Výběr nového notebooku

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
pitynka
občas něco napíše

Výběr nového notebooku

Příspěvekod pitynka » 17 črc 2007 22:59

Ahoj, potřebovala bych poradiť s výběrem nového notebooku. Momentálně mám Acer Aspire 1520, no začínají se objevovat nějaké problémy s chlazením a příliš vysokou teplotou. Proto pomalu začínám uvažovat o novém notebooku. Nový Acer už nechci - mám zlé zkušenosti se servisem a za 2 roky jsem ho tam měla 3x. No, hledám nějaký s podobnými parametry.
Notebook chci hlavně používat na net, úprava fotografií, koukání a přepalování filmů. Nechci tam Vistu ale XP. Cenově tak maximálně 25 tisíc.
Nechci ho přenášet - notebook volím jenom z nedostatku místa doma. :)
Předem díky za rady.

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 17 črc 2007 23:13

Ahoj...

Pokud by jsi nechtěla už nic, co je trošičku teplejší, tak nevol značku Asus, pač tam je to vyhlášené :) Nová řada Aceru je prý ale povedená (takže bych to zas tak 100% nezavrhoval...)

Pokud by jsi měla k dispozici 25t Kč bez DPH, tak bych Ti doporučoval např. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47477 IBM Lenovo ThinkPad R61 - velmi kvalitní šasi, chlazení atd... I když je zbytečné mít 14,1", když s tím nebudeš cestovat...

Velmi povedené jsou také ntb HP - zde je malý výběr...

Jinak z Visty můžeš downgradovat na XPčka (bezplatně) pokud máš Vista Business a vyšší :wink:
Dell Latitude XT

pitynka
občas něco napíše

Příspěvekod pitynka » 17 črc 2007 23:21

Díky moc. A ješte bych se chtěla zeptat jaká grafická karta je lepší ?
nVidia GeForce Go7200 nebo Intel GMA 3100.
A který typ procesoru je nejlepší?
Díky. :)

In-Quisitor
píše často

Příspěvekod In-Quisitor » 17 črc 2007 23:28

Rozhodně GeForce - viz. test grafik

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html
A který z procesorů je nejlepší :) těžká odpověď.. Já bych volil C2D

Tom_bo
píše často

Re: Výběr nového notebooku

Příspěvekod Tom_bo » 17 črc 2007 23:30

pitynka píše:Ahoj, potřebovala bych poradiť s výběrem nového notebooku. Momentálně mám Acer Aspire 1520, no začínají se objevovat nějaké problémy s chlazením a příliš vysokou teplotou

ne ze bych chtel nejak strourat ale zkousela jsi ho protahnout vysavacem :lol: muzy byt jen zasranej prachem a pak staci bud vysavac nebo sikovnej kamos kterej ti ho vycisti a notebook pak vesele funguje dal ...a neni treba kupovat novej :P

jinak ja bych doporucil neco s Core2 resp. Centrinem ty se tolik nehrejou

Georgij
občas něco napíše

Příspěvekod Georgij » 17 črc 2007 23:31

Rozhodne je vykonejsi dedikovana GK, ve Tvem pripade Nvidia 7200, ovsem rozdil tam nebude az tolik znatelny a pokud potrebujes vydrz notebooku, tak zvol spis GMA X3100
Kdo jinemu jamu bagr, sam do ni Mamut...

pitynka
občas něco napíše

Příspěvekod pitynka » 17 črc 2007 23:38

Vysavačem už jsem to zkoušela. :lol: A bohužel, žádný šikovný kamoš není.
A když ho dám do servisu, tak ho tam budu mít minimálně měsíc a já notebook potřebuji k práci.

Každopádně díky za tipy. :)

In-Quisitor
píše často

Re: Výběr nového notebooku

Příspěvekod In-Quisitor » 17 črc 2007 23:42

Tom_bo píše:
pitynka píše:Ahoj, potřebovala bych poradiť s výběrem nového notebooku. Momentálně mám Acer Aspire 1520, no začínají se objevovat nějaké problémy s chlazením a příliš vysokou teplotou

ne ze bych chtel nejak strourat ale zkousela jsi ho protahnout vysavacem :lol: muzy byt jen zasranej prachem a pak staci bud vysavac nebo sikovnej kamos kterej ti ho vycisti a notebook pak vesele funguje dal ...a neni treba kupovat novej :P

jinak ja bych doporucil neco s Core2 resp. Centrinem ty se tolik nehrejou

S tím "profouknutím" musím jen souhlasit. Taky mám Acer Travelmate.. Začal dost hlučet větráček... dal jsem ho vyčistit do prodejny... vyčistili.... žádná sláva, pořád hlučel..... před pár dny jsem udělal následující - přiložil jsem ústa k místu, kudy se nasává vzduch a parkrát z plných plic do toho foukl až z ntb letělo tolik prachu, že jsem to neviděl... Pročistil jsem hdd (promazal) a teď jede jako hodinky, a to jsem s ním měl taky problémy s přehříváním a hlukem.... no zkus :)

pitynka
občas něco napíše

Příspěvekod pitynka » 17 črc 2007 23:45

Díky, ještě jednou vyzkouším. :)

In-Quisitor
píše často

Příspěvekod In-Quisitor » 17 črc 2007 23:48

Ale opatrně... moc do toho nenaprskat, jestli budeš zkoušet mou metodu, ono by to pak nemuselo jet vůbec... :) :wink:

Bananik
píše často

Příspěvekod Bananik » 17 črc 2007 23:49

Asi trosku divny nazor, ale len ma to tak napadlo tak dufam, ze ma tu neukamenujete :)
Ked si spominala, ze si ho mala v servise 3 krat, a teraz ho tam nechces davat, tak ho tam daj, bude to 4 krat a odstup od kupnej zmluvy. :lol:

Georgij
občas něco napíše

Příspěvekod Georgij » 17 črc 2007 23:52

To Bananik: Jenze sama pise ze za 2 roky tam byl trikrat, z cehoz by se dalo odhadovat ze standartni zaruka uz neni.
Kdo jinemu jamu bagr, sam do ni Mamut...

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 18 črc 2007 00:11

pitynka píše:Vysavačem už jsem to zkoušela. :lol: A bohužel, žádný šikovný kamoš není.
A když ho dám do servisu, tak ho tam budu mít minimálně měsíc a já notebook potřebuji k práci.

První část zní značně dvojsmyslně :lol: :lol: Ale to tu nebudem řešit :roll:

Pokud by jsi do budoucna ráda měla max. 2dny ntb out, tak bych doporučoval nějaký Dell s Next Business Day zárukou... (že po telefon si objednáš servisního technika, který za tebou přijede a poradí popř. vymění :roll: ) Do 25ti se určitě dá najít nějaký fajnový 15,4" - tento je z promo nabídky :)
Dell Latitude XT

pitynka
občas něco napíše

Příspěvekod pitynka » 18 črc 2007 20:02

:D

Tak bohužel už mám po záruce, takže odstoupení od smlouvy není reálné. Můj známy taky odstoupil od smlouvy u Aceru a než se to všechno vyřídilo, tak byl 9 týdnů bez notebooku. :evil:

Ten Dell vypadá zajímavě. Díky za tip.
:)

Tom_bo
píše často

Příspěvekod Tom_bo » 18 črc 2007 20:34

pitynka píše:Vysavačem už jsem to zkoušela. :lol: A bohužel, žádný šikovný kamoš není.

tak pak je moznost jeste najit si navod - rozebrat a vycistit to sama neni na tom moc co pokazit :P

Zpět na „Jaký vybrat notebook“