Mam F13 cca tyden.
Veci co vadi:
Vetrak
Je hlucnej! Jedina sance jak ho umlcet je zapnout profil "Silent mode" (snizi to vykon CPU) v Vaio Control center a i tak je nekdy slyset dost, i pri minimalni zatezi, jako je psani tohodle prispevku. Pri prepnuti do "Balanced" nebo "Performance" to Vaio automaticky nakopne a to uz je pak takovej malej tryskac pod rukama. Me osobne to pomerne dost vadi, hlavne pri prehravani filmu v tichych pasazich mate na pozadi huceni... na to ze ntb je mimo jine urcen na filmy... Je to sice i7, ale i tak by slo urcite udelat vetrak mene hlucny... zde ani neni poradne citit vyfuk vzdychu, ale huceni ano. Na obranu zas nutno dodat ze NTB se nezahriva ani pri vetsim vykonu (aspon zatim)
Zvlastni je, ze pokud clovek podrzi napr Spiku dolu nebo jinou klavesu, tak otazky vetraku jdou este niz! Se skoro az zastavi.
Posledni dobou mam zacinam mit strach ze vsecho od SONY co ma vetrak. PS3 Slim porizena na zacatku roku, to je taky jeden "tichej"multimedialni pristroj...
Krom toho jsem zaznamenal i jakysi vysokofrekvencni zvuk... je to takovy jemny piskot. Ne moc silny, ale kdyz se clovek na nej zameri tak je slyset dobre pri praci na NTB... bude asi to co"na forech oznacuji "morzeovkou"
Display
Je to matne full HD 1920x1080. Melo by se jednat o Premium verzi. Fakt peknej kousek a nepozoruju na nem skoro zadny LightBleed. To se jen tak u NTB nevidi. Barvy mi prijdou dobre. Nezkousel jsem nijak menit nebo kalibrovat.
Co, ale pozoruju jsou vadne pixely. Napocital jsem cca 14~20. Vsechny svitej zelene/bile. Nektere vic jine mene... lidem co jsou tolerantnejsi nebo tak peclive nstuduji obrazovku to mozna vadit nebude nebo si toho ani nevsimnou. Pri tak velkem rozliseni na 16.4" jsou body opravdu male, ale jsou tam. Cela "souhvezdi"... -_- Nejlepe jsou pozorovatelne na tmavem/cernem pozadi za tmy v mistnosti. Za svetla a za dne nektere nemusi bejt tolik patrne.
Navic maj displaye este jednu vadu? Na spodu je po cele delce cca 5mm horizontalni pruh/tmavsi zona! Vsiml jsem si toho az pri fullscreen prehravani videa. Normalne je to schovane za Windows barem (nebo jinym), takze si toho clovek bezne nevsimne, ale pokud bar schovate a date bile pozadi nebo je ve filmu svetlejsi obraz, je onen pruh patrny. Bohuzel to vypada na vadu minimalne rady F. Vsiml jsem si to na nekterych zaberech Vaio F na YouTube a rovnez jsem se byl podivat na jeden predvadeci model v Sony Centru (meli tam tusim jeste F12, protoze mela pogumovanou cast pod ruce) a ten mel taky.
Na to same se ptaji i nekteri uzivatele jineho fora. Zde jeden z nich i nafotil obrazovku
http://forum.notebookreview.com/attachm ... g_4964.jpg
Pokud nekdo vlastnite NTB z teto rady a nebo mate blizko nejaky showroom, tak napiste, zda ho tam mate/maji taky.
I/O ledka
Ackoliv barevne nezapada do zbytku informacnich led, tak mi umisteni prijde sikovne a pohodlne se zapina. Jelikoz je ale na strane, tak se asi u SONY bali, ze by jste nevideli, jestli sviti zelene(zapnuto) nebo blika oranzove(sleep) nebo nesviti vubec. Tak umistili na horni/zadni stranu jakysi prouzek, krety barvu zobrazuje i tam. A zde je zasadni to "zadni". Vubec nechapu proc musi jit az na zadni cast valce... vysledek je pak to, ze se vam celou dobu odrazi na ramu lcd. Opet pomerne neprijemne pri sledovani filmu, ale rozhodne ani zdaleka ne tak jako ten hluk.
No a ve sleep modu ledka/tlacitko oranzove blika ^^ Coz je sice efektni, ale v noci pri usinani apd nekterym lidem muze vadit.
Mechanika
Ne moc pohodlne se otevira. Tlacitko umistene klaiscky na mechanice je potreba zmacknout silneji. Tim rovnez dojde vzdy k jemnemu zatlaceni supliku mechaniky. Opravdu bych zde ocenil eject tlacitko podobne jako na mensi rade Z. Je zde tolik mista a navic by to bylo prakticke.
Kvuli dodrzeni designu, je suplik soucasti prave hrany a bohuzel i spodni casti. Z nejakeho duvodu se mechanika schovava asi az po 3cm, takze pokud prenasite NTB, tak na prave strane chytate presne za celou mechaniku...
Snimac svetla
Kvuli uspore obrazovky, je uprostred ntb nainstalovan snimac okolniho svetla, jenz reguluje jasnost podsviceni. To je faj az do momentu kdy opet prijdou na radu filmy. Jelikoz je snimac pod LCD tak reaguje i na svetlo z nej... tim jak se meni obraz a svetla ve filmu se meni i podsviceni... takze lepsi vypnout
Dodany a nedodany software
Sony jako vzdy (v CR) nedodava instalacni CD/DVD. Udelej si sam pomoci recovery... No, ale velmi radi vam naserviruji spousty nepotrebnych aplikaci a zkusebnich verzi vsemozneho softu, jenz clovek pak musi odinstalovat nebo udelat vlastni cistou instalaci.
Barva
Jak na potvoru rada F13 v CR zatim k dostani jen v bezne cerne, coz je takova seda. Premium black nebo stribrna v teto sestave by byla daleko lepsi
Krom vyse uvedenych veci uz NTB neni co vytknout, ba naopak, vse ostatni je velmi podarene, at uz jde o vykon, konstrukci nebo design. Takze spis zamrzi, ze takove "zbytecnosti" celkovy dojem kazi.
Osobne zvazuju reklamaci kvuli pixelum a tomu pruhu na spodu LCD... jen nevim jak se k tomu reklamace postavi, pokud je situace stejna u cele rady... zas neni to netbook za par korun... tak nejakou uroven od toho ocekavam.