Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem svého notebooku. Do nynější doby (cca 5 let) jsem měl notebook Acer Aspire 3020, jenže se mě pomalu rozpadá kloub u otáčení displeje. Takže nyní vybírám nový notebook.
Požadavky:
- notebook budu používat převážně pro podnikání (projekční činnost ve stavebnictví)
- používaný software MS Office, internet, ArchiCAD, Ansys ( poslední dva programy jsou graficky náročnější) a ostatní běžné aplikace (sledování filmu, poslech hudby apod), hry ne
- nutná vysoká kvalita zpracování notebooku a nízká váha (časté cestování)
- tichý chod při běžné práci (dobře řešené chlazení)
- displej 15,6" a matný (jinak budu mít externí monitor pro projektování, určitě je to nutné)
- výdrž na baterii (4 hodiny)
Mám zálusk na Lenovo ThinkPad T510 (z té vyšší cenové kategorie) nebo na Lenovo ThinkPad L512 (nižší cena). Chtěl bych poprosit zda má někdo zkušenosti z těmito typy notebooků, zda by mi je na moje požadavky doporučil (nevím zda mám více vkyzainvestovat do notebooku Téčkového nebo zda postačí na zmíněné požada Lkový notebook Lenovo) nebo zda by mi doporučil případně i jiný typ notebooku.
A ještě bych potřeboval poradit jaká grafická karta je nutná pro CAD aplikace.
Děkuji
Notebook Lenovo ThinkPad
Já bych volil Tčko s dokovací stanicí a externím monitorem.
Grafika vhodná na náročnější CADy je např. Quadro od Nvidie či FireGL od ATI, což T510 splňuje.
edit: o té certifikaci pouze u FX řady jsem nevěděl. Omlouvám se za mystifikaci
Grafika vhodná na náročnější CADy je např. Quadro od Nvidie či FireGL od ATI, což T510 splňuje.
edit: o té certifikaci pouze u FX řady jsem nevěděl. Omlouvám se za mystifikaci

Naposledy upravil(a) 9z9 dne 24 říj 2010 13:58, celkem upraveno 1 x.
Lenovo T430s | i5 2.6GHz | 8 GB RAM | 180 GB SSD
Nvidia Quadro NVS 3100 je len obycajna premenovana Geforce 310M. optimalizacie a certifikaciu na CAD maju az Nvidie Quadro FX.
Miesto L512 by som odporucil skor HP 6550b, ktory ma pevnejsie sasi, ATI HD 540v, ktora ma v CADoch slusny vykon (ale chyba jej certifikacia) a kvalitnejsi hires displej. Miesto T510 sa na CAD hodi skor HP 8540w alebo drahsie Lenovo W510, pokial chces hodne odolne sasi a vysoky vykon.
Miesto L512 by som odporucil skor HP 6550b, ktory ma pevnejsie sasi, ATI HD 540v, ktora ma v CADoch slusny vykon (ale chyba jej certifikacia) a kvalitnejsi hires displej. Miesto T510 sa na CAD hodi skor HP 8540w alebo drahsie Lenovo W510, pokial chces hodne odolne sasi a vysoky vykon.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Je tedy tento typ T510 vhodný na CAD aplikace, podle mě to nemusí mít špičkovou grafiku, stačilo by mi, abych rozjel 3D modely v archicadu (nic náročnějšího, jde o modely 3D domků pro představu klienta, nejsem architekt, nebudou žádné speciální a detailní prvky stavby a okolí).
Spíše se zaměřuji na tichý chod (poučen od acerů, kdy mi hučí jak vysavač) a posléze na kvalitu zpracování (měl by mít odolnost při častém přenášení).
Spíše se zaměřuji na tichý chod (poučen od acerů, kdy mi hučí jak vysavač) a posléze na kvalitu zpracování (měl by mít odolnost při častém přenášení).
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jestliže jsi předtím dělal na Aspire 3020, bude jakákoli dedikovaná grafika NVIDIA/ATI dostatečně rychlá (resp. rychlejší), takže neměj obav, že by ti tam tvé projekty neběžely.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“