Takže abychom to zase posunuli správným směrem:
Já jsem teď ve 4. ročníku na výšce. To znamená ještě budu studovat nějaký rok a půl, s erasmem možná dva a půl. Takže hledám něco, co mi pomůže překlednout ty cca 3 roky.
Jakožto student si na něm ještě občas rád něco zahraju, ale rozhodně už teď nemám tolik času, abych na něm jen hrál. To bych si koupil klasický stolní. Když toho mám všeho plné zuby, tak si pustím něco staršího, většinou strategického. (Football manager 2011, Empire total war, starcraft). Já opravdu nepotřebuju žádný úžasný výkon kvůli her.
Chci si na něm pustit film ve vlaku a rád bych, aby mi tu 3 hodinovou cestu domů vydržel. Důvodem vyššího výkonu je spíš fakt, aby noťas ty 3 roky nějak výrazně nezaostával a dalo se na něm normálně pracovat. Můj současný (Asus F3ke) byl v té době jeden z výkonnějších a 3 roky se na něm dalo dělat téměř cokoliv. Teď už je to čtrvtým rokem, co ho mám a stavá se z něj pomalu dědeček. Proto hledám něco, co by jej nahradilo.
Za těch pár let jsem se z kolejí poučil, že Acer opravdu radši ne. Z vlastní zkušenosti potom vyplynula ta 13" jako ideální velikost. Už mě nebaví pořád tahat 15".
Já prostě hledám něco na ty 3 roky (nějaký přechod), co ještě nebude klasický business notebook a zároveň to nemusí být ani vyloženě herní záležitost. Taky jsem přišel na to, že dobré dílenské zpracování není vůbec špatná věc a že se do něj vyplatí investovat. (Měsíc bez notebooku by bylo na kolejích utrpení.) Proto tak prosazuji Lenovo nebo Toshibu.
Jinak Apple bohužel nemůžu počítat mezi kandidáty, protože ten notebook budu kupovat od známého z velkoskladu, tudíž levněji, a on Apply nemá. Jinak by to byla asi jasná volba. Po slevě od známého a odpočtu dph se potom dostanu na rozumnou cenu, kterou jsem do něj ochotný investovat. Proto byl ten počáteční limit relativně vysoký.
Tím Vaiem si nejsem moc jistý. Je to už 14" a výdrž baterie je 4h. Otázkou potom je kolik vydrží třeba při sledování filmu ve vlaku. Všichni víme, že hodnoty zveřejněné v eshopech jsou spíše maximální než průměrné. Každopádně děkuji za tip, určitě si o něm ještě něco přečtu.
Všem děkuji za rady a zkušenosti. Postupně se mi to všechno začíná srovnávat.
Vy by jste šli spíše do low-endové ATiny než Nvidie?
(Doufám, že jsem se moc nerozepsal a bude se vám to chtít číst.. )
13" notebook do 25tis
-
- píše často
Prakticky mezi nima není rozdíl. Ještě mě napadl tenhle HP Pro book
HP ProBook 4320s, 13.3" AG LED, Core i3 370M, 4GB DDR3, Radeon HD5470 512MB, 500GB, DVD±RW, WF, BT, W7H + brašna
HD 5470 opět výkonově odpovídá 310m. Je to všechno dost na jedno brdo, samá integrovaná intelovská grafika, nebo něco jako výše jmenovaný +/- pár zanedbatelnejch procent výkonu.
HP ProBook 4320s, 13.3" AG LED, Core i3 370M, 4GB DDR3, Radeon HD5470 512MB, 500GB, DVD±RW, WF, BT, W7H + brašna
HD 5470 opět výkonově odpovídá 310m. Je to všechno dost na jedno brdo, samá integrovaná intelovská grafika, nebo něco jako výše jmenovaný +/- pár zanedbatelnejch procent výkonu.
Pokud si koupíš ten 3820TG tak si k němu dokup ještě rozšíření záruky:
http://www.alza.cz/acer-rozsireni-zaruky-pro-d86546.htm
a neřeš to servisák přijede k tobě, takže opravu bys měl mít pod kontrolou... A pořád to máš celkem do 25 000Kč.
Na druhou stranu jsem zatím nikde nečetl že by s Acer on-site zárukou měl někdo osobní zkušenost - buď funguje tak dobře že není třeba o tom diskutovat nebo si to nikdo nepořizuje... (jo a prodává se i na 4 roky - http://www.alza.cz/acer-rozsireni-zaruk ... 191721.htm ).
http://www.alza.cz/acer-rozsireni-zaruky-pro-d86546.htm
a neřeš to servisák přijede k tobě, takže opravu bys měl mít pod kontrolou... A pořád to máš celkem do 25 000Kč.
Na druhou stranu jsem zatím nikde nečetl že by s Acer on-site zárukou měl někdo osobní zkušenost - buď funguje tak dobře že není třeba o tom diskutovat nebo si to nikdo nepořizuje... (jo a prodává se i na 4 roky - http://www.alza.cz/acer-rozsireni-zaruk ... 191721.htm ).
Tak abych to snad pomalu uzavřel.
Ve finále mi zbyli 3 výherci:
Acer 3820TG
Asus U30JC
Lenovo ideapad Z360
Poslední dva jsou na tom výkonově podobně, přičemž u Lenova očekávám i kvalitní servis. Zpracováním by měli být všechny na podobné úrovni. Vůbec by nemusel být špatný ani Acer s on-site zárukou.
Kdyby se náhodou našel někdo, kdo má osobní zkušenosti s některým z nich a mohl se tady s námi podělit, byl bych moc rád.
Všem ostatním děkuji za cenné rady.
PS: Při hledání jsem přišel na zajímavou stránku notebookcheck www.notebookcheck.net . Mnoho z vás ji asi už zná, ale pro mě hrála důležitou roli. Jsou tam velmi podrobně recenzovány jednotlivé notebooky a ohodnocené percentilem, takže se dají mezi sebou dobře porovnat. Jde tam i nastavit velmi podrobné vyhledávání, což se mi taky docela hodilo..
Ve finále mi zbyli 3 výherci:
Acer 3820TG
Asus U30JC
Lenovo ideapad Z360
Poslední dva jsou na tom výkonově podobně, přičemž u Lenova očekávám i kvalitní servis. Zpracováním by měli být všechny na podobné úrovni. Vůbec by nemusel být špatný ani Acer s on-site zárukou.
Kdyby se náhodou našel někdo, kdo má osobní zkušenosti s některým z nich a mohl se tady s námi podělit, byl bych moc rád.
Všem ostatním děkuji za cenné rady.
PS: Při hledání jsem přišel na zajímavou stránku notebookcheck www.notebookcheck.net . Mnoho z vás ji asi už zná, ale pro mě hrála důležitou roli. Jsou tam velmi podrobně recenzovány jednotlivé notebooky a ohodnocené percentilem, takže se dají mezi sebou dobře porovnat. Jde tam i nastavit velmi podrobné vyhledávání, což se mi taky docela hodilo..
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Lenovo u nás nemá pro IdeaPady servis, takže Acer a ASUS na tom budou lépe. IdeaPady se posílají do Polska.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“