Rozbitý displej? Co s tím...
vodorovne cary pres lcd
Zdravim,
mam pres lcd dve vodorovne cary, pravdepodobne se jedna o tzv. line defect. da se tato vada nejak odstranit? jedna se o stary asus a3h. nejprve byla cara jen jedna, nyni jsou dve. V zavislosti na manipulaci s lcd (otevirani a zavirani nb) cary mizeji. nekdy se to da nastavit tak ze je videt pouze jedna. zkousel jsem kryt lcd rozebrat a odizolovat spoje v klubu nb. zjistl jsem, ze pokud se panty nedotykaji, cary nejsou. nicmene se mi nepodarilo to nijak vyresit. jakmile panty spojim, cary jsou zpet
diky
mam pres lcd dve vodorovne cary, pravdepodobne se jedna o tzv. line defect. da se tato vada nejak odstranit? jedna se o stary asus a3h. nejprve byla cara jen jedna, nyni jsou dve. V zavislosti na manipulaci s lcd (otevirani a zavirani nb) cary mizeji. nekdy se to da nastavit tak ze je videt pouze jedna. zkousel jsem kryt lcd rozebrat a odizolovat spoje v klubu nb. zjistl jsem, ze pokud se panty nedotykaji, cary nejsou. nicmene se mi nepodarilo to nijak vyresit. jakmile panty spojim, cary jsou zpet
diky
Kompatibilni 15´´ displeye
Zdravim! Zde zverejneny seznam kopatibilnich 15,4´´ displeyu je dokonaly! ))
Mam Acer Travelmate 4650 s 15´´ displeyem - rozbitym pochopitelne
Nenasel by se podobne dokonaly seznam pro 15´´ displeye? Pleeeeease!
Mam Acer Travelmate 4650 s 15´´ displeyem - rozbitym pochopitelne
Nenasel by se podobne dokonaly seznam pro 15´´ displeye? Pleeeeease!
Re: vodorovne cary pres lcd
zenith009 píše:Zdravim,
diky
Zdravím. Měl jsem podobný problém. Nejspíš máš uvolněné spoje, které jsou z LCD displaye do toho plošnýho spoje co je hned za LCD. Vyřešil jsem to tím způsobem, že jsem sundal tu ochrannou folii a přelepil pevnou a širokou páskou přes ty kontakty, které jsou na tý desce. A od tý doby to už běží bez problémů . Mě to reagovalo předtím reagovalo na to, že když jsem zmáčkl určité body na displeji, tak to přestalo a bylo to v pohodě . Oprava za 10 kč a cca půl hoďky práce . A v servise po mě chtěli 3000 za nový LCD? protože to původní "NELZE" opravit . A kecali
Asus EEE 1201HA
Ahoj, mám prasklý display na Asus EEE 1201HA - asi jsem si ho rozšlápla, mám dva malý prcky a fakt nevim, co dělám, kam šlapu...Je sice v záruce, ale nedělám si naději
Můžete mi poradit, jak to vyřešit jinak, než to zanést do opravny? Jen orientačně jsem našla, že by oprava vyšla tak na 5 tisíc a to nemám...Poradíte?
Můžete mi poradit, jak to vyřešit jinak, než to zanést do opravny? Jen orientačně jsem našla, že by oprava vyšla tak na 5 tisíc a to nemám...Poradíte?
Asus EEE 1201HA
LCD se da poridit z nemecka, nebo anglie, (neplati se clo, ani DPH) nejlevneji za cca 2300,- ...Ale osobne bych to sveril servisu, staci jedno pismenko a jsi na jinym LCD a potom je to k nicemu, vyhozene penize..Jenze v pripade servisu musis pocitat jeste s montazi, takze bych cenu opravy videl na takovych , no u nas v CR 4 tisice..bohuzel..
Re: Rozbitý displej? Co s tím...
Zdravím, a náhodou nevieš aký iný display by pasoval doo tosihy U500?trebars nejaky asus atď...
