Přidání druhého Hard-disku do Fujitsu Siemens Xi2528
-
HonzaT1
- občas něco napíše
Přidání druhého Hard-disku do Fujitsu Siemens Xi2528
Zde jsem našel pouze viz: https://forum.notebook.cz/view ... ght=xi2528.
Ale jak to tedy je? máte někdo tento 17 palcový notebook se dvěma hard disky? Kde doopravdy je ten druhý?
Ale jak to tedy je? máte někdo tento 17 palcový notebook se dvěma hard disky? Kde doopravdy je ten druhý?
-
MaTToS
- guru
Druhy disk pride vedla ramky - za ventilator vid. foto , treba dokupit 2x kabel a hdd bracket, hdd bracket/controller je male PCB ktore pride na samotny disk ktory sa vlozi tam do toho miesta vedla RAM za vetrakom a ten plosak sa kablikom spoji s doskou jeden kabel sirsi 30 pinovy do prazdneho konektora hned vedla disku a druhy kablik je dlhsi a nahradi taky 2cm dlhy kabel ktory je v 1diskovej verzii zapojeny v sata radici na fotke je to hned napravo vedla RAM slotu a sluzi na nieco ako terminator pri starych sietach aby radic vedel ze druhy disk je disabled proste daky taky cinsky oje.b
+ toto k tomu treba dokupit doska + dva kable
Ceny mozem pozret zajtra v cenniku .
+ toto k tomu treba dokupit doska + dva kable
Ceny mozem pozret zajtra v cenniku .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
-
HonzaT1
- občas něco napíše
Díky za odpověď. Tak to bude asi jednodušší použít externí Harddisk připojený přes e-sata konektor,když už ho notebook má. Může být takto připojený disk k notebooku stále? Jak se bude chovat při zapínání notebooku? Někde jsem četl,že ho notebook nenačte,nebo nepozná. Bude při nečinnosti muset e-sata konektor odpojovat?
-
MaTToS
- guru
Pri zapinani notebooku to bude vidno normalne aj v boot menu ako disk a mozes z neho dajmetomu bootovat system ... ale tak toto je uz normalne aj pre USB disk ze je pekne viditelny v boot menu a da sa z toho bootovat ,, problem s tym rozhodne nebude
Think service engineer .
Think service engineer .
-
HonzaT1
- občas něco napíše
-
MaTToS
- guru
v Esata konektore na tomto notebooku je priamo aj USBcko ale v tvojom pripade nevyuzitelne , specifikacia esata nezahrna napajanie disku takze rozhodne budes potrebovat disk strcit aj do USBcka z dôvodu napajania .
Dat disk dovnutra a vyviest von esata kabel si neviem dost dobre predstavit a nepride mi to ako dobre riesenie, budto si kup ten plosak s kablikmi a napoj to cez ten radic do dosky alebo nevymyslaj, tie diely stoja do 20 euro a do tej ceny stoji aj ramcek na HDD budto to napoj externe ale nekombinuj internu montaz + externe napajanie, kable by si von nevyviedol nijako okrem poskodenia krytu notebooku a je to hlupost takto a zvnutra sa na esata nenapojis bez zasahu do dosky a to taktiez neodporucam robit .
Dat disk dovnutra a vyviest von esata kabel si neviem dost dobre predstavit a nepride mi to ako dobre riesenie, budto si kup ten plosak s kablikmi a napoj to cez ten radic do dosky alebo nevymyslaj, tie diely stoja do 20 euro a do tej ceny stoji aj ramcek na HDD budto to napoj externe ale nekombinuj internu montaz + externe napajanie, kable by si von nevyviedol nijako okrem poskodenia krytu notebooku a je to hlupost takto a zvnutra sa na esata nenapojis bez zasahu do dosky a to taktiez neodporucam robit .
Think service engineer .
Think service engineer .
-
HonzaT1
- občas něco napíše
-
MaTToS
- guru
Nie ziadny eSata nepodporuje napajanie ... je to dane normou a hotovo .
Jedna sa tu ale o to ze vecsina notebookov z dôvodu setrenia miesta atd., ma jeden konektor kde z jednej strany je eSATA a zo strany opacnej je USB oznacenie to ma eSATAp prip. esata/USB ale ani toto nieje esata s napajanim ale je len obycajne vyuzitie miesta v konektore ktoremu je jedno ci tam strcis esata kabel alebo USB kabel a funguje aj jedno aj druhe .
Riesenim by bol kabel ktory by mal kontakty z oboch stran tzn. z vrchnej strany USB kontakty pre napajanie a zo strany spodnej eSata kontakty pre data ale taketo riesenie som standardne nevidel predavat takze skorej nie .
Videl som dodavat externe ramceky pre disk s eSATA+USB konektorom v jednom rovnako ako to je v noteboku eSATA + USB a k tomu specialny kabel ktory toto spajal a vtomto pripade to slo cez jeden kabel ale nieje to standardne riesenie no existuje taka moznost
Jedna sa tu ale o to ze vecsina notebookov z dôvodu setrenia miesta atd., ma jeden konektor kde z jednej strany je eSATA a zo strany opacnej je USB oznacenie to ma eSATAp prip. esata/USB ale ani toto nieje esata s napajanim ale je len obycajne vyuzitie miesta v konektore ktoremu je jedno ci tam strcis esata kabel alebo USB kabel a funguje aj jedno aj druhe .
Riesenim by bol kabel ktory by mal kontakty z oboch stran tzn. z vrchnej strany USB kontakty pre napajanie a zo strany spodnej eSata kontakty pre data ale taketo riesenie som standardne nevidel predavat takze skorej nie .
Videl som dodavat externe ramceky pre disk s eSATA+USB konektorom v jednom rovnako ako to je v noteboku eSATA + USB a k tomu specialny kabel ktory toto spajal a vtomto pripade to slo cez jeden kabel ale nieje to standardne riesenie no existuje taka moznost
Think service engineer .
Think service engineer .
-
HonzaT1
- občas něco napíše
-
HonzaT1
- občas něco napíše
-
MaTToS
- guru
Cenu disku si pozri v nejakom obchode lebo cez fujitsu to su trojnasobne ceny nez ceny v obchodoch ako alza atd., kablik + dosku ti zajtra pozrem v robote a objenas si to v ktoromkolvek autorizovanom servise, myslim ze v CR to je Kapsch a Cesky servis ...
U nas na slovensku tie diely vieme zasielat aj kurierom UPS na dobierku take predpokladam ze v CR by to fungovalo obdobne , a prihlasenie disku nieje ziaden probem, strcis to tam, zapnes to a vo windowse kliknes pravym na tento pocitac a das spravovat - manage a tam sprava diskov a vyhodi ti to tabulku ze treba zinicializovat disk a potom uz len kliknes pravym na ten riadok s volnym miestom na disku a das vytvorit novu particiu, zvezok alebo ako to tam bude pomenovane .
U nas na slovensku tie diely vieme zasielat aj kurierom UPS na dobierku take predpokladam ze v CR by to fungovalo obdobne , a prihlasenie disku nieje ziaden probem, strcis to tam, zapnes to a vo windowse kliknes pravym na tento pocitac a das spravovat - manage a tam sprava diskov a vyhodi ti to tabulku ze treba zinicializovat disk a potom uz len kliknes pravym na ten riadok s volnym miestom na disku a das vytvorit novu particiu, zvezok alebo ako to tam bude pomenovane .
Think service engineer .
Think service engineer .
-
HonzaT1
- občas něco napíše