náklady a svůj zmařený čas.
U EC3 jsem měl také problémy zřejmě se softwarem od Sony, který někdy po probuzení ze spánku nebyl schopen změnit jas displeje, nešlo ovládat hlasitost, občas se to zmatečně vzpamatovalo, občas pomohl jedině restart. Také se mi stalo, že po probuzení naskočil displej v 4:3 rozlišení 1024x768 s černými pruhy nalevo a napravo a změnit to šlo leda po restartu
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
... pánové ze Sony, tudy opravdu ne.
Tento NB (tedy EC3) mi prošel rukami ze všech Sony NB nejrychleji (nejrychleji jsem se jej zbavil) a dokázal mi je zatím nejvíce znechutit. Provedení oproti řadě F je o dost slabší, ta má ale zase jiné bolesti v podobě pískání vetilátoru a zhruba více než dvojnásobné hlučnosti v zátěži - dle mého subjektivního dojmu. Nejvíce se mi dosud zamlouvala dnes už starší řada FW, bez pískání, s dobrým chlazením, navíc s kvalitním displejem, její majitelé mohou být právem šťastni. I když já jsem u ní měl bohužel problémy s vadnými pixely, ale jak zde na fóru sleduji, tak oproti F s premium panelem, kde není problém ani dvacka vadných bodů najednou, to byla opravdu ještě kvalita. Holt se Sony to jde asi z kopce, pro mne z toho vychází jediné možné resumé a sice MacBook Pro. Takže Sony sbohem v lepších časech, jestli tedy ještě nějaké příjdou.