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Jedno zjisteni pri testovani ruznych CCFL LCD v ruznych noteboocich - kombinovat lze prakticky vse se vsim a to vcetne uhlopricek (otazkou je, do jake miry je to vyuzitelne).
Priklad:
v Acer Extensa 7620g (original LCD 17" WXGA+ 1440x900) funguje napr.
- 15,4" WUXGA 1920x1200 z Lenovo Thinkpad T61p
- 14,1" WXGA+ 1440x900 z Dell Latitude D620
- vsechny mozny 15,4" s WXGA a WXGA+ z notebooku Acer, Asus, Fujitsu Siemens, HP, Barbone Tomahawk, VBI Compal FL90 atd.
- 14,1" WXGA 1280x800 z HP 6710b
- 14,1" SXGA+ 1400x1050 z IBM Thinkpad T42p
- 15" XGA 1024x768 z HP nx6110
- 17" WUXGA 1920x1200 z DELL 9400
- a dalsi
Prvni problem, na ktery jsem narazil, je vymena LCD v nekterych DELL-ech typu Inspiron 1505, u kterych nove vlozeny LCD (z jineho notebooku nez DELL-u) nemel spravne EDID data a neslo tedy nastavit nativni rozliseni. I tak je ale vymena mozna, pouze podstatne slozitejsi (nutno provest flash EEPROM v elektronice LCD).
Druhy problem je s LCD v noteboocich IBM Lenovo Thinkpad T60 (a nejspis i R60). Ty totiz nemaji EEPROM s EDID (EDID je v jejich pripade soucasti BIOS-u) a tudiz pri jejich nahrazeni LCD bez kompatibilni EDID je obraz "interlaced" a nelze nastavit nativni rozliseni. I tak ale existuje pomoc - opet zalozena na flashnuti EEPROM - viz.napr. http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=2&t=82149 .
Pokud by nekdo potreboval s vyberem popr.vymenou LCD pomoct, muzete se na me bez obav obratit
Priklad:
v Acer Extensa 7620g (original LCD 17" WXGA+ 1440x900) funguje napr.
- 15,4" WUXGA 1920x1200 z Lenovo Thinkpad T61p
- 14,1" WXGA+ 1440x900 z Dell Latitude D620
- vsechny mozny 15,4" s WXGA a WXGA+ z notebooku Acer, Asus, Fujitsu Siemens, HP, Barbone Tomahawk, VBI Compal FL90 atd.
- 14,1" WXGA 1280x800 z HP 6710b
- 14,1" SXGA+ 1400x1050 z IBM Thinkpad T42p
- 15" XGA 1024x768 z HP nx6110
- 17" WUXGA 1920x1200 z DELL 9400
- a dalsi
Prvni problem, na ktery jsem narazil, je vymena LCD v nekterych DELL-ech typu Inspiron 1505, u kterych nove vlozeny LCD (z jineho notebooku nez DELL-u) nemel spravne EDID data a neslo tedy nastavit nativni rozliseni. I tak je ale vymena mozna, pouze podstatne slozitejsi (nutno provest flash EEPROM v elektronice LCD).
Druhy problem je s LCD v noteboocich IBM Lenovo Thinkpad T60 (a nejspis i R60). Ty totiz nemaji EEPROM s EDID (EDID je v jejich pripade soucasti BIOS-u) a tudiz pri jejich nahrazeni LCD bez kompatibilni EDID je obraz "interlaced" a nelze nastavit nativni rozliseni. I tak ale existuje pomoc - opet zalozena na flashnuti EEPROM - viz.napr. http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=2&t=82149 .
Pokud by nekdo potreboval s vyberem popr.vymenou LCD pomoct, muzete se na me bez obav obratit
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
To by ma zaujmalo či je to také "jednoduché" aj v prípade, že by si niekto chcel v skladačkových notebookoch (v prípade nutnosti zo stejnou quadro grafikou ako v Elitebookoch) vymeniť TN displej za IPS Dreamcolor.
