Prodloužení záruky

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Janek20

Prodloužení záruky

Příspěvekod Janek20 » 23 říj 2010 22:52

Dobrý večer, mám zakoupenou prodlouženou záruku na produkt HP Probook 6545b na 3 roky. Nevíte někdo jakým způsobem se provádí ta elektronická registrace? Co je vše třeba uvést a kde? Kde mám hledat číslo té záruky, nebo je ta záruka nazaná přímo výrobním číslem? Byla objednávána současně s notebookem. Ještě jedna věc, HP dává záruku standard 1 rok, ale u nás platí 2 roky ne(tzv. zákonná záruka)? Děkuji předem.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 24 říj 2010 11:53

Zakonne:
Pre spotrebitela (kupuje to fyzicka osoba - nepodnikatel) - 2 roky.
Pre ostatnych (kupuje to napr. fyzicka osoba - podnikatel alebo firma, proste na ICO) - zakonna zaruka neexistuje, je to na dohode; tu dava HP 1 rok.

Ad registracia rozsirenia:
Notebook bol kupeny v obchode ako skladovka alebo ako konfigurovatelna zostava cez Topconfig?
- Ak ako skladovka, tak:
e-mailom ma prist link, na ktorom sa dane rozsirenie aktivuje. Ak neprislo, kontaktuj predajcu ktory je povinny ti ho bud preposlat, alebo ho za teba registrovat.
- Ak ako Top Config, tak:
rozsirenie je zaregistrovane uz od vyroby.

Pre info:
Ak to je pisane na spotrebitela, tak 3ti rok (teda to rozsirenie) sa vztahuje len na bezplatnu opravu a bezplatne nahradne diely, nemas moznost ziadat vratenie penazi. Je to plne legalne, kedze sa nejedna o "predlzenie zaruky", ale iba o dokupenie bezplatneho servisu a nahradnych dielov.

C

Janek20

Příspěvekod Janek20 » 24 říj 2010 16:38

Díky. Koupeno jako komplet se zárukou přes internet. Toto je ta záruka http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 . Už jsem psal do obchodu, jak a co mám udělat, tak uvidím co napíší.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 24 říj 2010 17:27

Takze skladovka, kedze rozsirenie ma vlastny part number.

Mas este jednu moznost - http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... eId=321957
zadas tam tvoje S/N a P/N a zistis, ci bolo rozsirenie zaregistrovane alebo nie. Ak nie, tak im zavolaj.

C

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“