Čítal som, že HP Elitebooky majú narozdiel od Precisionov na 10bitové displeje napojený 8bitový prevodník/inverter takže defacto Dreamcolor displej naplno nevyužívajú.
Divné mi to príde hlavne s toho dôvodu, že keby to bola pravda, mohly už dávno a ako jediný HP v Elitebookoch poskytnúť IPS displej s širokým gamutom a zároveň prepínanie grafík, ktoré Dell u Precisionov, ktoré idú na plných 10bitov na subpixel do príchodu integrovaných grafík zvládajúcich zobrazovať miliardu farieb dať nemôže (teda keď sa nechce vydať cestou HP tj. redukcia farebnej hĺbky v prospech lepšej interoperability súčiastok a tým pádom možnosti poskytnúť lepšie ceny pre hromadne vyrábané súčiastky a dať možnosť natvrdo vynútiť v BIOSe dedikovanú grafiku, alebo hodiť prepínač ako majú notebooky od Sony pre lepšiu kompaktibilitu nieje zase taký problém).
Nakoľko sú skladačky napr. s Nemecka podstatne lacnejšie pri stejnom výkone, ale stále naštandartne spracované (oproti Elitebookom majú vyššie rady viac chaldiacich orkuhov) mohol by byť o to vcelku záujem medzi pokročilými užívateľmi, čo znovu kladie otázku, kde je ten pes zakopaný.
Čítal som, že HP Elitebooky majú narozdiel od Precisionov na 10bitové displeje napojený 8bitový prevodník/inverter takže defacto Dreamcolor displej naplno nevyužívajú.
Divné mi to príde hlavne s toho dôvodu, že keby to bola pravda, mohly už dávno a ako jediný HP v Elitebookoch poskytnúť IPS displej s širokým gamutom a zároveň prepínanie grafík, ktoré Dell u Precisionov, ktoré idú na plných 10bitov na subpixel do príchodu integrovaných grafík zvládajúcich zobrazovať miliardu farieb dať nemôže (teda keď sa nechce vydať cestou HP tj. redukcia farebnej hĺbky v prospech lepšej interoperability súčiastok a tým pádom možnosti poskytnúť lepšie ceny pre hromadne vyrábané súčiastky a dať možnosť natvrdo vynútiť v BIOSe dedikovanú grafiku, alebo hodiť prepínač ako majú notebooky od Sony pre lepšiu kompaktibilitu nieje zase taký problém).
Nakoľko sú skladačky napr. s Nemecka podstatne lacnejšie pri stejnom výkone, ale stále naštandartne spracované (oproti Elitebookom majú vyššie rady viac chaldiacich orkuhov) mohol by byť o to vcelku záujem medzi pokročilými užívateľmi, čo znovu kladie otázku, kde je ten pes zakopaný.
Acer Travelmate B115(2015+)
Dell Alienware 18(2014+)
Dell XPS M1710(2007+)
Logitech Daedalus(2015+)
Logitech Performance MX (2015+)
Razer DiamondBack(2005-2014)
Dell Alienware 18(2014+)
Dell XPS M1710(2007+)
Logitech Daedalus(2015+)
Logitech Performance MX (2015+)
Razer DiamondBack(2005-2014)
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ionor: To pochopitelně nepůjde, protože IPS panely z Precisionů a EliteBooků mají připojení pomocí interního DisplayPortu s odpovídající barevnou přesností (kterou IGP dané generace neumí generovat).
V recenzích na notebook.cz to bylo vysvětlené, že existují vlastně dva typy základních desek, takže když si nakonfiguruješ třeba Precision s IPS, neplatíš jen za displej, ale také za jinou základní desku.
EDIT: To s převodníkem v elitebooku máš odkud?
V recenzích na notebook.cz to bylo vysvětlené, že existují vlastně dva typy základních desek, takže když si nakonfiguruješ třeba Precision s IPS, neplatíš jen za displej, ale také za jinou základní desku.
EDIT: To s převodníkem v elitebooku máš odkud?
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)